dimarts, de novembre 29, 2005

Sharon i Peres junts per la pau?

Fa dies deia que estava pendent de resolució si Shimon Peres s’unia a Ariel Sharon al seu nou partit, escindit del Likud, per presentar-se a les properes eleccions provocades per la victòria d’Amir Peretz, victòria que va desbancar a Peres del lideratge laborista.

Sembla que aquests dies que en Peres ha vingut de visita a Barcelona com a vice-primer ministre d’Israel a aquesta espècie de fòrum on
ZP vol aprovar un paper sigui com sigui i al preu que sigui, ha afirmat, no exempt de certa rancúnia i lleial al govern del qual formava part, que els canvis no es faran al partit laborista (arran del canvi de lideratge) sinó al Likud.

Sembla que ens insinuï la seva intenció de continuar amb el primer ministre al qual fins ara ha estat fidel (massa a parè del nou líder laborista Amir Peretz) amb la intenció d’abandonar llurs partits i vèncer plegats en les eleccions del 28 de març.

De fet La Vanguardia
ja ho dóna per fet.

Aquest moviment de Sharon i Peres obtindrà, amb tota probabilitat, una victòria contundent a les properes eleccions. De fet aquesta ja era pronosticada pels diaris israelians inclús quan l’etern perdedor Peres encara no s’hi havia unit.

Aquest nou partit, el Kadima, ja està sent festejat pel líder del partit pacifista Meretz, Iossi Beilin.

Els polítics que van viure la independència d’Israel ara volen donar-li la pau, encara que sigui al preu d’abandonar els partits que ells mateixos havien fundat.

No recordo quin líder israelita digué que el més perillós dels somnis és que poden acomplir-se, i certament així fou, la independència anà lligada a la guerra. Ara, però, ells estan disposats a fer que l’acompliment del somni no hagi de ser un malson i que finalment puguin establir-se les bases per a la pau.

Esperem que tinguin sort.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Very cool design! Useful information. Go on! »

7:33 a. m.  
Anonymous Anònim said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Isps with payment options Heidi celexa

1:44 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home