dilluns, de novembre 28, 2005

Torna la sociovergència?

Fa temps que es fa rondar la brama de la possibilitat que retorni la sociovergència a Catalunya. La sociovergència entesa com a pacte entre PSC i CiU per a tenir un país governat per una majoria aclaparadora que adormi i anestesiï el debat polític a Catalunya, que doti a Catalunya d’una estabilitat proporcionada per un govern de buròcrates apolítics, que acabi amb el debat polític, que acabi amb les demandes de finançament, d’estatut, d’infrastructures, de poder polític... un govern fet a mida de la patronal i d’aquells que sempre han tingut en l’”atado y bien atado” la seva màxima política.

Ahir
La Santa Espina (bloc confidencial polític menys periòdic i visitat, però amb més contingut que Tumbuctú), avui l’AVUI, fa uns dies en Guerra, entre molts d’altres... sembla que estiguin temptejant, ensumant l’opinió pública de cara a aquest pacte.

Aquest pacte significaria la renúncia a la política, la submissió als poder fàctics com a veritables governants del nostre país.

Aquest pacte suposaria que PSC i CiU, CiU i PSC retornessin Catalunya a la letargia política de la qual ells mai l’haurien volgut treure, suposaria dir a déu a les il·lusions i esperances col·lectives que han aixecat aquesta legislatura, suposaria tornar als governants de tota la vida, els de les classes pijes de Barcelona (CiU i PSC).

Tanta por fan ERC i IC-V-EU-i-A? Tantes coses estan fent bé que ja hi ha gent que tremola? Tant programa apliquen que les classes més reaccionàries ja busquen una vella forma de governar ben aviat? Tant por fa una Catalunya no domesticada i inconformista? Tanta por fan els canvis?

Espero que els resultats electorals els ho posin ben difícil.