dimarts, d’octubre 17, 2006

Comença la sociovergència: CiU pacta uns pressupostos espanyols a ZP que no compleixen l’Estatut dues setmanes abans de les eleccions

A tres setmanes de les eleccions es confirma el què era un secret conegut de tothom: CiU pacta els pressupostos de l’Estat amb els PSOE.

En el seu moment CiU ja va procurar que la votació es realitzés passades les eleccions al Parlament de Catalunya. Però no va poder ser, la qual cosa va suposar una emprenyada monumental de Duran, Mas, Madí i la resta d’estrategs convergents.

Ara, a més, tal com informa La Vanguardia, “Duran aclaró que el método que se consensúe no se podrá aplicar en 2007, sino que se hará en los próximos seis años, y si con el nuevo cálculo lo presupuestado para el próximo ejercicio resultara ser menor, se deberá compensar la diferencia”.

Es a dir, que aquest acord pressupostari ja assumeix que el primer any d’aplicació del migrat Estatut que es va negociar a Madrid (no dic qui per no ferir susceptibilitats) ja s’incompliran les disposicions que teòricament havien de representar un avenç substancial.

I tots sabem per la història político-constitucional espanyola que, si el primer any et prenen pel pito del sereno (xiulet del serè), aquesta disposició transitòria tercera ja no hi haurà qui la compleixi.

Amb què pot haver amenaçat Zapatero a Mas? Que els seus sequaços a Catalunya no li facilitin la investidura si no li aprova uns pressupostos infumables que incompleixen l’Estatut?

Sort que en Mas va dir que en 8 anys desplegaria l’Estatut. Això deu ser perquè els primers 7 anys se’l passaran pel folre de ves a saber què. Els primers set anys en què transitòriament l’estat havia d’invertir l’equivalent del PIB català en infrastructures no es complirà res de res i, al vuitè, com que ja no quedarà pràcticament res que s’hagi de complir...

A veure com ens ho justifiquen. Tenen 14 dies perquè no descobrim la veritat de l'engany. Quins líders!!

Algú s’ofereix a fer un altre ConfidencialCAT?
_________________

7 Comments:

Blogger Jaume P said...

Son uns grans negociadors els politics catalans. Quan entre CiU, ERC i PNB poden tombar uns pressupostos, CiU els regala per un "compromis en ferm" (dels mateixos que es varen comprometre a "aprobar el Estatuto que apruebe el parlamento...").
M'imagino que al negociar qualsevol cosa els funcionaris de Madrid inviten als catalans a una caçera i "les arreglan lo suyo". Duran serà ministre, Montilla s'abstindrà i CiU tindrà els seu 5-10% (per que lo del 3 era poc) per sobreviure. Es venen molt barat tot plegats. Aviat no hi haurà res a expol·liar.
Vaig llegir a e-noticies:
"Per elaborar les estadístiques del 2003 el govern espanyol, que lidera aquest gran amic de Catalunya que es diu Zapatero —i que està envoltat de botiflers— ha decidit fer una cosa que no es va atrevir a fer ni el PP: deixar de subministrar a la UE la dada del 'cost del nivell de vida' per autonomies."

Vergonyos.

6:56 p. m.  
Blogger Josep M. Aguirre said...

la coherència de convergència: el partit per davant del país

http://jmaguirre.blogspot.com

12:14 p. m.  
Blogger Pedro said...

Si home, ara el gran analista ens vol fer creure que erc mai va votar presupostos gratis. recordo la gran frase Puigcercós: a partir d'ara el nostre suport no serà gratis.

i les corregudes pel congrés dels d'erc per aprovar els pressupostos de fa 2 anys...

6:27 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No és cert que el recolzament de CiU sigui a canvi de res. La definició del mecanisme de finançament contingut a la disposició addicional tercera serà decidit per la comissió bilateral on la Generalitat hi té paritat. Abans ho podia decidir unilateralment el Govern Central. Siguem precisos.

8:08 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A algú li sorprèn? Tremoleu, mortals, arriba la sociovergència!

8:44 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Quin desori, desorientació i desgavell que porta en Vendrell. Que si CIU pactarà amb el PP, que si amb els socialistes, que si el ministeri, que si la "dreta". La dita ja nos serà marejar la perdiu, sinó "marejar el jerki".

11:35 a. m.  
Blogger Mireia said...

Oh Escòcia! :)

12:54 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home