dilluns, de gener 16, 2006

Senzillament, artistes

Aquesta matinada Michelle Bachelet ha guanyat les eleccions presidencials a Xile. Crec que tots ens podem sentir contents d’aquesta notícia, a Catalunya, dreta i esquerra havien demostrat les seves preferències. És agradable veure com, anys després d’una dictadura, els qui van ser assotats pel totalitarisme ara puguin haver recuperat la seva dignitat i tornar a governar un país que mai no haurien hagut de deixar de governar.

Ràpidament,
els artistes progres de guàrdia (sempre hi ha progres de guàrdia a Espanya esperant a veure si hi ha algun lloc on treure el caparró i fer-s’hi una foto) van fer-hi cap. Van anar a Xile a recolzar a Michelle Bachelet. Van cantar i van declamar a favor de la democràcia i de la llibertat.

Divendres estava sopant amb uns bons amics i plegats ens preguntàvem, on eren aquests artistes i faranduleros defensors de la llibertat, la democràcia quan a Catalunya els fills d’altres règims totalitaris se’ns estan llençant a la jugular dia sí, dia també? Com és que no ens han vingut a defensar dels insults i les vexacions que ens verteixen els fills d’altres règims totalitaris? Com és que no han vingut a defensar-nos de Rajoy i Acebes (els que equiparen l’estatut amb ETA), del president del CGPJ (el de les sevillanes), de la cúria militar (en Mena i sus amigos), d’aquell inefable socialista que es proclama orgullós de ser (fill de) franquista (Bono) i dels seus col·legues federalistes?

Amb artistes així cada cop entenc més que quan encenc la televisió només hi vegi el Gran Hermano i les Menudas Estrellas...

2 Comments:

Blogger Gerard Coca said...

Consideres al Ramoncin un referent artístic? ;)

10:59 p. m.  
Blogger RTM said...

mmmmmmm..... NO! Però l'Ana Belén i el Miguel Bosé tampoc...

Però en Ramonet sempre m'ha fet gràcia per dues coses: per posar-se un diminutiu i per autidenominar-se l rei del pollatre fregit.

Vaja de totes maneres queda clar que, vist el seu comportament ètic i moral més que reprobable no crec que puguin ser referent moral de ningú... potser dels amics del GAL... però poca cosa més.

La talla moral d'aquesta gent es va veure quan l'indesitjable del Sabina va fer fora el Mendiluce d'un acte de "progres trasnochados" a favor dels alcaldables progres de Madrid. Com que el Mendiluce no era un progre oficial de la farándula hispana el van fer fora amb unes paraules i un comportaments més que grollers. Aquesta és la seva credibilitat i la seva democràcia.

11:37 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home