dimarts, de març 21, 2006

Montenegro i Gibraltar s’autodeterminen sense cobertura mediàtica, mentre Catalunya mendica misèria

Darrerament portem molts dies parlant de l'estatut, la sobirania i els ciutadans com a últims posseïdors de la sobirania popular, de les relacions entre Catalunya i Espanya... però dos debats similars i que sembla que van per camins diferents del nostre. Dos debats, aquests, que pel seu contingut semblen soterrats i silenciats per la premsa. Com si no es volgués que transcendís a l'opinió pública catalana el què s'admet per a altres nacions... com si fes por que ens comparéssim amb altres nacions...

 

En primer lloc, Montenegro decidirà ben aviat si vol la independència. De ben segur que Sèrbia s'hi oposarà, però són molts els partidaris de la independència d'aquesta nació antigament vinculada a Yugoslàvia.

 

De la mateixa manera també està en debat el nou estatut jurídic de Gibralatar. Sembla que per primer cop aquest es negociarà amb el vist-i-plau dels governs de Londres i Madrid. Tal com indic l'AVUI, la nova Constitució fa referència a l'autodeterminació dels gibraltarenys.

 

És adir, que mentre nosaltres ens dediquem a mendicar les molles, l'estat espanyol i Sèrbia admeten reconèixer nous estatus jurídics a Montenegro i a Gibraltar. Vaja, que o som rucs o ens mania o totes dues coses plegades.