dimarts, de setembre 05, 2006

El ministre – candidat

Són coses que deu tenir el poder això d’emprar-lo de manera que no respongui a la seva finalitat, a l’interès social en suma. En dret, de l’ús de l’administració i les potestats administratives per raons distintes de les que les fonamentes se’n diu desviació de poder i està prohibida per l’ordenament jurídic.

Doncs bé, en la nostra tradició (cultura si ho preferiu) política sempre hi ha hagut una figura que m’ha regirat les entranyes, la del ministre candidat (o la del conseller candidat en el cas català, que només s’ha produït clarament en el cas del conseller en cap Artur Mas).

Avui apareix la noticia que el ministre Montilla ha signat un conveni amb la Generalitat de Catalunya per fomentar l’ús del català en les noves tecnologies. No és matèria del Ministeri del Cultura? Òbviament aquesta subvenció, aquest dispendi de cabals públics per una finalitat tan encertada, no té altra finalitat que pal·liar el gir espanyolista del PSC.

Aquest ús barroer, però, d’un ministeri com a plataforma electoral no és nu en absolut, recordem, sinó, el ministre Jaume Matas, de Medi Ambient. Mai les Illes Balears havien estat tan visitades per un ministre de medi ambient, ni mai tantes coses havien tingut relació amb el Ministeri de Medi Ambient en les balears.

Repeteixo doncs, que de la mateixa manera que em vaig alegrar que el conseller candidat no guanyés, desitjo que els electors catalans penalitzin l’ús partidista que estan fent els socialistes en general i el ministre – candidat Montilla en particular de l’administració pública, és a dir, de tots, siguiem o no socialistes.

9 Comments:

Anonymous Anònim said...

Si Mas enlloc de ser conseller en cap hagués fet un relleu a l'estil Serra, Maragall, Clos i Hereu(estil sociata) li diries també el nom del porc. És el cainisme català.

Si Bargalló no feia ús electoral del càrrec és perquè patia el síndrome d''Estocolm i era amic de la secta. Carod no ho va poder fer perquè era tan incompetent que va durar 4 dies.

9:45 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A mi m'agraden els xulos com l'anònim precedent que atorguen fins i tot carnets de competència o incompetència.En política,la competència la atotguen els vots i no pas els xulos de torn.De moment i fins que no es demostri el contrari,Carod ha dut ERC de ser un partit minoritari i crossa de CiU,a tenir un grup parlamentari a l'Estat i a la "Comunitat Autònoma" (art.1 de l'Estatut de LA Moncloa),i a ser decisiva i formar part del Govern.

11:35 p. m.  
Blogger RTM said...

Hola de nou, amic anònim,

Els canvis a mitja legislatura em semblen lamentables, però més lamentable encara em sembla fer un mal ús de l'administració i malbaratar cabals públics amb una finalitat partidista i electoral. Em sembla malament, doncs, aquest hàbit socialista de canviar a mig mandat, com també ho han fet alguns alcaldes de CiU com en Corominas, de Castellar del Vallès i de molts altres partits, de ben segur. No descobrirem la sopa d'all.

De'n Mas n'he parlat de rebot, igual de de'n Matas. No sé si només defensaràs omnímodament a en Mas o també et sembla bé què feia en Matas com a Ministre de Medi Ambient.

La diferència entre en Montilla, en Mas i en Matas és que en Carod i en Bargalló governaven per un pacte de govern entre diferents partits, a diferència de Montilla, Mas i Matas que exercien de ministres/conseller amb l'única finalitat de guanyar/recuperar/mantenir en poder autonòmic perdut.

En certa manera, doncs, estic més d'acord amb el segon anònim, tot i que potser ho diria amb un altre to ;)

A més, de la competència governant en podríem parlart una llarga estona. Segurament en Carod i en Bargalló no en sortirien tan mal parats en comparació amb mkolts altres consellers i conselleres que han desfilat pel Govern en els darrers anys.

12:21 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Sí, realment està en un govern que es carrega el Ramon Llul "de mutu acord" amb el Pp se n'ha de ser de mena. I acordar amb el Pp que tv3 no es pugui veure a les illes (aquest pacte el va firmar Bargalló) ja s'ha de ser crack.

I no entenc quina diferència hi ha entre un govern de coalició i un que no a l'hore de fer propaganda. Carod es va posar a conseller en cap per això, la cultura (que tant li importa ara) la va regalar a la secta.

I no entenc perquè els d'Erc podeu insultar a tothom i els altres no podem constatar allò que ha vist tothom, que sou uns incompetens.
Frase mítica de Puigcercós després que Zapatero el traís vilment, el seu aliat de tota la vida:"a partir d'ara el suport d'Erc no li sortirà gratis a Zapatero".
Quin tros d'ase.

