divendres, de juliol 29, 2005

El PSC i el PP: junts per l'estatut?


PSC, ERC i ICV-EUiA van acordar una proposta d'Estatut. Els socialistes van anar a la comissió amb les mans al cap i el lliri a la mà, això de l'estaut no els interessava però s'havia de satisfer a ERC. La presidència de la Generalitat bé s'ho val.

Un cop la ponència va votar una proposta i els socialistes es van adobar de la magnitud de la tragèdia (ni en Geurra ni en Sevilla els ho aprovarien) van córrer a presentar un colla d'esmenes en contra del què havien pactat.

Que no s'adonen que si pretenen boicotejar l'acord a què van arribar, CiU i ERC segueixen sumant majoria? No s'adonen que ERC i CIU poden obligar-los a triar entre Catalunya i Espanya?
El PSC s'ha enrocat i ara només els queda el PP per entendre’s. Acceptaran els socialistes quedar reduïts a comparsa del PP, fent una oposició al text estatutari que el PP pot liderar amb molta més comoditat?

Si els socialistes acaben votant contra l’estatut a la ponència i aquesta no pot sortit del Parlament hi haurà eleccions, segur, i aquestes no series gaire propicies pels socialistes.

No crec que s’hi atreveixin. I si és rebutjat a Madrid? Tres quart del mateix, ho tindran igualment difícil.