dilluns, de maig 08, 2006

Qui deien que guanyava si guanyava ZP?

El PSC va basar la campanya del 14 de maig de 2004 en el famós sil·logisme “si guanya Montilla, guanya ZP”, “si guanya ZP , guanya Catalunya”; per tant calia concloure que “si guanya Montilla, guanya Catalunya”. És molt fàcil veure en ZP el mal menor per Catalunya, si ho comparem amb les hostes del PP... Era una campanya feta, doncs, amb l’estómac.

El dijous em va fer gràcia llegir una notícia de l’e-notícies que deia que
la inversió de l’estat a Catalunya cau més d’un 40%.

El tema de les infraestructures és un tema divertit, perquè després d’aquest magre resultat de les primeres valoracions de la gestió del Govern ZP a Catalunya, ens trobem que el nou estatut diu què caldrà fer amb les infraestructures de cara al futur. L’estat haurà d’invertir segons la renda satisfeta a Catalunya. En aquest sentit, avui Maragall ho afirma dient que l’Estat haurà d’invertir el 18’8% de les infraestructures a Catalunya (
ho recull la Vanguardia al final d’una divertida notícia). Per contra, l’estatut andalús, que ara per ara té tanta vigència com el català, diu que la inversió de l’estat en infraestructures es farà segons la població del territori. És a dir, que seguirem sumant taules i cadires, barrejant renda i població i seguirem perdent bous i esquelles romanent a l’estat espanyol.

Amb aquests exercicis de malabarisme econòmic i polític de ZP i dels socialistes es demostra que les previsions del noeonat estatut sobre infraestructures no es compliran i que si guanyava ZP, no guanyava Catalunya.

Per tant, desemmascarada la falsedat d’una de les proposicions del sil·logisme, podem concloure la falsedat de la segona proposició: “si guanya ZP no guanya Catalunya” i, “si guanya Montilla, guanya ZP”. Per tant, “si guanya Montilla, no guanya Catalunya”.

Vaja, que en ZP ha enganyat als catalans tal i com feien Suárez, González i Aznar.
EDITO: Recomano llegir l'explicació de'n Jaume Planas al respecte en el primer comentari al post. Altament recomanable.

7 Comments:

Blogger Jaume P said...

Unaltre vegada et colen la MENTIDA del que les infraestructures. El que diu l'Estatutet es que les infraestructures seran durant 7 anys iguals que el PIB MENYS EL FCI!. Aquest es el quit del tema el FCI es multimplicará en anys vinents (començant per duplicarlo lany que ve), per tant Andalusia assegura algo (suposo que no resta res) i Cataluyna queda a expenses, com tot a l'Estatut del fixat del Estat del FCI, tambe en infraestructures!.
He enviat algun Mail a la Generalitat per fer publicitat enganyosa amb aixo de les infraestructures, et copio el que diu l'Estatutet:
“la inversió de l’Estat en infraestructures, exclòs el Fons de Compensació Interterritorial (FCI), s’equiparà a la participació relativa del PIB català en el PIB espanyol durant un període de set anys”
Un link per acabar de veure-ho clar:
http://www.observatoridelestatut.net/index.php?blog=4&p=178&more=1&c=1&tb=1&pb=1#more178
Salutacions

12:33 p. m.  
Blogger Mireia said...

Doncs si que ens enganya Zapatero, però sempre serà pitjor Aznar o Rajoy, no ens enganyem, i això de que "Era una campanya feta, doncs, amb l’estómac" tampoc es tan dolent, que la meva Laureta i jo ja hem decidit votar NO per què els budells ens ho demanen, que si una no es una tarada mental el cos li demana coses bones, així de clar.

1:17 p. m.  
Blogger RTM said...

Jaume, brillant! Editaré el post recomanant llegir els comentaris.

És clar, Mireia, quan l'estómac remuga i els budells rugen et vénen ganes d'enviar-los a cagar. Tot plegat no deixa de ser simple i senzilla anatomia.

1:30 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Mireia, crec que és pitjor un Zapatero que un Aznar. L'Aznar ja saps que pensa. El Zapatero és pitjor, pensa el mateix però enganya i menteix amb hipocresia.

3:26 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Viu-viu, estàs molt callat. Se't troba a faltar.

3:34 p. m.  
Blogger RTM said...

Gràcies, amic anònim, és un plaer saber que algú em llegeix. Porto uns dies molt atabalat a la feina (res del govern, eh!! no malpensem!!) i, per descomptat que tinc moltes coses al pap, però... espero que amb una mica més de temps per a perdre i per ordenar el cap potser pugui postejar-les. A veure si avui em dóna temps...

I mira que a cada post que pensjo m'anima més veure com cada cop sou més els que hi opineu.

4:18 p. m.  
Blogger Mireia said...

Viu-viu, mira de fer aviat un post sobre l'expulsió dels consellers d'Esquerra, va. Molts petons.

7:52 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home