dimarts, de setembre 26, 2006

Maoistes


Fa uns dies vaig dir que la campanya s’embrutava i entrava en el pantanós terreny de la corrupció. Pantanós pels partits i els sicaris d’aquests que l’empraven com a arma llancívola. Ara, però, tot plegat s’estan superat i estan entrant en la desqualificació personal pel currículum. Pel currículum d militància política, perquè si fos pel currículum acadèmic, Piqué ja podria ser investit president i en Montilla i en Saura fer-li les fotocòpies.

Resulta que en Montilla critiqués a Mas per no haver lluitat per Catalunya des de cap altre lloc que no fos la poltrona oficial. Al marge de convenir aquesta afirmació com a certa, podríem afegir-hi la afinitat temporal que va tenir amb la família Valecasas, quan festejava amb la germana de l’ex-ministra i ex delegada del Govern a Catalunya. Filla del qui era aleshores rector de la Universitat de Barcelona, en la qual Mas va ser un bon escolanet, aplicat estudiant amb unes conviccions democràtiques encara per revelar-se. Els socialistes contrastaven que en Mas mai no va lluitar contra el franquisme ni contra el seu antic sogre.

Suposo que la desesperació socialista i les ànsies de golejada convergents ho provoquen. Però les invectives infantils sociovergents, tanmateix, només poden conduir a la desconfiança de la política i a fer confiança en qualsevol de les altres opcions possibles. Inclosa la dels intel·lectuals outsiders.

Madí, el potro de la Bonanova


Ahir
Madí, “potro de la Bonnova”, va contraatacar afirmant que en Montilla “defensava més aviat la política de la Xina” quan estava al Partit dels Treballadors d’Espanya. Per descomptat, la nota dels serveis de premsa de CDC no recull les paraules que el seu cap va proferir amb la boca calenta.

Però en Madí, que si seguim mirant els currículums estaria al costat de Montilla i Saura, tot i que no perquè hagués estat pencant per llaurar-se un futur millori sortir de la pobresa precisament, ha col·laborat a mantenir alt el to de la campanya. Ell és un animal, però no polític, sinó un animal en el sentit de ser incapaç de contenir els seus sentiments d’odi racial més baixos i de classisme més antic.

Per cert, si ha quedat contrastat que algun dirigent hagués lluitat contra el franquisme i per Catalunya des del front que sigui, aquests són els altres tres candidats: Piqué, Carod i Saura.

Camarada Teixidor

Però si seguim en la família del marxisme i les seves derivades, a més del roig Piqué, també hi trobarem a l’ínclit i de moda Fernández Teixidor. Avui en la premsa digital amiga hi apareix un
article demolidor sobre el qui va ser conseller de CiU. Tal com vaig dir fa uns dies, no sé si és ruc o corrupte, però amb amics així, no el vull de diputat i, menys encara, de conseller del govern del meu país. Espero que si d’aquí a les eleccions es clarifiquen una mica les seves relacions amb la màfia russa, en Mas el faci plegar.

Campanya convergent

No entenc perquè des de CiU s’està intentant realitzar una campanya d’alta intensitat, radicalitzada i que tendeix cada cop més a l’insult. No entenc perquè tanta ambició en voler guanyar de golejada quan l’Aznar ja va demostrar que el millor és la “lluvia fina”. El gran actiu de CiU són els escàndols i la mala imatge del tripartit. Per guanyar, CiU només necessita presentar-se com el partit que va gestionar amb mediocritat i grisor Catalunya durant 23 anys. Han de demostrar que són com La Caixa, aquells que, tot i indesitjables, són seriosos i la gent sap que hi pot confiar els diners.

Aquesta il·lusió de’n Madí per escopir a la cara dels rivals, només els durà a perdre vots.

20 Comments:

Anonymous Anònim said...

M'he llegit la notícia del Confidencial i no hi trobo cap rastre de delicte. Cap ni un. Et recordo que quan Montilla era Maoista, defensava (com Mao) la insurrecció mitjançant guerrilles armades contra la burgesia (ep, i va acabar de Ministre d'Indústria). Això m'intranquil·litza molt més que no pas algú que s'ha dedicat a expandir el negoci de la restauració a Barcelona. Ara bé, si en Teixidó hagués ajudat a importar armes, hagués promocionat el negoci de la prostitució o, directament, hagués estat implicat en el tràfic d'estupefaents, llavors sí que tindria una reputació tacada.

El teu article reflecteix la frustació d'una ERC que es veu abocada a recolzar Montilla com a President malgrat que el tripartit ja va fracassar de manera vergonyosa i ERC fou expulsada i maltractada al govern per part del què llavors s'anomenava PSC (clarament anomenat PSOE ara). Vosaltres aneu defensant Montilla i intentant fer-lo President i us fotreu una patacada electoral de dimensions mastodòntiques. Dius que no vols en Teixidó de diputat? Home, si no votes CiU què coi has de dir? Jo no crec que ni Piqué ni en Xoan Saura ni molt menys en Puigcercós es mereixin ser diputats (però com que no els voto, callo).

