dimecres, de gener 18, 2006

La Barcelona desitjada

Alguna cosa passa a Barcelona.

Fa un parell de dies, dissabte o diumenge es celebrava els Tres Tombs al barri de Sant Antoni. Joan Clos va ser el polític que més carmels (no hi ha una falta d’ortografia, hi ha un joc de paraules) va rebre. Els nens i les tietes li rebotien els carmels que amb feines i treballs havien aconseguit recollir de terra.

Portem un any ficats en debats sobre el Carmel, sobre el civisme... tot just haver sortit del Fòrum... entre d’altres. Vaja, perquè ens entenguem, els socialistes de Barcelona no estan passant el millor moment de la seva vida...

Avui he llegit a
l’e-notícies que en Joan Ferran ha escrit al seu bloc que el PSC amenaça ERC de pactar amb Trias a Barcelona.

Doncs ho posa molt senzill als electors. Que votin a en Trias o que votin a ERC.

És curiós que digui que “no se si darrera d’aquesta posició que reflexa el titular del diari “ERC no apuesta por Clos” hi ha el desig de trencar una coalició d’esquerres i passar a la vorera de la dreta. No ho se, espero que no”. És curiós perquè en el mateix article sembla defensar una entesa entre Trias i el PSC.


Insisteixo, diu que, “posats a parlar sobre futures aliances: ha meditat ERC al voltant de l’idea que cada cop defensen més ciutadans, consistent en que per fer política seriosa fora més útil un acord entre Clos i Trias? Hi ha qui fins i tot diu que aquest acord no tindria perquè excloure a IC...”. És a dir, el problema, en el fons, rau en la malfiança socialista d’ERC. Estan disposats a seguir entenent-se amb IC-V-EU-i-A, que els acaba de votar en contra d’un dels projectes emblemàtics de la legislatura, l’ordenança del civisme, però no es troben més incòmodes amb una ERC que els ha recolzat en el fòrum, en l’ordenança del civisme, que no se li revolten els treballadors de parcs i jardins, que no es neguen a aplicar les ordenances aprovades pel consistori, que no reben una manifestació setmanal per la narcosala... Tan incòmoda és ERC? Tan molesta un partit diferent? Tanta al·lèrgia té en Joan Ferran a la diversitat per preferir IC-V-EU-i-A, apèndix socialitsa, considerant-la més responsable?

Continua: “fan precís que els aspirants a governar-la –i més els candidats a ser alcalde- estiguin investits, tant ells com els seus partits, d’una certa dosis de transversabilitat. I d’això, a hores d’ara, no en pot fer gala tothom. És possible que amb el pas del temps Esquerra guanyi centralitat, no ho discuteixo. És probable que les responsabilitats de govern i la comoditat del cotxe oficial aconsegueixin apaivagar alguns tics de caire extraparlamentari que tenen les seves bases. Esperem-ho.” Pregunta: tan acostumats a la poltrona estan que per mantenir-la ara pactessin amb ERC i a la propera potser s’avenen a entendre’s amb Trias-CiU? Això de la transversalitat és un sinòmic de xuclar de la mamella?

Deuen estar molt procupats els socialistes en veure les enquestes que l’amic Iceta els fa per dir tantes tonteries... o no?

Per cert. Les fotos són de l’estadista que ell vol que segueixi sent alcalde pacti amb qui pacti i d’ell mateix acompanyant a l’amic Sala a la presó amb en Monti i en Carbonell, el xaval del CAC.