Info Catalunya
Què ens ven, doncs, el govern socialista com a obra de Govern amb marcat caràcter pre-electoral? Què ens expliquen que han fet?
Mirat per pàgines, les iniciatives iniciades per consellers d’ERC són, a part del missatge del president de la Generalitat sobre el pacte nacional per a l’educació, i llevat de les pàgines 1, 2 i darrera, són aclaparadores respecte de les propostes de les conselleries conduïdes pels altres partits. El còmput és el següent:
ERC 16 pàgines (Pacte nacional per l’educació, televisió digital terrestre, gespa artificial en camps esportius, nou sincrotó i supercomputador, llei de prestacions, modernització del DOGC, noves delegacions territorials del govern i crèdits per a l’emancipació juvenil).
PSC 2 pàgines (prevenció del càncer de mama, desplegament dels mossos i metro directe al Prat)
ICV 2 pàgines (memorial democràtic, pla de sanejament de les aigües residuals urbanes i ampliació del parc d’aigüestortes)
Hi a pàgines que les sumo com a mitja perquè hi ha pàgines amb dues notícies diferents.
En resum, i ja ho he dit algun cop, em molesta que es menystingui la tasca d’ERC al govern més enllà dels pollastres que han creat els socialistes al govern (3%, Maragall col·locant la corona, túnel de Carmel...). I em molesta que els socialistes facin demagògia i em fa riure que els ecos s'autodenominin l'única esquerra responsable i intel·ligent.
És ridícul que el govern bipartit socialista intenti apropiar-se d'una manera tan espúria d'una obra de govern que no només no és seva, sinó que, a més, probablement no l'haurien protagontzat tal com s'ha fet, perquè moltes iniciatives republicanes van quedar bloquejades per les reticències socialistes, com l'oficina antifrau, la divisió territorial de Carretero, la llei de prestacions socials...
I perquè el Marc Ponts, de Terrassa, no se m’enfadi, dues coses. Primera, defenso la feina feta pels consellers d’ERC davant en el sí del govern tripartit i davant de la, crec, escassa feina de la resta dels consellers del Govern. Res més. De l’altra, comparteixo les paraules del Carles Agustí (llaaaaaaaaaaaaaaaaaarg currículum), de CiU i que utlitza el mateix logo del PSC-PSOE i de la mateixa agruipació canària que jo, dient que els socialistes, d’esquerres, en tenen ben poca cosa. Certament sempre he pensat que els socialistes de socialistes en tenen tant com jo de capacitat per resumir
9 Comments:
Bon dia Viu-Viu,
Només coincideixo en la valoració positiva de la tasca del Conseller Carretero. Ara bé, en comptes de recompensar-lo, la direcció d'ERC se'n va desfer d'una manera molt poc elegant (m'atreviria a dir que traint-lo). Malgrat no estar d'acord amb algunes de les seves opinions, em va semblar l'únic líder d'ERC amb un discurs coherent i capaç de resistir les pressions socialistes. Malgrat aquesta excepció, espero que coincidiràs amb mi quan afirmo que el Conseller en cap Bargalló fou un veritable desastre (semblava socialista). També trobo que atribuir a ERC el sincrotó només es pot fer des del desconeixement del procés que va iniciar el projecte. Una altra decisió que no he pogut comprendre mai fou la desaparició del DURSI; una veritable absurditat.
El problema real no fou la corona d'espines (simplement un símptoma de la seriositat de com es van prendre un viatge oficial del govern català); fou que Carod perdés les competències en política internacional i que ERC acceptés el nomenament socialista de Margarida Obiols com a cap d'aquesta secció. Per més referències de la Sra. Obiols només et recordaré que fou una ferma defensora del "Foro Babel"; qui es podia sorprendre que no hi hagués la Senyera a l'ofrena a la tomba d'Ytzhak Rabin?? Francament, citar com a èxits d'ERC els camps de gespa artificial o les delegacions de govern al territori quan ERC va acceptar el tancament de les "quasi-ambaixades" al Marroc, Polònia i la futura a Llatinoamèrica em sembla difícil d'entendre. Mai com ara es veu tan clar que el model de gestió de la immigració en els països d'origen (com va impulsar CiU) era l'estratègia més adient.
