dimarts, de novembre 01, 2005

Judicis contra la democràcia a Espanya


"Gandhi deia que el no-violent no pot tractar amb neutralitat les parts d'un conflicte violent: l'agressor és l'enemic, l'agredit és l'amic, tot i que sigui violent. Jo he intentat tota la vida lluitar per la via no violenta. Però declaro aquí, i ho dic ben alt, per si hi ha cap policia o cap fiscal: em declaro enemic de l'estat espanyol i amic d'ETA i de Batasuna."

Per dir això Josep Maria Xirinacs va ser condemnat per enaltiment del terrorisme.

Ahir nit vaig estar veient l'entrevista que la Mònica Terribas li va fer i em va semblar un home exemplar. Feia temps que no l'escoltava, d'una gran tenacitat i d'un coratge ètic i d
'una valentia pacifista difícilment igualables. Parafrasejava a Gandhi bo i dient que en un conflicte hom no pot ser indiferent, ja que la indiferència sempre beneficia al qui té la paella pel mànec. Ell no ha estat indiferent al conflicte que assota el País Basc, ell ha volgut dir alt i clar qui són les víctimes i qui són els botxins, i això li ha suposat una condemna per la justícia democràtica dels botxins.

Comentava a la Mònica Terribas que de moment aquells a qui ell diu botxins no maten.

Recordo haver llegit fa uns anys com un pres d'ETA s'havia suïcidat penjant-se d'una soga, lligat de mans i peus i amb els ulls embenats... devia ser un equilibrista. Recordo com havien mort altres presos en circumstàncies també estranyes.

Avui he llegit al diari com ha mort una altre pres d'ETA després d'uns estranys trasllats.
Certament estrany i curiós.

Mentre tot això passa, es celebra un altre judici. Aquest contra els antics membres de la mesa del Parlaent Basc Atutxa, Knörr i Blibao per haver aplicat el reglament del Parlament Basc i haver permès que una força que havia obtingut el recolzament electoral suficient pogués crear un grup parlamentari.

Realment caldran moltes modificacions a la constitució espanyola...