dilluns, de gener 09, 2006

I malgrat tot hi haurà estatut...

Hi ha una evidència comprensible per a tots. Si quelcom convé a tots els interlocutors, aquesta cosa acabarà materialitzant-se tant sí com no.

L’aprovació d’un nou estatut d’autonomia de Catalunya interessa a PSOE, a ERC i a CIU de diferents maneres, amb diferents modulacions i amb diferents intensitats; però interessa a tots.

A ERC li interessa demostrar que un cop ha governat ha sabut imposar en l’agenda política una negociació cara a cara entre les forces polítiques catalanes i l’estat i que ni així hi ha res a fer a Espanya. ERC ha demostrat que un acord del Parlament de Catalunya és possible i que Espanya no l’admet i que, malgrat tot, gràcies a aquest, Catalunya ha fet el salt més important en l’autogovern des de 1978. ERC haurà demostrat també, no només que és un partit de govern, sinó també que gestiona la realitat millor que el PSC u IC-V-EU-i-A i altres partits que porten anys governant.

A CiU li interessa que l’estatut es desencalli gràcies a ella i en Mas pugui fer-se una segona foto, aquest cop aixecant el polze amb en ZP. D’aquesta manera CiU podrà demostrar que aquest lapse de quatre anys sense els gestors de tota la vida ha estat una aventura innecessària i que, al capdavall, s’ha acabat optant per la política del peix al cove, cosa que els de CiU ja dominen tant bé.

Al PSOE li interessa poder liderar una segona obertura autonòmica que no molesti a Espanya. Per no molestar a Espanya, el primer de tot és que a Catalunya es pugui dir que no sense caure en problemes interns al propi PSOE. Per tant el més còmode és que el PSC no governi a Catalunya. Per això només cal pactar un estatut amb CiU i ERC que serveixi a aquests per endur-se’n la glòria a Catalunya i criticar al PSC per haver impedit assolir un text més ambiciós. Poder dificultar la vida a Catalunya sense haver de tirar pedres contra el teu partit sempre ha donat vots a Espanya.

Vaja, queda clar que l’efecte ZP ens ha abandonat més depressa que l’efecte AXE, més depressa que el desodorant. I que ens tocarà seguir fent la viu-viu...

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

l'estatut fa pena, ja de sortida millor que comencem a fer campanya pel NO.
i com a votant d'ERC sembla que l'aventura macià-azaña no es porta enlloc, i queda clar que azaña no es zp, i carod no és macià, recorda josep lluís a Macià després de proclamar l'estat català dins la federació de pobles ibèrics, azaña li va fotre la cartera amb histories com estatut. Tu que t'has llegit les memòries completes d'azaña sabràs del que parlo ???
deixem-nos de romanços PP i PSOE respecte catalunya tenen la mateixa visió, nosaltres al que ens pertoca, la independència, que es matin entre ells, i fins i tot pel be comú de la independència, millor que governi azebes-zaplana la següent legislatura, ja saps mes separadors mes separatistes.
I no ens fallis quant et coronin com a president de la generalitat ja saps on està el balcó i el que tens que dir.............

Sinó que hi farem que et voti la classe mitja, començarem quasi de zero, estat-català o partit del canabis............ és un avís dels que sempre han votat el partit. compte amb com administres els vots.............


en quant al web-master segueix així, canya al capital, tots junts enviarem en Clos a la vall d'hebron..........

PD: com a succesor de Carod, per mi crec que portabella es una bona opció a tokar poder i sap el que es administrar... Com a mínim més que Puigcercos que la unica cosa que ha fet es fer arengues al congres i parlar de peatjes.
Per no parlar del nostre conseller en cap, bargalló que fa pocs anys donava classes de filologia a la uni... es que fotem pena tenim aquest carreg i el desaprofitem per interessos de no malbaratar al líder ........... blahhhhhhhhh

Sinó que hi farem que et voti la classe mitja, començarem quasi de zero, estat-català o partit del canabis............ és un avís dels que sempre han votat el partit. compte amb com administres els vots.............


en quant al web-master segueix així, canya al capital, tots junts enviarem en Clos a la vall d'hebron..........

PD: com a succesor de Carod, per mi crec que portabella es una bona opció a tokar poder i sap el que es administrar... Com a mínim més que Puigcercos que la unica cosa que ha fet es fer arengues al congres i parlar de peatjes.
Per no parlar del nostre conseller en cap, bargalló que fa pocs anys donava classes de filologia a la uni... es que fotem pena tenim aquest carreg i el desoprofitem per interesos de no malbaratar al lider ........... blahhhhhhhhh

6:50 p. m.  
Anonymous Anònim said...

problemes amb el openoffice.org m'ha fet alguna cosa extranya....

6:56 p. m.  
Anonymous Anònim said...

puigcercos pq t'enteris no tinc cotxe i la meva idea de les autopistes és la francesa que siguin de pagament però de titularitat pública.
Ja que el Cotxe és un luxe, i de tant en quant, l'uso no hem fa res pagar si el diner va la caixa per més autopistes en lloc de l'altra caixa...

m'entens ?? tu ets d'esquerres o liberal de centra detra ??? potser al costat d'en colom 6 ales et sentiries més a gust.... o amb la clase mitja potser ???