Per cert, intentar desqualificar un candidat (en Mas) per una novieta que va tenir a la Universitat, ja és anar a la desesperada. Quina pena que fas! Qui fa una campanya agressiva? Quina manera de fer el préssec!

5:40 p. m.  
Blogger RTM said...

1.- No hi ha cap delicte, certament, però la honradesa no es mesura en quantitats de delictes pels quals hagis estat condemnat. No vull un consellerque, tot i no ser delinqüent actui com a simple traficant d'influències.

2.- Pel què fa a les guerrilles i a les parelles, només reflecteixo, i amb to de crítica (potser massa críptic), que no m'agrada com estan fent anar la campanya socialistes i convergents. No m'agrada que es dediquin a les seves coses personals, que parlin de programa, que en tenen i no sabem si s'assemblen o si difereixen com un mitjó.

3.- ERC no ha parlat de recolzar MOntilla, més avit en Carod va dir que qui guanyés les eleccions hauria de ser president, tot iq ue no crec que a en Mas li calguin els vots d'ERC, perquè crec que amb l'abstenció socialista n'hi haurà prou.

4.- Inisteixo en la parella de'n Mas, a mi em smebla lamentable tenir per parella una dona així, però no ho criticaria. L'amor és cec. Critico que els sociates es dediquina buscar pedigré antifranquista i els convergents li diguin que és maoista.

5.- El què comentava respecte de la campanya de CiU ho crec sincerament. Han aconseguit desestabilitzar el govern algun cop. Ara, si volen guanyar, han de semblar gent d'ordre que noe s dediqui a fer estridències. Però gent com el Madí són incapaços de ser discrets i necessiten els focus tot el dia seguint-los.

6.- No cal que siguis tan agressiu.

7.- Pensa que la xarxa de blocs convergents em va dir que m'acceptava entre ells... no dec ser tan mala persona...

5:55 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Et responc punt per punt:

1) Si no hi ha delicte; per què fas d'altaveu de l'estratègia de PRISA i del PSOE?

2) Ja no cola dir que el PSC-PSOE i CiU "són el mateix". O potser no t'has mirat TV3 darrerament? El PSC pretén la deconstrucció nacional de Catalunya amb accions com la Fira del llibre de Frankfurt, o convidant la Lindo per fer el pregó de la Mercè tot i que va dir que "el catalán es un dialecto", que "los catalanes estan enfermos de nacionalismo" i que "le gustaría que los catalanes fueran menos catalanes".

3) Tu ets prou innocent com per creure't, una altra vegada, la falsa "equidistància" d'ERC? Vas bé cirerer! No vas veure com ERC es sotmetia al PSOE fent batlle l'Hereu a canvi de res? Què hi fa ERC al mateix grup del senat que el PSC? Si el tripartit suma, Montila serà President i ERC voldrà aconseguir el màxim de quota negociant amb un PSC afeblit (seguint l'interès de partit i traint el País).

4) CiU no pot romandre passiva quan s'intenta desqualificar en Mas per una novieta quan en Montilla era un pelut pro-guerriller.

5)No recordar a la ciutadania el trasbals continuat, les disputes incessants, la pèrdua del prestigi de la Generalitat, la incompetència de Maragall i el trist paper d'ERC com a secundari del tripartit fóra una irresponsabilitat. Hores d'ara tothom sap que el tripartit ha estat un govern desastrós, però el més trist és que ERC, si pot, tornarà a repetir la fórmula (amb el Montilla de President de la nostra Nació). Quina pena!

6) No sóc agressiu però sí que sóc directe. Tornar a deixar-nos entabanar per en Carod i en Puigcercós és un risc que el País no es pot permetre.

7) No dic (ni suggereixo) que siguis mala persona. Ara bé, encara que no te n'adonis, els estàs fent el joc a Montilla i a la direcció d'ERC.

Salut!

Marc Ponts (Terrassa)

6:25 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Aix, veig que els convergents maleducats que admiren en Sostres han descobert aquest bloc... Redéu, quina creu...

6:48 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Jordi,

Qui diu que admiro en Sostres? Tan maleducat et semblo? O simplement et corrou el fet que deixo al descobert les inconsistències d'ERC i les febleses del PSC-PRISOE? ;-)

Marc

7:09 p. m.  
Anonymous Anònim said...

