dimecres, de novembre 30, 2005

CiU aposta obertament per una entesa pels socialistes i descarta ERC per a qualsevol possible entesa futura

Aquests dies estem veient com varia la tàctica convergent. Pel què fa a aliances polítiques.

Després de passar una temporada lloant les eventuals virtuts d’un pacte nacional ERC-CiU, ara fa l’efecte que els amics de CiU es plantegin tot el contrari, les virtuts d’un pacte per la mamella i per tapar-se les vergonyes amb el PSC.

Després d’haver fet la pinça amb els socialistes contra una oficina antifrau veritablement lliure, ara tots els senyals de fum semblen indicar que CiU i PSOE estan amistançant-se a Madrid, que CiU està deixant de banda els casos de condonació de crèdits al PSC per disparar contra ERC per renegociar els interessos de deutes, tal i com fa qualsevol empresa o qualsevol privat...

Avui, però, hi ha hagut un exemple que no és res més que simptomàtic, i és una
entrevista a en David Madí, on aquest diu que ERC té les mans netes però els calçotets bruts.

Més enllà d’una broma pròpia d’algú que vol fer-se el graciós mentre amaga les seves pròpies vergonyes, això és passar-se de la ratlla imaginària que hi ha a Catalunya: l’educació (ja sé que a Espanya els amics Zaplana, Aznar, Acebes... no la respecten, però aquí sí que es respecte l’educació com a límit) per fer una andanada forassenyada i sense respondre a cap motivació aparent contra ERC. I dic sense respondre a cap motivació paarent perquè ha fet ERC, renegociar interessos, ho fa tothom, públics i privats. A més, per si fos poc, ERC va penjar un document on narra amb pèls i senyals la renegociació dels interessos i el què en resta per pagar, cosa que cap altre partit ha fet.

I no és gratuït comentar això, perquè en Madí és la mà dreta de’n Mas. En Madí, fill de casa bona que s permet insultar a qui li ve de gust tot perdonant la vida, és el portaveu de CDC. Per tant les seves declaracions en una entrevista són més que reflexionades, són premeditades; i més en un diari que és llegit bàsicament per votants de CiU i d’ERC.

Amb aquestes declaracions CiU diu amb majúscules el què ja afirmàvem fa uns dies: que CiU i PSC estan allisant-se el terreny per tornar a pactar plegats. Poder disposar conjuntament i il·limitada de la mamella i no tenir la molèstia d’un partit que reclama canvis polítics en autogovern i en finançament i canvis morals i ètics en la forma de practicar la política.
Ja ho deia l’Alfonso Guerra,
és molt més còmode pactar amb CiU que amb ERC.

4 Comments:

Blogger Un indígena said...

"renegociar els interessos de deutes, tal i com fa qualsevol empresa o qualsevol privat"?

Home si, com diu en Madí, ERC "van admetre que el crèdit es va renegociar quan va arribar al govern i que el pacte va consistir a baixar els interessos a canvi d'apujar els peatges", Déu n'hi do, no? Jo passaria a un altre tema discretament.

1:49 p. m.  
Blogger Pedro said...

Nano, descalificar algú sense arguments com fa en Vendrell és ben ridícul. I després s'en va al Vaticà amb el lliri a la mà.

6:45 p. m.  
Blogger RTM said...

Ei, benvinguts en Pedro i l'Indígenes!!

No us molesteu, amb aquest post només pretenia dir dues coses:

1.- De crèdits no se'n perdonen, però els interessos sí que es renegocien. Més en casos com el d'ERC que, quan va marxar en Colom va deixar-ho en fallida tècnica.

A més crec que cal reconèixer que ERC no va voler negociar amb La Caixa si era sota condició de deixar de fer una campanya i, per tant, de variar el discurs.

De fet en Vendrell explica que la negociació no es va produir a ran de l'entrada al Govern, sinó a ran de l'entrada de diners per part del Congrés espanyol en aconseguir obtenir un grup parlamentari.

2.- Pel què diu en Pedro, mira, podríem arribar a posar-nos d'acord si les declaracions de’n Vendrell són adequades o no, però el què no podem negar és que la provocació primera, feta de manera barroera i maleducada és de’n Madí en la entrevista al diari AVUI.
Les declaracions de’n Vendrell em semblen molt més mesurades i menys ofensives.
Jo constatava que, amb actituds provocadores com les de’n Madí l’únic que es fa és continuar trencant ponts de diàleg i de contacte entre CiU i ERC i que això només pot revertir en aproximacions amb d’altres forces com el PSC (espero que no sigui el PP).

Apa, fins aviat!!

10:23 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Very cool design! Useful information. Go on! Celexa citalppram women with shaved heads Honda civic lx sport Eddie murphy and divorce C graduation song vitamin http://www.buytadalafil4.info First time foot sex Smile and a ribbon lottery advert Stability tests for cosmetics Free videos of older mature women

5:19 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home