dijous, de maig 18, 2006

La sociovergència agafa el pont aeri i s’estrena amb una reforma tributària de dretes

La cara B del pacte de la Moncloa entre Mas i ZP deu ocupar unes quantes pàgines més que la ja famosa cara B del pacte celebrat al Palau del Tinell, perquè després de precipitar-se l’acord per l’estatut, l’expulsió dels consellers d’ERC, el recolzament de la federació de CiU a un govern de la Generalitat en estat de caos i provisionalitat, ara s’hi suma el recolzament incondicional dels 10 diputats de CiU a totes les propostes socialistes.

La darrera que ens volen encolomar és la
reforma fiscal proposada pel valencià Solbes. Els antics partits aliats dels socialistes, ERC i IU, - ICV ja han dit que no estan disposats a recolzar un reforma com aquesta, que únicament afavoreix les classes més altes de la societat. Per posar un exemple, la reducció de trams de gravamen fa que el tram inferior passi del 15% al 24%. Sense anar més lluny. És a dir, els més necessitats pagaran el 24% de les seves rendes, quan abans en pagaven el 15%. Mentrestant, el tipus màxim, baixa.

Sembla que la il·lusió d’un govern que fes polítiques d’esquerres s’ha tornat a esvair. De la mateixa manera que es va esvair la il·lusió de tenir un bon estatut i un bon finançament per a Catalunya.

Sembla que la cara B del pacte de la Moncloa s’està començant a aplicar de manera implacable. Ara només cal esperar per veure quin socialista serà conseller primer d'Artur Mas.