diumenge, de maig 14, 2006

...i en Quim Nadal campa en llibertat mentre li donen més competències

En José María Mena és un tio que, o bé és un sectari o bé és un ignorant. Però el fiscal anti-corrupció fa i desfà segons li ve de gust a cada moment...

En Joan Carretero i en Xavier Vendrell tenen sengles procediments contenciosos oberts per l’ínclit fiscal en cap.

L’un per haver donat una llicència per a construir una benzinera. L’altre per haver, presumptament, demanat diners a funcionaris que no eren militants d’ERC.

Aquest darrer cas és sorprenent perquè, en pocs dies, s’han vist desfilant per la fiscalia desenes de treballadors, funcionaris i no funcionaris (ho dic perquè no només hi ha càrrecs de confiança o laborals sinó que, seguint el diari, he vist que el noi que va encendre el ventilador és un jove granollerí que treballa a una empresa de la Generalitat i, per tant, no pot ser funcionari). Si realment hi ha indicis de cap delicte em sembla molt bé que s’actuï amb aquesta diligència. Ho celebro.

Em sorprèn, però ,que en altres casos no s’hagi actuat amb aquesta eficàcia i amb aquest interès.

No em remuntaré a anys anteriors i a notícies que hauríem de cercar a les hemeroteques. Parlo del cas del 3% i del túnel de Carmel.

És sorprenent com el cas del 3% es va acabar amb una comissió d’investigació en un vist i no vist, gairebé sense que el fiscal Mena molestés als responsables de les finances convergents. Recordem que el principal responsable va morir d’un atac de cor precisament un dia d’aquells. Crec que es deia, de cognoms, Torrent Macau.

Per altra banda, sorprèn, també, que el cas de la negligència més gran de la història de l’obra pública a Catalunya es tanqués també amb una comissió d’investigació parlamentaria sense que la fiscalia no hi digués res. Un túnel projectat en època convergent està construint-se quan el conseller Nadal decideix que s’ha de fer en un altre lloc; i així es fa, sense projecte, sense cates geològiques, sense estudis geotècnics...

No sembla que la fiscalia tracti amb equitat i igualtat les diferents qüestions que hi arriben. Vaja... que foten fora d’ERC al Govern per dir el que pensa i, mentrestant, el responsable de l’enfonsament del túnel de Carmel campa lliurement pel carrer i li sumen les competències del Departament de la Presidència.

3 Comments:

Blogger kapde said...

La justícia colonial és a la justícia el que la música militar és a la música.

Digueu-li si no al més d'un miler de represaliats durant el que portem de la 'democràcia'. Humiliats i molts d'ells torturats...

Els polítics no, que no van a la garjola. Però s'intenta fer descarrilar la seva carrera política.

Salut

3:23 a. m.  
Anonymous Anònim said...

això del 3% te conexions amb l' AVE pel litoral...o per Valencia, i els que mouen les palanques del poder ja no es CIU.

11:22 a. m.  
Blogger Mireia said...

Les Incompetències Bàsiques, que la política en va plena massa sovint.

12:05 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home