dimarts, de març 21, 2006

Carretero marca un gol al PSC per Esquerra contra PSC, PSOE i CiU

Han estat dos dies estranys i sorprenents, dilluns i dimarts. Joan Carretero, conseller de Governació, ha fet de crack marcant un gol en un moment que semblava que el partit estava embolicat i que qualsevol podia prendre-hi mal en qualsevol moment.

Els veritables cracks són, com en el món del futbol poden ser-ho Ronaladinho o Romário, els que desequilibren una situació d’embussament, d’apatia, de descontrol. Aquells que saben veure ordre en el desconcert.

En Carretero, doncs, ha dit que
Zapatero és un “espanyolista demagog” i “el principal culpable d’aquest desastre que és l’estatut”. En Carretero no s’ha arrugat ni ha rectificat, sinó que s’ha reafirmat en tot allò que va dir. En Maragall, tot i que la “torcida” sociovergent li ha demanat el cap de’n Carretero en safata de plata, no els l’ha concedit. Talment ha dit que no pretenia ofendre. Només constatava.

Òbviament cal treure conclusions:

1.- En Maragall cada cop fa menys cas als “hooligans“ socialistes. En Maragall fa de president de manera digna, esquivant les pressions partidistes dels uns i dels altres (també d'ERC) per erigir-se com a president de tots els catalans. Per això em sembla llastimós quee s menyspreï la seva figura institucional.

2.- Sembla que ERC finalment recupera la clau. Avui els diaris informaven que ERC va plantejar que, si es feia plegar al conseller, feien una moció de censura a Maragall que, necessàriament hauria desembocat a unes eleccions anticipades.

3.- Sembla que ERC hagi agafat el pols a la situació política convulsa i remenada i comenci a treure cap imposant la continuïtat de Carretero, liderant la crítica catalanista a aquest estatut i implementant mesures de govern com el Pacte Nacional per l’Educació, la nova TDT, la primera llei de polítiques de joventut, la primera llei que regula l’estatut dels alcaldes i regidors... aturar iniciatives del PSC com la d’una llei electoral d’una única circumscripció...

4.- Els socialistes cada cop queden més lluny de pàtina socialista que els donava el govern tripartit seguint acríticament les directrius de Zapatero, Bono i Ibarra.

5.- CiU demostra que el seu amor al país es limita a l’amor al càrrec enyorat. El convergent i català obert Joan Oller
en parlava a l’AVUI i deia que en Carretero és l’únic “membre del govern competent i preparat que està disposat a renunciar a la cadira”. A CiU no importa qüestionar i demanar el cap de l’únic conseller que permanentment han salvat de la crema. Tot sigui per remenar més l’ambient enrarit i treure’n rèdits.

6.- Sembla que ERC estigui consumant l’abraçada de l’ós al socialisme català provocant que aquest es vegi obligat a abraçar l’espanyolisme demagog del PSC i ZP i deixi lliure tot el catalanisme d’esquerres a ERC. A veure si un dia d’aquests podem abundar-hi...

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

Matisaria alguns punts, però centrant-me en l'últim remarco que a ERC potser li interessa això que dieu, però al país li interessa més que els catalanistes progressistes del PSC se separin dels espanyolistes botiflers del PSC-PSOE d'una vegada. Hem de sumar i no pas abocar els que gairebé pensen com nosaltres a posicionar-se en contra. ¿Us imagineu una situació en què ERC, el PSC (sense obediència espanyola), Iniciativa i CiU (sense pactes a l'altra banda) fossin les forces centrals de Catalunya, amb el PP i el PSOE i els Ciudadanos aquests com a forces residuals?

10:42 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Per això que dius, ronals, cal que el sí no guany en el referèndum, o que surti molt malparat (malparit).

Més endavant, quan hi haguessin eleccions, podria començar el daltabaix de la política aspanyola a Catalunya, amb un nou mapa.

Seria, llavors, el moment constituent polític català? Esperem que sí.

10:54 a. m.  
Blogger forcadell said...

D'acord amb el company: per començar el referèndum s'hauria de decantar cap al 'no' o sortir molt mal parat. Pel que fa al PSC, sí que al país li interessaria l'escissió psc-psoe, però si els catalanistes del psc son la De Madre i l'Iceta ja ens podem anar oblidant del tema.
Viu-viu, ahir vaig afegir un comentari però no em deus haver vist. Hem penjat un enllaç a la teva pàgina. Ens afegeixes a la teva? Forcadell.

2:53 p. m.  
Blogger forcadell said...

http://catalunya-2014.blogspot.com/ ...me l'havia deixada!! Salut!

2:54 p. m.  
Blogger RTM said...

Amic Ronals,

estic d'acord amb el què dius, parcialment també.

El post d'avui comento que del pacte tripartit en poden sortir, actualment, dues coses:

1.- La centralitat catalanista del PSC forçada perquè per pactar amb ERC es van veure obligats a incloure a l'agenda política catalana un nou estatut, un debat mogut sobre l'eix identitari.

2.- Un cop en aquest debat, si se'n retiren poden desaparèixer d'aquesta nova centralitat política moguda en l'eix nacional. En Maragall no se'n vol retirar (perquè sap que així pedrien unes eleccions, per això no les vol forçar destituïnt en Carretero), altres socialistes sí...

Amic Forcdel, e aig dir que fa temps que no entro al blogger i que vull reordenar els enllaços per incloureusa vsaltres i un parel o tres més, però que vull fer-ho un dia que tingui temps per poder-vos classificar i sistematitzar una mica.

... i no crec que l'IZ sigui el més catalanista del PSC... els catalanistes del PSC, cada cop més són els que es jubilen...

4:44 p. m.  
Anonymous Anònim said...

What a great site » » »

5:09 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home