dilluns, d’octubre 16, 2006

La Vanguardia entra en campanya

Al marge de les enquestes que aquests dia publica, que més que enquestes semblen elements de campanya pels quals CiU hagi fet u pagament conjunt per l’encartament del vídeo i la divulgació d’unes enquestes que no tenen res a veure amb les altres que s’estan publicant, La Vanguardia entra en campanya.

Ja que CiU s’entesta en recordar-nos l’informe apòcrif atribuït a Miquel Sellarès, fem memòria d’aquest i de quelcom més.

Què deia, entre d’altres coses el dit “Informe dels mitjans”? Doncs que La Vanguardia rebia, amb els governs de CiU unes prevendes multimilionàries que no rebia cap altre diari. El seguien El Periódico a distància, El País... i en darreres posicions la premsa en català, acusada sempre de se subvencionada i deficitària.

Més tard, el conseller primer va ratificar aquestes sospites de subvencions multimilionàries (multimilionàries en pessetes i en euros) i va relatar quines eren les subvencions rebudes pels diferents mitjans de comunicació directes i indirectes (subscripcions, anuncis, encartamets...). La Vanguardia guanyava per golejada.

Aquests dies sembla que els amos del Grup Godó han optat per pagar els serveis prestats amb unes informacions que no aguanten el contrast amb tres o quatre diaris, una ràdio o la televisió. No només les enquestes, que estan perdent aquell prestigi que en altres temps havien tingut i que no s’apropen, per res al què el racòmetre del mateix grup predica. També les notícies i le somissions de notícies, però sobretot, avui una entrevista en què el Montilla s’ha hagut de trobar la mala educació i arrogància d’un personatge, Sala i Martín, que deu fer enrogir fins al pobre del José Antich, que s’ha hagut d’empassar la publicació de l’entrevista en contra del seu criteri professional (que sembla increïble que es pugui parlar de criteris professionals de Pepe Antich, però sí) a causa de l’arrogància dels qui prometen recuperar les velles subvencions i subscripcions.

Els tributs a pagar per recuperar el mecenatge governamental són durs, però els guanys poden ser sucuelnts. I sembla que des de la seu del Grup Godó estan disposats a pagar-les amb il·lusió i plaer.

És trist veure que el diari degà de la premsa barcelonina està disposat a caure més baix encara que El Peródico , El País i El Mundo junts en sectarisme. Veure’l convertir-se ne un altre pamflet partidista. I que amb La Vanguardia, també l’AVUI, governat per les mateixes mans, està seguint el mateix camí capa a la misèria moral i periodística amb portades com la d’avui (Tots contra Mas). Recordem que la periodista que fa les cròniques de la jornada electoral a l’AVUI és la dona del cap de política de La Vanguardia.
Després de la Brunete espanyola, i de la brunete sociata, ja tenim Brunete convergent.
________________________________
PS.- Per variar, no sé trobar l'entrevista al nou web de La Vanguardia. És un desastre. La imatge que he posat no es veu gaire bé... tot i que clicada es pot llegir. Qui pugui llegir les pàgines 16 i 17 de La Vanguardia, que les retingui a la memòria o les guardi. És un document històric d'allò que es pot arribar a publicar en un diari durant campanya.

16 Comments:

Blogger Marc Arza said...

El que és trist és que un candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya no tingui la cintura dialèctica per driblar una entrevista dura.

En Sala i Martín pot fer perdre els números a qualsevol, però qualsevol no hauria de ser President de la Generalitat.

Salut,
Marc Arza Nolla
www.catalunyafastforward.blogspot.com

12:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

http://www.columbia.edu/~xs23/Montilla_Insultando/Montilla_ALL.htm

a la web del Sala i Martin hi és

2:31 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Viu viu, ets un mentider. A diferència del què dius en el teu article de més avall, en Mas el van evacuar en helicòpter per un accident de muntanya i no pas per sortir d'una discoteca.

Els d'ERC sou uns mentiders i us fot que es recordi el desgavell i mal govern del fracassat tripartit. No es pot tenir clemència amb la Morsa i tota aquesta colla d'antics independentistes reconvertits al socialisme Montillenc. No et queixis de l'estil de campanya si menteixes sobre en Mas d'una manera tan descarada.

5:32 p. m.  
Blogger Mireia said...

Es una mica cert lo que diu Marc Arza Nolla, que el Montilla hauria d'haver mostrat mes cintura, però aixòs no li treu raó al viu-viu, que si La Vanguardia ara es posa a fer interrogatoris i no entrevistes doncs que ja poden anar fitxant el Losantos o el Jose María García, o potser que el Sala Martín comenci a pensar en enviar el currículum a la COPE.

5:33 p. m.  
Blogger RTM said...