"Quina pena que fas! Quina manera de fer el préssec! Tu ets prou innocent..." Aquestes són expressions que sobren en un debat polític, perquè tots tenim un cervellet i podem estar equivocats, no dic pas que no, però hi ha un cert to i una certa elegància que no s'han de perdre mai. Es pot ser directe, però sempre respectant les opinions del contrincant.

7:25 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ah, vols dir que fer acusacions polítiques a partir d'una novieta de joventut és ser ben educat i elegant i no insulta a cap "cervellet"? Ho sento, però aquest argument és penós (genera pena) i qui l'utilitza fa el ridícul (el préssec). Per cert, quan els element d'argumentació arriben a aquests nivells tan baixos, no demanis respostes de guant blanc.

8:04 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Convergent, fen servir les expresions de la caverna mediàtica pepera(Losantos and cia), ja denota la teva catadura moral.

Soc totalment contrari al PSC, però això de PRISOE, sobra.

Torna a llibertad digital, alla et sentiras entre els teus i podreu discutir amigablement del PRISOE , la trama del 11-M i de que us varen robar el govern(alla i aqui).

10:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Viu-Viu,
Faré bondat i a veure si torno aviat,
Moltes gràcies,

PD
Aquest post d'avui m'ha recordat un comentari que et vaig deixar fa uns quants mesos sobre el fdez teixidó a la universitat.

10:53 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Pep, gràcies pels teus consells, però no tinc cap intenció de seguir-los. De la meva "catadura moral" no en saps res. I de l'ús partidista de la Cadena SER i del "Pais" (a més del "Periódico"), no cal que me n'ensenyi res l'extrema dreta.

N'hi ha molts que no oblidem el titular del Periódico del dia de les darreres eleccions nacionals: "O Experimento Nacionalista o Gobierno Catalanista de Progreso". En referència al grup PRISA, on hi publica els articles la infame Elvira Lindo, no hi ha cap dubte que és l'altaveu de moltes estratègies socialistes. O potser et penses que la publicació d'un expedient amb el que van intentar embrutar en Teixidó (sota secret de sumari i "facilitat" per part de la Policia) van aconseguir-lo segons les regles de l'estat de Dret?

Intentar barrejar l'11-M i Convergència sí que et retrata a tu. No he dit mai que robessin el govern de Catalunya, per tant no m'atribueixis paraules que mai no he dit. Continua calumniant i aclariràs la teva "catadura moral".

Marc

10:58 p. m.  
Blogger Papitu said...

Collons quina agitació a les files Covergents, tranquils que aneu guanyant. Pobrets només d'imaginar-se de nou a l'oposició s'esveren com una mala cosa.

Salut i Tripartit!

Papitu

11:04 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Papitu,

Encara que no em calgui, gràcies per la teva commiseració. Guanyar no és suficient quan es veu clarament que ERC (incloent-hi tu pel què es veu) vol tornar a repetir el tripartit.

Cal evitar que sumeu però seria més fàcil si la direcció d'ERC deixés d'enganyar el personal i manifestés, de forma clara, que aposten per la reedició del tripartit (com de fet, fan). Defensar la reedició del tripartit és una opció absolutament legítima, però amagar la voluntat presa de bell antuvi és un frau.

ERC ha de tenir l'honradesa de presentar-se a les eleccions sense amagar l'anomenada "aposta estratègica" per les esquerres. Si ho fes així però, sabeu prou bé que no arribarieu ni als 15 escons.

Marc

11:20 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Convenient anònim, com sempre amb dos vares de medir, quan l'ABC, va intentar carregar-se en Carod( de per vida) amb informacions del CNI,aconseguides per escoltes telefòniques il.legals, no soslsament no us vareu queixar, sino que us vareu apuntar amb ganes a la caçera.

Per cert al Teixidó no cal embrutar-lo,ell solet s'ha empestifat fent trafic d'influencies, però clar si teniu que fer fora del partit a tots els que ho fan, us quedeu sense dirigents, o potser creus que les donacions anònimes de CyU( més quantioses que les del PP) son gratis.

11:21 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Marc,
En viu-viu ha fet servir un argument de l'estil "digue'm amb qui vas i et diré qui ets", i l'hi pots rebatre de moltes maneres, però no amb aquest to aïrat que feu servir els convergents darrerament. Aquestes males maneres i aquest estripar-se les vestidures a la mínima recorden molt més la política de Madrid que no pas la política catalana més genuïna: hi pot haver debat i fins i tot duresa, però no mala educació ni expressions més pròpies d'un pinxo de barri que d'un intercanvi d'idees entre persones madures. En això sí que enyoro en Pujol, veus? En moltes coses no m'agradava, però com a mínim sempre ha estat un senyor.

12:41 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Pep, siguem sincers sobre el paper de CiU durant la crisi Carod. Millor llegir les hemeroteques que no pas intentar atribuir una suposada connivència entre l'ABC i CiU. I cito de Vilaweb (un mitjà seriós i proper al catalanisme:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=813260

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=802968

I què hi deien (i feien) els vostres socis socialistes?