7:06 p. m.  
Anonymous Anònim said...

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=25020
amics de ERC i del trist partit llegiu-vos aquest article i digueu-me que es mentida. Que no us penso votar mai més per mentiders............. Del psc-oe no n'espero res pero els altres 2???? verd verd o nacional nacion,,, potser que dirigiu el misatge al 65% del electorat o no ???????????

7:30 p. m.  
Anonymous Anònim said...

vinga carod això et sona a quelcom...
recorda que a les ultimes catalanes lluís va dir que va votar esquerra a btv...
com a mínim no el defraudis a ell...

http://barcelona.indymedia.org/usermedia/audio/3/Lluis_Llach-Campanades_a_Morts(live)_part1_llibertat_camarades,_assassins!!!!!!!!!!.mp3
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/audio/4/Lluis_Llach-Campanades_a_Morts(live)_part2_llibertat_camarades,_assassins!!!!!!!!!!.mp3
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/audio/5/Lluis_Llach-Campanades_a_Morts(live)_part3_llibertat_camarades,_assassins!!!!!!!!!!.mp3

assasins, et sona d'alguna cosa ¿??¿?¿?

9:40 p. m.  
Blogger RTM said...

Amic anònim,

et responc en tercera persona del singular perquè interpreto, vistos els comentaris, que ets un única comentarista. Ho faig perquè aquest és un bloc humil amb el qual no pretenc fer pedagogia ni proselitisme de res, per tant no crec que cinc comentaristes diferents em facin, de sobte cinc comentaris tan similars.

1.- Depèn com acabi, jo també faré campanya pel no o m'abstindré de fer campanya. Ja veurem, no anticipem decisions. Si has llegit altres comentaris o anotacions en aquest bloc hauràs vist que la meva opinió sobre el PSOE no és gaire positiva.

2.- Em sembla molt bé que valoris els líders d'ERC i que et mostris favorable a en Portabella enlloc de'n Puigcercós. Jo no ho fet en cap anotació. No obstant això no deixa de sorprendre'm que deixis tan malparat en Puigcercós, ben parat en Portabella i en Carod ben considerat després de fer afirmacions tan dures que has fet. En Portabella és el màxim representant d'ERC a Barcelona i en Puigcercós a Madrid, suposo que deuen coordinar la seva acció política... suposo... Et veig molt més ben informat que no pas jo. Segurament podries dir-nos-en moltes més coses.

3.- Pel què fa a política social hauries de ser conscient que aquesta legislatura s'ha avançat amb l'aprovació de les lleis de prestacions i de serveis socials. Són un primer gran pas, petit encara, però mentre seguim pagant els llibres escolars d'Extremadura, els dentistes de la sanitat pública d'Andalusia, els ordinadors a les aules de Castella... hi ha poc a fer-hi. No obstant convindràs amb mi que les utopies tenen un començament, i aquestes dues lleis són un començament, si més no, esperançador.

4.- Estic d'acord amb tu amb tot el què dius sobre les autopistes.

5.- He llegit l'article que em comentes i em sembla demencial. Només citaré un tros que em sembla especialment divertit


"La clase trabajadora, tanto en el estado español como en Cataluña, constituye en torno al 65% de la población. El resto está integrado por clases medias asalariadas (funcionarios, técnicos medios o altos y directivos), clases medias propietarias (pequeños empresarios y profesionales liberales consolidados) y clases altas (no más de un 2% de la población). La clase trabajadora se estructura en tres niveles. El primer nivel agrupa a la aristocracia del trabajo: funcionarios del sector público y empleados o autónomos asentados del sector privado."

És divertit veure com els funcionaris, en primer lloc s'exclouen de la classe treballadora i, en segon lloc són considerats l'aristocràcia de la classe treballadora. Això que et comento, qualsevol persona que rellegeixi aquest text se n'adona. Coses com aquesta invaliden tot l'article perquè demostren que l'autor no s'ha pres cap molèstia en fixar-se en què diu perquè entra en contradiccions flagrants que només de repassar l'article salten a la vista.

6.- En LLach no em desagrada, però prefereixo en Raimon i l'Ovidi.

7.- Jo no sóc en Carod, ni en Puigcercós. A mi no m'han de coronar res. Jo no sóc ERC. Sóc un pobre treballador, encara que segons la classificació que es fa a l'article que m'enllaces, no sóc classe treballadora, sóc tècnic mitjà, encara que cobri molt menys del què cobri la classe treballadora de la SEAT que encara no ha estat acomiadada.

Resum: fa l'efecte que sàpigues moltes coses d'ERC que a mi ja m'agradaria conèixer i que tinguis molt clar per qui prendre partit en clau successòria, si és que hi ha successió oberta o si algú vol obrir-la. Jo, personalment, em dedico a opinar el què em ve de gust sense molestar a ningú. Tens tot el dret a dir el què vulguis, per això no he limitat els comentaris en aquest bloc, no obstant això, et demano que si vols comentar quelcom ho facis de manera més ordenada i amb menys comentaris, jo t'he respost de manera una mica caòtica, tant ordenada com he sabut.

Espero que fins aviat.

12:16 a. m.  
Anonymous Anònim said...

COLPISTES!

Ho explico en el meu nou blog:

http://independencia.wordpress.com/

10:24 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home