Eieieiei,

l'anònim té una mica de raó. M'he equivocat, l'helicòpter va ser quan es va fer anar a buscar per un helicòpter de la Generalitat al Pedraforca perquè va caure baixant la muntanya i es va fer un esguinç en un dit. No era un helicòpter del 061, era de la Gener i s'emprava per a finalitats privades. Les nevades va ser quan el nostre home era a la disco 759 de Vilassar del desembre de 2001 mentre el país estava sumit en el caos per les nevades. Té una mica de raó perquè tot i això no menteixo, sinó que la memòria m'ha jugat una mala passada. Però vaja, tampoc em sembla un bon ús dels helicòpters de la Gene, que per a això ja hi ha els d'emergències.

Pel què fa al Monti i La vanguardia, insisteixo, em sembla impresentable que La Vanguardia publiqui entrevistes com aquesta. Això no vol dir que el Monti em sembli un curt de gambals per picar-hi. Falta de cintura i el què es vulgui, però si responsa i hi et repregunten amb més mala llet, ja no és una entrevista, és un debat o un interrogatori. No m'agrada això com a periodisme, com a tertúlia de bar passa, però no gaire més.

Repeteixo, en Monti és un cutre, però tampoc agradaria veure el Boadella o el Sabina entrevistant al Mas...

5:45 p. m.  
Blogger Pedro said...

La veritat és que no entenc perquè criticar Montilla significa caure més baix que la premsa del movimiento.
Tampoc entenc perquè tot aquell diari que no sigui pro-Erc ha de ser per força dolent. La Lasalas és la dona del Barbeta, si que estàs enterat?

Suposo que no has llegit ni a en Cardús, ni a en Cot ni en Martí ni en Davi González...

6:36 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Pedro,,tot plegat es la POECLAUDICANCIA i UNIO.El somaten mediatic catalá ès igualet que el seu cosi germa d'espanya.Tot lligat i ben lligat.Barbeta i Cuni...Grup Godo i Grup ZETA...tot si val per arraconar ERC,tot per acontentar als autèntics amos i senyors.Tot per continuar amb l'oassi putrefacte que representen els uns i els atres,tot si val per la la PSOECLAUDICANCIA.

7:04 p. m.  
Blogger Jaume P said...

Pues jo escoltant la entrevista no m'ha semblat que Sala i Martin fos maleducat. A la Terribes tambè li aguanten coses d'aquestes, preguntes punyents li podriem dir.
Espero, per aixó, que tambè li pregunti al Mas sobre els seus numeros quan era conseller d'economía i li doni un repás, aixíns demostrarà que no era amb el Montilla el to agressiu sino general.

8:31 p. m.  
Blogger Oriol de Mollerussa said...

Mira, ja que veig que aquí dispareu amb bala, penso que cal respondre de la mateixa manera. El que us fot als d'ERC -perquè només cal donar un cop d'ull a la blocosfera per comprovar que tots els d'ERC heu saltat com un sol home- no és "l'espanyolització de la política catalana" -algú recorda al Zapatero al balcó de la Generalitat?-, ni no sé quines altres punyetes. El que us fot és que en Sala i Martín ha tret de polleguera el vostre candidat a la presidència de la Generalitat. Teniu tantes ganes de tornar a posar al PSOE al capdavant de la Generalitat que se us veu el llautó. Però per l'amor de Déu, dissimuleu, companys, dissimuleu, com fan els vostres líders! Que intenten tornar a vendre el rotllo de l'equidistància! Ara toca fer veure que us estimeu tant amb CiU com amb el PSOE!

Al vostre candidat, a en Montilla, l'han pressionat una mica i s'ha desfet com el bluf que és! I més que es desfarà, espero! I parlem ara del DVD? Parlem-ne! Quina mentida diu el DVD? O no vau recolzar al PSOE enlloc de CiU, quan CiU us oferia més, reconegut per en Puigcercós? O no va aparèixer en ZP al balcó de la Generalitat? O no vau recolzar uns pressupostos de l'Estat "gratis total" pitjors per Catalunya que els de l'època CiU en pro de la "governabilidad del Estado" -Puigcercós dixit!- O no estaveu al govern i a les manifestacions contra el govern? O no us van colar tants gols en el repartiment de càrrecs amb poder específic que encara esteu buscant dents per terra dels mastegots que us van clavar els vostres "aliats preferents"? O no va existir Perpinyà? O no va existir el Carmel? O no us vau dedicar a fer fotografies de corones d'espines a Israel? O no va cridar en Carod al boicot a la candidatura olímpica de Madrid? O no estàveu disposats a pactar un estatut encara més rebaixat amb en ZP? (aquí em direu que no, però la punyetera veritat és que no us vau revoltar contra l'estatut fins que no va ser clar que en ZP havia preferit en Mas de parella de ball enlloc de vosaltres).