Per cert, em pensava que la notícia que comentaries avui era la filtració interessada per part d'ERC de la trobada informal entre en Carod i en Mas. De la reunió no en va sortir res de profit i, en canvi, ERC pot contribuir a oferir la percepció 'd'equidistància". Trobo molt trist que Carod hagi de crear aquests paranys per, tot seguit, esbombar-los a la premsa.
Marc Ponts (Terrassa)
La quasi-ambaixada de Polònia era un pis particular...molt millor que una pista d'aterratge per a empreses catalanes segons en Marc.
Del Foro Babel jo en sé poc,però no crec pas que siguin menys catalanistes que Fernandez Teixidó,el numero 4 de CiU....
"Anònim", llegint la teva "aportació", només et puc recomanar que et llegeixis el següent link i puguis veure: 1)què vol dir bon govern; 2)què vol dir tenir un govern nacionalista; i 3)el paper de Fernandez Teixidó en la promoció de la nostra economia a l'exterior.
http://www.copca.com/.docs/copca/LV021127.pdf
Sort que aviat tornarem a gaudir d'un govern seriós que posarà Catalunya al mapa mundial, reforçarà la nostra economia i projectarà la nostra identitat nacional sense complexos. Si no saps de què va el "Foro Babel", francament, no t'arrisquis a parlar-ne si no vols quedar en evidència.
Marc Ponts (Terrassa)
Marc, no em facis riure!. Un govern seriós és tronar a reeditar el de CiU-PP???...ja podeu anar amagant els diners de les conselleries de treball, comerç, turisme....que arriba la dreta regionalista!
Un govern seriós CiU? No fotis home que en Mas ha promès descomptes fiscals als qui tinguin títols d'anglès, i perquè no als qui tinguin títols de guitarra de CCC. Tampoc és seriós presentar-se amb un xecs per tutti quan el que cal és invertir en més places a les escoles bressol públiques, reformar lleis per conciliar la vida familiar, gastar en educació, gastar en sanitat (per cert, com ha fet el tripartit). Més política social i menys demagògia Sr. De CiU!!!
Papitu,
Els descomptes fiscals són una proposta per la gent que OBTINGUIN els certificats d'anglès (en el futur). Un incentiu fiscal és una bona idea i és consistent amb el sistema d'incentius de països com Canadà (ja m'imagino que com a fan del tripartit preferiries exemples de països com Cuba).
M'ha fet moltíssima gràcia que hagis tret el tema de les escoles bressol; cal recordar-te l'incompliment tripartit de crear 30.000 places de guarderia? El 2006 se n'obriran 1500 i, principalment, gràcies a les començades a construir per CiU.
Veig que sou capaços de fer autocrítica; veritablement us mereixeu un daltabaix electoral.
Marc Ponts (Terrassa)
Marc,
Una política social seria crear més places, o directament més escoles oficials d'idiomes en lloc de premiar aquells qui ja és poden pagar cursos (o estades a l’estranger) per estudiar un idioma. Estic parlant d’equitat.
D'escoles bressol veig que en saps parlar però que hi dius de reformar lleis per conciliar la vida laboral i familiar, gastar en educació, gastar en sanitat, en polítiques d'habitatge? De pas et diré que jo també conec les xifres de les escoles bressol. Això sí, i si no et sap greu, les donaré totes i no només les del darrer any. En els tres anys de tripartit s’han creat unes 6500 places i s’ha acordat crear fins a unes 24000 places d’aquí al 2008 (el que hagués estat el final de la legislatura) amb diferents municipis (acords aprovats en plens, i per tant, no és paper mullat). Em pots dir quantes places va crear CiU en 23 anys? Ja t’ho dic jo, unes poques menys de 30000. Insisteixo, més política social i menys demagògia Srs de CiU!!!
Papitu (Gracia, Barcelona)
Cuba? Ja li agradarien a la resta de països del tercer món tenir els índexs de salut i educació que té Cuba. Però això són figues d'un altre paner, jo parlo del nostre país.
