dimarts, de juny 28, 2005

Pinochet, Josu Ternera, Fraga i la puta transició

Bona notícia per la democràcia. Fraga no tornarà a ser president de la Xunta. El darrer ministre de Franco, del dictador, del totalitari, de l’assassí, ha acabat sucumbint a la democràcia, tot i que pels pèls.

Ara que Fraga ja no serà president de la Xunta, compareixerà davant la justícia com a reu acusat dels crims perpetrats contra la humanitat (per ser lleugers) durant el franquisme? Faran el mateix els jutges espanyols amb Fraga que el què pretenien fer amb Pinochet? Faran el mateix amb Fraga que fan amb tots els etarres?

Quina diferència hi ha entre Pinochet i Fraga? Que a Xile no hi ha hagut transició? Doncs quina puta transició, que permet que els assassins, torturadors i feixistes totalitaris del règim de Franco no puguin comparèixer davant de la justícia.

Quina diferència hi ha entre els etarres i Fraga? Que a la transició es va fer punt i final, eximint de pecats venials de la sang, del terror i de la persecució política i física als un i no als altres? Dons quina puta transició, que permet que uns assassins, torturadors i feixistes totalitaris puguin comparèixer davant de la justícia i d’altres n’estiguin exempts per gràcia de la puta transició.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

En aquest país el que ha fallat és el Poder Judicial: en aquest poder fàctic no es va produir cap transició higiènica: no es varen donar de baixa ni cessar molts jutges que havien estat en tribunals plenament antidemocràtics i, a partir d'aquí, la impunitat ha estat desastrosa per un sistema de caire transitori: els pactes de la Moncloa i el pacte del capot, esdevingueren transcendentals per frenar els anhels de la ciutadania que semore han anat més endavant que no pas els passos del sender de la política orgànica.

3:48 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home