Un cop dit tot això, és just reconèixer que en Viu-viu sap reconèixer quan s'ha equivocat i que no li fa por admetre-ho, i això l'honora. I també cal dir que votaré a en Mas sense gaire entusiasme, com és pren la medecina de gust horrible però que va bé per l'estòmac. Però és que votar ERC amb la fulla de serveis que presenta és ser un kamikaze nacionalment parlant.

8:59 p. m.  
Anonymous Anònim said...

JO CREC QUE ENCARA QUE FOS PER UNA MICA DE DECENCIA - UFF - EL MÍNIM QUE PODRIEN FER MILIONARIS DE CIU ES DEIXAR AQUESTA PAGINA PROXIMA A ESQUERRA, I A LA GENT QUE LA LLEGIM, UNA MICA TRANQUILS. NO EN TENER PROU AMB LA VANGIARDIA, L'AVUI, RAC 1, ETC ETC ?

HAN PASSAT TRES ANYS I ENCARA NO HAN PAIT QUE "ELS POBRES NOIS D'ERC" TRIESSIN ALS SOCIATAS, I FESSIN BOTIFARRA A ELLS, ALS RICS DE LA PART ALTA DE BARCELONA

11:06 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Viu viu, si et falla la memòria menja cues de pansa. El Mas es va trencar el braç i va patir ferides en una cama i no pas un dit (potser jo sí que acabaria amb un esguinç ensenyant-te compulsivament el dit del mig).

Abans de creure't tot el que surt al Busot mira't l'hemeroteca del Periódico (que de convergent no en té res).

Em neguiteja més que et falli la memòria quan no recordes el fastigós govern que hem patit durant tres anys.

Parla de la cutre-campanya d'ERC amb tots els "humans" Carod i Putxi afaitant-se i olorant tomàquets. PATETICS!! Toca que tota la direcció d'ERC canviï i es depuri de pro-socialistes montillencs. L'actual ERC ja no és independentista.

11:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Em sorprèn molt el teu comentari sobre el DVD tan absolutament hooligan. Era d'esperar dels jerkis convencionals, però el teu bloc molt sovint ha estat relativament objectiu.

A veure, jo no defensaré el DVD aferrissadament perquè penso que és inoportú i inútil, però aquesta agressivitat i aquests escarafalls tan absolutament exagerats m'obliguen a dir un parell de coses:

1. Et pot agradar o no l'estil del vídeo (a mi no gaire) però d'aquí a comparar-lo amb la FAES em sembla de jutjat de guàrdia:
"No crec que els vídeos de la FAES d’Aznar fossin tant pornogràfics."
T'has quedat descansat! Dues diferències petiiiiiites trobo entre els dos tipus de vídeo:
- En els de la FAES només es diuen mentides i en el de CiU només es diuen veritats.
- No és el mateix acusar un govern d'inútil, poti-poti, desordre, desgavell, ... com fa el ConfidencialCAT que titllar-lo de voltor que aprofita les vides de 200 persones per assolir el poder. Els vídeos de la FAES arriben a insinuar que el PSOE va permetre (i fins i tot impulsar) els atemptats de l'11-M per guanyar les eleccions.
A partir d'aquí, la comparació resulta molt i molt ofensiva, perquè CiU ni molt menys ha traspassat aquesta línia, i dir-ho no només espanyolitza la campanya, sinó que és una calúmnia i una ofensa molt grossa cap a milers de persones.

2. Al post de més avall intentes argumentar el teu punt de vista sobre els fets del tripartit. Ja et reconec ara que la visió del´DVD és òbviament partidista (com no ha de ser-ho, si estem en campanya?), i hi ha algunes coses que fan somriure una mica: com per exemple el tros on surt la dona d'Artur Mas dient els "sacrificis" de campanya del seu marit, com el fet de no poder anar als aniversaris i festes dels seus fills (ui, quina tragèdia); o també quan s'elogia el pacte de l'Estatut ZP-Mas d'una manera desmesurada. Però, en general, tot allò que s'hi diu respon a la realitat.
I parles de ressentiment per estar-se fixant en la tria d'ERC del 2003: mira, viu-viu, si ERC hagués superat la seva síndrome d'Estocolm envers els socialistes no caldria anar repetint-ho. No és CiU la que mira al 2003: és ERC, que està disposada a fer la mateixa operació que va portar un socialista a la presidència del país, i que ha tingut unes conseqüències...no gaire exitoses, deixem-ho així.

Perdona el rotllo, i no t'esveris tant amb el DVD. ERC amb allò de l'"Estafatut" també va fer vídeos (veure planes jerkis) on es feia un repàs a les incongruències d'en Mas i ningú es va esquinçar tant les vestidures com vosaltres ara.

