dimarts, de novembre 08, 2005

Les peres i les pomes, tot veient en Trias


Nou pometes té el pomer, de nou una, de nou una,
nou pometes té el pomer, de nou una en caigué.
Si mireu el vent d'on ve, veureu el pomer com dansa,
si mireu el vent d'on ve, veureu com dansa el pomer.
(Cançó popular)

Doncs això, l’amic Trias és un paio molt curiós, i en molts aspectes. Per exemple va ser el president del Grup Parlamentari Català (aquest grup era el de CiU quan no hi havia Grup Parlamentari d’ERC, ara són Grup Parlamenta de CiU) quan hi va haver els pactes del Majestic amb el PP de la majoria absoluta, de la guerra, del PHN... Malgrat que aquests pactes fossin el detonant principal del gran desgast polític i electoral que ha tingut CiU, el president del grup i candidat a les eleccions espanyoles ha seguit sent un tio que cau simpàtic, estimat i valorat.

En Trias ara
pretén guanyar l’alcaldia de Barcelona. I com a motor de canvi s’ha volgut auto exemplificar amb una poma perquè “expressa desig, fa olor, es pot tocar i sentir el seu gust, duu llavor, té vida i té forma de cor”.

Al marge de la insubstancialitat dels arguments m’agradaria dir-li tres cosetes amb l’amic Trias:

1.- Felicitats per ser el primer candidat de CiU a Barcelona que repeteix. Ja era hora. No cal fer com en alguns pobles que CiU presenta els mateixos alcaldes des de fa més de trenta anys (si, més de trenta, encara que els primers cops no fos per CiU)

2.- Pensa que una poma podrida en un cistell de pomes pot fer que tot el cistell es podreixi.

3.- Com diu la cançó, si mireu el vent d'on ve, veureu el pomer com dansa, si mireu el vent d'on ve, veureu com dansa el pomer. Espero que no et facin dansar com han fet dansar tot el què ha passat per Barcelona.

Benvingut a Barcelona, Trias.


Per cert, algú em pot explicar què volia dir en Lluís Recoder (de la fundació Barcelona, alcalde de Sant Cugat del Vallès) quan deia que "per favor" que guanyés: "Necessitem que sigui alcalde de Barcelona perquè necessitem un alcalde que entengui l'Àrea Metropolitana". Vol dir que saben a CiU què és l'àrea metropolitana?

2 Comments:

Blogger Jordi said...

Una altre blog d'un obsessionat que odia CiU?
Que potser algú es creu que el Portabella serà mai alternativa de govern?
Només pot aspirar a ser tinent d'alcalde, però mai treurà més vots que el PSC.

10:59 a. m.  
Blogger RTM said...

no noi, no... d'obsessió cap. De fet tinc enllaçats blogs de militants i simpatitzants de CiU, d'ERC i d'altres.

Jo senzillament sóc escèptic amb l'actuació de CiU a Barcelona. Ja hi vaig dedicar un post fa temps on comentava que mai no havien repetit candidat.

Si fa una bona campanya i treu uns bons resultats, necessitarà a ERC per entendre's. Perquè en Trias tampoc no traurà més vots que el PSC, encara que presenti en Joan Clos. Poden ser alcaldes tots dos un parellet d'anys si CiU + ERC sumen més que PSC + ICV.

Aviat dedicaré un post al PSC, no et neguitegis.

11:27 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home