dilluns, de novembre 14, 2005

Qui té por de l’oficina antifrau? (i ja van uns quants)

Això de l’Oficina Antifrau va camí de ser el culebron de la tardor. El Govern va aprovar crear una Oficina i ara els socialistes en volen una altra de diferent.

Quin és el problema? Que els socialistes volen que l’Oficina Antifrau depengui de la Sindicatura de Comptes en contra del què va decidir el Govern. Cosa més que comprensible, atès que a Sindicatura de comptes ha estat històricament una casa de barrets, ja que a CiU i PSC ja els anava bé que hi hagués un òrgan que vetllés per la provitat pública que no funcionés i no tingués cap mena de funcionalitat. Els escassos casos de corrupció destapats en aquest país mai han estat descoberts a ran de la Sindicatura. Qui s’emporta el premi en aquest cas és en Xavier Sáez, regidor d’ERC a Lleida, que va fer la vida impossible amb casos com SEINSA, escombraries, enquestes... a l’ex paer Siurana...


Realment el què fa por als socialistes és que d’una vegada per totes algú amb cara i ulls es posi a descobrir els casos de finançament irregular dels partits.
Alguns diuen que la por resideix al fet que qui ho coordini sigui el conseller en cap i el seu home de confiança, Xavier Vendrell (que ja ha apagat al tete Maragall en poc temps), però el què realment serà compromès serà posar-hi al davant un fiscal seriós i de la trajectòria de David Martínez Madero.

Mentrestant CiU i PP es dediquen a criticar la desunió del Govern, però en cap cas s’atreveixen a qüestionar els plantejaments que fan els socialistes. Si a ells els ha anat bé que durant 25 el control del finançament es faci des d’un ens amb el prestigi sota mínims, els segueix anant bé i, per tant, deixaran que el PSC es trenqui la cara per un objectiu, l’opacitat, que a ells ja els va bé. Per tant, sense qüestionar el discurs del PSC i dels seus Corbacho, Bustos, Clos...


La cosa és encara més increïble quan avui apareix al diari AVUI unes declaracions de Joan Clos recolzant el PSC en la pugna per l’Oficina Antifrau. Ara que fauna setmana que es destapava la mala gestió de Barcelona Regional... A mi encara em queda el dubte de saber què diuen els amics de CiU de Tarragona i de Terres Cavades. Perquè no diuen el què els demana el cos?