Papitu,
La teva resposta reflecteix a la perfecció la mentalitat "d'esquerres": deixa que sigui el sector privat que dongui resposta a les necessitats d'escoles d'idiomes. Tan sols es necessita que l'avaluació dels coneixements sigui estandarditzada mitjançant proves independents (per exemple les de la Universitat de Cambridge -First Certificate, Advanced i Proficiency-). Així doncs, no calen més escoles oficials d'idiomes. Com a alternativa també podria ser acceptat el TOEFL (amb una puntuació mínima per obtenir la desgravació fiscal).
Parles de política familiar? Què en penses de les propostes detallades per n'Artur Mas fa pocs dies? Siguem constructius. Tu i jo estem d'acord que aquestes mesures són necessàries. Podem parlar de les de CiU si et mires el següent enllaç (ja veus que no només m'agrada polemitzar): http://www.ciu.cat/fitxa_noticies.php?news_ID=6821 De ben segur que cal complementar aquestes propostes amb més iniciatives, però no és un mal inici per recolzar les famílies catalanes, oi?
En parlar de les places de llars d'infants has agafat, fil per randa, les dades del tripartit. Primer de tot, cal diferenciar les places públiques de les privades. En segon lloc, de les 6500 que parles són, en una part significativa, "compabilitat creativa" a partir de convenis signats amb ajuntaments (no necessàriament de construcció nova). I com deia, moltes de les de construcció nova provenen del darrer govern de CiU. A més, de les noves places "anunciades", el més calent és a l'aigüera (em recordes el Conseller Nadal anunciant totes aquestes "noves línies ferroviàries" pels propers 30 anys). La realitat incontestable és que amb 3 anys de govern (75%) de la legislatura, el tripartit només va construir (segons les teves dades) un 21% de les que va prometre (i que consti que la majoria realitzades van començar amb CiU). Per tant el nivell d'incompliment del tripartit en aquest àmbit s'acosta al 80%.
De Cuba te'n puc parlar tant com vulguis (vaig ser-hi fa un parell d'anys durant un mes sencer). Més enllà de la misèria que s'hi viu i de la dictadura impresentable que hi sobreviu, només et recomano que llegeixis aquesta lúcida anàlisi d'un economista d'ERC (per què no m'acusis de "neo-liberal" o qui sap què… ): http://anselmgratallops.blogspot.com/2006/07/cuba-two-tier-economy-collective.html
Bona nit. Salut i Sobirania!
Marc Ponts (Terrassa)
Sobre els idiomes només et puc dir que fins ara justament s’ha fet el que dius “deixa que sigui el sector privat que dongui resposta a les necessitats d'escoles d'idiomes”. Resultat? Som dels països Europeus amb un pitjor nivell d’anglès (i això que el turisme és un motor econòmic vital), evidentment això no és culpa de les escoles però sí de la dificultat per accedir-ne a una o per fer una estada a l’estranger. Saps que aquest any s’han presentat més de 4000 persones per tant sols unes 200 places, només a l’escola oficial d’idiomes de Drassanes per estudiar anglès. Finalment, només et voldria recordar
les estafes milionàries del 2002 que “el sector privar” de les escoles d’idiomes van practicar als ciutadans de tot l’estat (et parlo del cas Openning, Oxford, Brighton i Wall Street). La cosa va acabar amb milers d’estudiants i treballadors afectats i milions d’euros estafats.
Catalunya, en això estem d’acord, necessita polítiques familiars de primera divisió però no pas a cop de xec. Necessita uns serveis socials i de suport a les famílies de primera. Els xecs no són equitatius (alguns els faran pessigolles i als altres amb prou feines els permetran assentar la seva economia) i a més representen el pa per avui i la fam per demà si no es combinen amb una política social seria, amb inversions de veritat. Uns serveis socials públics i potents generen llocs de treball, resten allà per al seu ús públic, i per tant reverteixen en el benestar social. Això si em trec el barret davant l’ampliació de 16 a 24 setmanes de la maternitat (paternitat) aquesta iniciativa és adient i m’encanta (l’esquerra fa anys que ho demana però tan mateix us felicito).
Tot i així, encara us falta molt per aconseguir el meu vot.
Papitu
Viu-viu, gràcies per deixar-nos aquest espai per a la polèmica i la discussió més o menys ordenada.
Publica un comentari a l'entrada
<< Home