dijous, de maig 11, 2006

El PSC demostra no tenir cultura de coalició

Feia uns dies que tenia aquest post al cap, però no l’escrivia perquè porto uns dies molt atabalat. Però, òbviament, avui l’actualitat ha desbordat tot allò que hauria pogut ser raonable.

Fa uns dies vaig comentar quina era per Montilla la cultura de govern. Era la cultura de la submissió als poders fàctics i econòmics. La total desatenció a la militància dels partits i la imposició als qui et resultin desafectes; dissidents.

Aquests dies, però, m’ha xocat especialment la manca de cultura de coalició del partit socialista. Òbviament no és el cas dels biopijos d’ICV, que s’han ajupit a les ordres socialistes sempre que ha calgut.

Ha estat sorprenent com els socialistes han estat absolutament incapaços de respectar la diversitat i pluralitat existent al govern. Més enllà de la gestió diària, correcte crec que per a qualsevol observador, els socialistes han estat incapaços d’admetre que ERC fos fidel a allò pactat: el pacte del Tinell i l’estatut del Parlament de Catalunya.

ERC, fent gala d’una cultura de govern i d’una cultura de coalició exemplars va decidir que cap dels seus consellers faria campanya a favor o en contra de l’estatut. Era lògic, aquest estatut no era del govern perquè no l’havia promogut el govern i perquè, de fet, només té dos pares, ZP i Mas. L’única resposta lògica i sensata per part de sociates i biopijos hauria estat fer que el seus membres del govern seguissin l’exemple dels representants d’ERC.

El PSOE-PSC, però, ha estat incapaç de veure que Catalunya no s’acaba al carrer Nicaragua (seu socialista) i que l’esquerra és plural. Maragall i el PSC han cavat, per ordres de Zapatero, la seva pròpia tomba per les properes legislatures.

Només hi ha una forma de plantar cara a aquesta incompetència, arrogància i xenofòbia política: dir-los NO.

2 Comments:

Blogger kapde said...

Tranquils...no us esvereu!...

...que torna l'oasi català...A prendre el sol tots!!

(...) No insultem ni lluitem
No ens revolucionem
No votem ni resem
No estudiem ni treballem
No creiem i es que estem en contra però no protestem
tenim fitxats tots els fills de puta però nosaltres callem
i doneu gràcies que només estiguem...
prenent el sol prenent el sol
i que més que podriem fer
aquest poble de malamort
quina cosa que no sigui prendre el sol
Insolació, insolació!!!
Insolació, insolació!!!
No passa res, descansem
Som jovent però estem vells
No som covards ni valents
Pica el sol passa el temps
Suem tant que ens cremem
Però estimem el portal
Aquí estem i estarem
També som i serem
Però no fem ni farem
Nosaltres només...
Prenem el sol, prenem el sol
I que més que podriem fer en aquest poble de mala mort
quina cosa que no sigui prendre el sol
Insolació insolació!!!
Serà el sol serà calor
O només una momentània insolació
Insolació, insolació!!!
Insolació, insolació!!!
Insolació, insolació!!!
Insolació, insolació!!!
Insolació, insolació!!!
Insolació, insolació!!!
Insolació, insolació!!!
Insolació, insolació!!!


Albert Pla - La Barricada de Santpaucentdeu

1:17 a. m.  
Anonymous Anònim said...

El Conseller Nadal, en entrevista de l'11/5 amb Mònica Terribas es manifestava esperançat que tot seguit de l'aprovació de l'estatutet, el govern espanyol començaria a fer lleis de desplegament. L'Antoni Gutiérrez, d'ICV, a l'Àgora de 15/5, se li va escapar que calien desplegar 25 o 30 lleis un cop aprovat l'estatutet. Sabeu què vol dir això?

. que la majoria de les teòriques competències que se'ns traspassen (comproveu-ho) han rebut un lleuger afegitó: "d'acord amb el que disposi la llei corresponent". Llei que ha de ser aprovada per les Cortes espanyoles -quin nom més adient!- i que pot ser canviada per unes altres Cortes amb més "cortes".

El NO és molt important per al SI: la majoria dels pocs punts importants que han quedat a l'estatutet estan pendents de lleis estatals. Com més fort sigui el NO més pressió sobre els que continuaran decidint per nosaltres.

12:07 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home