Malgrat tot, jo sóc partidari del pacte Nacional, independentment de vídeos i mala llet, i per davant de tot, de CiU, Carod, Mas i ERC, està Catalunya! Una salutació!

11:52 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ei, el darrer comentari és meu: David. xDD És que no apareix el nom. Vinga, Salut!

11:58 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Anònim del 3r missatge: La teva insultant falta de respecte et pren tota credibilitat i et deslegitima per a fer qualsevol comentari, o com a mínim per a què ningú et prengui seriosament. Que trist haver de recórrer a l'insult personal i a la burla per raons d'aspecte. Et deus creure molt graciós anomenant Morsa a Carod-Rovira (i ho sé, perquè no ets l'únic que ho fa). Ets patètic, em fas molta angúnia, demostres no tenir arguments.

9:51 a. m.  
Blogger RTM said...

Pedro, no crec que tinguis raó. Si El Periódico publiqués una entrevista on s’insultés a en Mas em semblaria sectari igualment sectari. Sí, la Lasalas és la dona de’n Barbeta, m’agrada el safareig... i sí, llegeixo en Cot, en Cardús, en Barbeta... però una cosa és opinió política i una altra una entrevista.

Sisco, al marge que pugui considerar-ho psoeclaudicància, tampoc volia fer cap m,íting contra la sociovergència, que ens haurem de menjar uns anyets. Em queixava de la manca d’escrúpols periodístics de La Vanguardia

Jaume, l’entrevista d’avui a en Mas és una altra cosa. Com les entrevistes de la Terribas és punyent i directa, però educada. A més hi ha algunes preguntes que s’apropen al què ara els comentaristes n’hi diuen un massatge.

Oriol, quan parlo d’una entrevista kamikaze a un candidat que no és meu, que no m’agrada i que no votaré ho faig indignat amb el diari que la publica i l’home que la perpetra. L’home que segueix un mateix estil que Madí, arrogant, classista i maleducat. Per tant em sap greu que diguis que en Montilla el titllis del “nostre candidat”. Jo no he dit que en Piqué o en ZP siguin els teus, de candidats. Crec que en el post anterior comento algunes desgràcies de CiU en temps de govern. Perquè errors en comet tothom, i no em sembla just que ens volgueu fer creure que aquest govern ha estat el pitjor de tota la història.

Gràcies pels ànims, anònim!!

Anònim segon, no t’esborraré el missatge, però t’ho mereixes. Et desqualifiques tu solet.

Anònim tercer anomenat David, pel què fa al to, vaig escriure el post en calent i en cinc minuts. Segons un bon amic meu, ja té mèrit que gramaticalment sigui acceptable... Però el què fa al post en sí volia arribar a transmetre dues idees: primera, no m’agrada gens el to perquè crispa la campanya (aquí pots incloure-hi tots els insults que pugui bolcar a en Madí & cia) i que amés, trobo que el vídeo el fan unes persones que tenen els peus de fang, perquè, com indico, els governs de CiU solen tenir casos semblants i pitjors. Malgrat tot, a mi m’agradaria un cert pacte nacional bastant particular del qual parlaré i pel qual no crec que aposti CiU, si tinc temps, abans de les eleccions. Porto uns dies que vaig de corcoll...

BdK, tal com he dit, l’anònim aquest no es mereix ni que li responguin. I a la propera animalada semblant li esborro el comentari.

1:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Perdoneu, perque arribo que veig que la discusió es calenta. Primer de tot us haig de dir que no soc de cap partit i que sempre he apreciat molt el vostre bloc.
Ara, he llegit l´entrevista de Sala i Martin i no la trobo pas ofensiva: el que heu de tenir en compte és que fa anar un estil d´entrevista molt agressiu típic dels Estats Units on es deixa a l´entrevistat (sobretot si és un polític) ben esbatussat. Si no em creieu mireu les entrevistes del Larry King.
El problema no és que la entrevista sigui amb mala fe sino que no tenim més entrevistes així. Ens hem acostumat a que els polítics sols concedeixen entrevistes amb periodistes afins i preguntes i respostes prèviament pactades. Això és perque tenim una democràcia de baixa qualitat, i que als nostres polítics i a la nostra societat en general ens falta maduresa. Com es nota que la nostra democràcia sols ve de 1975!
També és veritat que el Montilla no ha estat a l´altura de la situació. Quan et dediques a la política això és el mínim que t´has d´esperar: aquí es veu la diferència entre Montilla i els altres candidats, el Montilla és un funcionari del partit però no és un polític autèntic (òptim per política de pasadís però no té capacitat dialèctica ni carisma).
En quant a si l´entrevistador ha estat molt partidista...no ho crec, i com a mostra l´entrevista que li ha fet al Mas, on hi havia algunes preguntes amb molt de mala llet.

6:04 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home