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=802884

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=802004

Els fets són els fets i cal destacar la responsabilitat de CiU en els moments de la crisi. No crec que CiU empri "vares de mesurar" diferents. Qui va explusar i humilar Carod van ser els socialistes. El més curiós és que volgueu tornar a repetir el tripartit amb gent que us va menysprear al govern per, després, foragitar-vos-en.

Per cert Jordi, dir que en Viu-viu especula en base a "digue'm amb qui vas i et diré qui ets" és la consagració de l'especulació més barroera. Parles "d'estripar-se les vestidures" i jo et recordaré unes declaracions ben "a la madrilenya" d'en Carod dies abans de la investidura de Pasqual Maragall: "ens consta que s'estan destruint documents comprometedors a la Generalitat". Aquestes declaracions eren una mentida colossal i, més tard es va demostrar que tots els documents de la Generalitat estaven registrats. Va rectificar? No, simplement volia crear un clima de desconfiança i enfonsar CiU. De fet, l'objectiu principal d'ERC amb el pacte del Tinell era enfonsar CiU i "catalanitzar el PSC"… Ja en veieu els resultats.

Bona nit!

Marc

3:06 a. m.  
Blogger Mireia said...

Aixòs que dius de CiU i "la Caixa" ja es ben cert viu-viu, un estil molt similar, de grisor i somriures, i la pela (o el càrrec) per damunt de tot, peti qui peti, peti una hipoteca o un Estatut, un compte corrent o un president de la Generalitat... i jo a "la Caixa" ja fa temps que no hi tinc ni un euro, ara aixòs sí, el director encara hem somriu, que no se sap mai, i un vot es un vot, ai, un euro es un euro volia dir.

4:34 a. m.  
Blogger RTM said...

Ei!!! Jo no he fet servir un argument de l'estil "digue'm amb qui vas i et diré qui ets". Ja ho he dit algun cop, però les companyies no crec que defineixin les qualitats de les persones. De fet he comenatt les amistançades de'n Mas o les referències al passat del Montilla i ara podria afegir-hi que en Mas va dir que en Monti, de jove, defensava la dicatdura del proletariat... (http://www.e-noticies.com/actualitat/mas-diu-que-montilla-lluitava-per-la-dictadura-del-proletariat-8835.html)Lamentables tots plegats. Em sembla una manera de fer política pobra i mancada d'arguments.

I per cert, la comparació amb els "funcionaris" de La Caixa és manellvada d'un amic de CiU. Va ser ell qui la va fer i jo la vaig trobar ocurrent i encertada. La idea d'ordre i confiança per ser "els de tota la vida", encara que poc brillants, davant de les anades i vingdes del tripartit em semblava bona idea.

Per cert Mireia, i sense que ningú ho entengui com una fina ironia política, fa anys que vaig abandonar La Caixa i aviat abandonaré, també, la Caixa de Catalunya. A mi els directors ja no em somriuen... :(

10:13 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Els amiguets convergents fan servir un únic argument de pre-campanya: "No voteu ERC, que farà president Montilla". Els amiguets socialistes i ecosocialistes (sic) en tenen un altre: "No voteu ERC, que farà president en Mas". La coherència, en pre-campanya, es veu que ha fugit corrents; tret que Catalunya sigui el primer cas de país (puc dir país, oi? O em renyarà la sociovergència?) amb dos presidents a la vegada.

L'experiència és un grau, i estic segur que Esquerra no caurà en errors del passat, tant si pacta amb uns, amb els altres, o queda com a oposició de la sociovergència (per cert, no sé si he sentit ningú proper a ERC dien "No voteu PSOE ni CIU, que faran Mas president i Montilla conseller primer"). Si ERC reedita el tripartit, està clar que serà amb condicions diferents a l'anterior, no seria igual pactar amb el PSC que amb el PSOE, i més després d'haver estat expulsats del govern per ser massa cohernets. Si pacta amb CiU, doncs espero que li doni un vernís socialdemòcrata i progressista als "ara-sóc-liberal-ara-conservador-ara-nacionalista-ara-pactista-ara-faig-el-que-em-diu-pujol" de CiU.

A més, en qüestió de pactes, CiU té un historial que no li permet donar gaires lliçons...

10:36 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Clar que no ets mala persona viu-viu!(malgrat ser admès a la xarxa convergent...és broma)Ets un tio lúcid, honest i dels més objectius i poc sectaris del què corre pels blocs! No facis cas dels convers obcecats...

11:55 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ui, perdona, viu-viu! Vaig rellegir l'article d'en diagonal per contestar a en Marc i ho vaig interpretar malament. Mea culpa...

2:27 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home