12:30 a. m.  
Blogger RTM said...

Diferència:

1.- En Jordi Pujol va fer conseller en cap a en Mas perquè aquest esdevingués un bon candidat en detriment de'n Duran, a qui no volia ni en pintura.

2.- En Maragall no va fer conseller en cap a en Carod perquè aquest fes campanya i li prengués el càrrec, perquè aleshores en Maragall encara creia que repetiria de candidat. Per tant, en el marc d'un acord de govern, va fer conseller en cap / primer a en Carod i, quan aquest va plegar, va posar-hi en Bargalló. I aquests van governar.

Sí que es pot insultar als d'ERC, però s'ha de raonar millor. De fet fa uns dies, quan el PSC es va petar ERC, vaig fer un post comentant algunes de les coses que ERC havia fet al govern, perquè crec que hi havia coses ben fetes.

1:22 a. m.  
Blogger Mireia said...

El Montilla farà de ministre inaugurador fins al darrer dia, i jo lo que cada dia tinc mes clar es que o hi ha una ERC amb molts diputats al prope palament o anrem ben de corcoll, però molts molts molts diputats, i llavors a fer passar per l'adreçador al Mas o al Montilla.

10:49 a. m.  
Blogger Àlex said...

A la meva ciutat, Gavà, l'alcalde històric Pestaña també va fer fa un any un relleu tipus Clos i hi va ficar el seu propi hereu, en Balsera. El problema dels socialistes era que en Pestaña era molt conegut i al nou no el coneixia ningú (de fet, hi ha molta gent que es pensa que encara hi ha l'antic alcalde). Doncs en Balsera ha estat un any dedicant-se a la seva promoció personal i, per exemple, a Gavà TV només li falta presentar el temps. Fins i tot, s'ha creat una web personal pagada amb fons públics per donar publicitat de la seva tasca institucional. La barra socialista no té límits. I a més, està a punt de carregar-se l'últim connector biològic entre el Garraf i el Delta del Llobregat amb l'excusa de fer pisos de protecció oficial. Però només seran el 30%, la resta, 3500 pisos, es vendran a més de 600.000 € (100 kilos!) cadascun. I és que això del "pasteleo" que diu la Mireia no té fronteres.

1:33 p. m.  
Blogger Marc Arza said...

És difícil que els partits es critiquin entre ells per l'ús que fan de l'administració amb finalitats electorals.

Les mateixos campanyes d'informació que fa avui la Generalitat les feien els governs de CiU.

En això com en finançament de partits només un acord multipartidista més enllà de demagogies podria marcar unes regles ètiques a seguir.

Salut,
Marc Arza Nolla
www.catalunyafastforward.blogspot.com

10:40 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Salutacions! Cal dir que tot just arribat de vacances, m'he dut una bona sorpresa en llegir això en un post anterior teu:

"Tercer.- ERC va pactar el 2003 un govern catalanista i d’esquerres presidit per Pasqual Maragall. Ara un govern catalanista no pot comptar amb el PSC. Ja no es donen les circumstàncies que es donaven fa tres anys. ERC ja no pot intentar dur el PSC al catalanisme polític quan se n’ha autoexclòs de manera voluntària. Les diverses baixes de militants del PSC parlen per sí mateixes."

No cal dir que no puc estar més d'acord amb tu. D'altra banda, veig que dius que CiU descarta pactar amb ERC. Deixa'm que t'adjunti un parell de links:

http://www.infobolsa.es/v2002/Noticias/noticias_titulares2.asp?Fuente=EPRE&FechaNot=20060910&Clasif=C&Numnot=110732

Bé, d'aquesta notícia en podria destacar: "Así, Puig hizo una valoración crítica de lo que han sido los años de tripartito aunque consideró que "todavía hay esperanza", una esperanza que pasa porque "haya un gobierno nacionalista fuerte y un pacto nacionalista en Cataluña" para, así, "poder ir a Madrid a pactar el despliegue del Estatut lo más rápido posible".
"Necesitamos un gobierno que no dependa del españolismo de doble cara, que es el del PP o el del PSC", apostilló.

D'altra banda, en l'entrevista de l'AVUI a l'Artur Mas d'aquest diumenge (adjunto el link i destaco la part on directament se li pregunta pels pactes amb ERC):

http://www.avui.cat/cgi-bin/menu?06/set/10+253895

"Vostè també descarta governar amb ERC...
Jo això no he dit mai. L'única cosa que formalment descarto és un pacte amb el PP. En l seu moment això serà solemnement descartat."

Bé. Tant de bo que l'opinió del company viu-viu i la dels màxims dirigents de CiU sigui compartida per la cúpula d'ERC.
Salut i bona Diada!

2:08 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home