dijous, de març 09, 2006

Indignitat per ser president

En Mas porta un parell de dies pletòric i s’ha autoincapacitat per a poder ser president. Ara ja es pot dir ben alt: en Mas és una persona absolutament indigna per a poder ser president de la Generalitat de Catalunya.

Dues intervencions ho han posat de manifest: revelar una presumpta conversa i faltar al respecte del líder d’un partit català.

Personalment em sembla molt greu que reveli una presumpta conversa mantinguda amb ves a saber qui oferint-li entrar al govern. Qui pot confiar en ell a partir d’ara? Quin país pot voler un president en qui no es pugui cofiar?

No sé si és cert i, si ho és, si fou en Maragall o en Carod. En tot cas, si aquesta oferta fos certa, l’única cosa que faria seria posar de manifest que ERC tenia raó al començament de la legislatura: un projecte com és un estatut necessita d’unitat d’acció política i de concentració política en el govern. Ahir ho va repetir en Carod a la Mònica Terribas en una entrevista on semblava haver recuperat l’estadista que duu dins i que alguns diaris li neguen.

La segona va ser la falta de respecte a en Puigcercós. Tal com en el cas anterior, Catalunya no es mereix un nen maleducat com a president. Un ximple i un consentit que si no li donen la raó i li somriuen les gràcies t’escup a la cara i li diu a la senyoreta.

Però el més trist de tot és que aquesta actitud prepotent, arrogant i infantil no és una actitud espontània sinó que és l’actitud que David Madí està imposant a CiU. Un estil arrogant que tendeix a trencar els ponts de diàleg amb tots aquells que no combreguin amb ells mateixos. És a dir, a més de comportar-se amb mala educació i sense discreció, de manera indigna d’algú que aspira a la presidència de la Generalitat de Catalunya, ho fa demostrant ser una persona sense criteri, sense capacitat de reacció més enllà de les ordres i reaccions que li encomanen des de la seu de ¡l partit.

Certament indigne...

9 Comments:

Anonymous Anònim said...

Nen maleducat, ximple, consentit, prepotent, arrogant, infantil, inidscret, indigne, sense criteri...

Encara t'has quedat curt.

...bocamoll, deslleal, xuleta, ...

1:36 a. m.  
Blogger RTM said...

Hosti Turrai!! que ràpid que ets comentant... ara que feia tant de temps que no postejava per culpa dels queixals del seny... fa il·lusió veure que encara hi ha gent que mira el bloc.

Bona nit, que ja són hores!!

2:13 a. m.  
Blogger Oriol de Mollerussa said...

Ho sento, però no estic gens d'acord amb tu. Aquí els que han començat a dir mentider a tot nacionalista català que no està amb ells són els d'ERC. Dic nacionalista català, perquè segons ERC, els nacionalistes espanyols deuen tenir patent de cors (no he vist enlloc que els d'ERC diguin mentider a en ZP després de prometre que acceptaria l'Estatut que sortiria de Catalunya, ni he vist que amenacin de trencar el tripartit quan el PSC presenta esmenes i vota en contra de l'Estatut aprovat al parlament, cosa que va en contra totalment del pacte del Tinell, etc..)

I després dius que en Carod duu un estadista a dins? Doncs el deu dur molt amagat. Mira, jo també vaig sentir l'entrevista amb la Terribas, i quan va arribar a la part que esmentes em van venir ganes de vomitar. Que es pensa que ens mamem el dit o què? ERC volia un govern d'unitat nacional tant com jo vull ara un mal de ventre. La equidistància era un engany com una catedral. Membres d'ERC ja m'havien dit per activa i per passiva que si votava ERC estava votant en Maragall per president, mesos abans de les eleccions. I sort que en vaig tenir dels seus avisos, perquè sinó, pico amb el "feu-me confiança" i els voto. D'estadista, res, fins que no ho demostri, i amb la carrera que porta, està cada cop més lluny de demostrar-ho. Si la seva situació ideal hagués estat que entre ERC i CiU no haguessim fet majoria absoluta per poder continuar amb la farsa de l'equidistància quatre anys més!

Vaig anar a una conferència del diputat Tardà, fa més d'un any, on ens va explicar les meravelles de "l'aliança estratègica amb l'esquerra espanyola" per "avançar cap el federalisme" com "a estació intermèdia cap a la independència". Osti! Jo pensava que l'Héctor López-Bofill tenia un cert predicament entre els membres d'ERC! Doncs no. Es veu que a ERC ningú s'ha llegit La independència i la realitat, on demostra que és més fàcil arribar a la independència directament que anar a cercar un estat espanyol federal. Li dic això mateix al nostre benvolgut diputat i la resposta va venir a ser un: "doncs si m'equivoco, torno a començar!". Mira! Ja sabem d'on han tret l'eslògan de la Queta! (D'aquesta conferència ja ni esmento tot el rotllo marxista de lluita obrera i de classes que ens va deixar anar, extret de la ponència política del seu darrer congrés. Només diré que hi havia una senyora d'uns cinquanta anys a prop meu que va comentar al seu marit, però ho vam sentir tot, un incrèdul: "Però s'ho creu de veritat aquest home, tot això?!". Tret d'una assemblea del PSUC dels anys setanta!). I quan surto de la conferència amb un company que és d'ERC i comentem la jugada, és a dir, li dic que si no veuen que és evident que se'ls rifaran (penso que les paraules exactes van ser "us donaran pel cul sense vaselina"), ell m'explica que el benefici de si no surt bé tot això és que quedarà demostrat a ulls de tothom que amb Espanya no hi ha res a fer i que la única sortida és la independència.

Ah! D'acord! Es tracta de posar en evidència les contradiccions dels espanyols... Doncs per quins set sous va haver de ser en Mas i CiU qui possessin tota la pressió per fer un estatut el màxim potent possible a Catalunya i deixar en evidència els espanyols?! On era ERC llavors?!

Com és que ERC ara udola per la oportunitat malbaratada per CiU i abans del pacte Mas-ZP udolaven per la oportunitat que s'estava a punt de perdre per la manca de flexibilitat de CiU? Al final, veus que únicament es tracta d'udolar contra CiU.

Jo hi vaig ser a la manifestació del 18-f, com tants altres simpatitzants de CiU, perquè crec en la unitat dels catalans de veritat, no com cert fill de Cambrils, i vaig agrair que ERC ajudés a muntar-la i em va saber greu que CiU hi poses pals a les rodes. Però no puc deixar de veure que ERC va posar tota la carn a la graella quan va ser evident que el PSOE-PSC els havia traït i havia preferit fer-se la foto amb CiU i només amb CiU. Perquè CiU no va fer res per evitar-ho, però qui els hi va clavar la rebregada va ser el PSOE, el seu aliat preferent. Jugada molt intel·ligent, per altra banda, perquè a les Espanyes va ser rebuda amb gran alegria i mofa cap a ERC, en tinc la certesa per contactes professionals. És a dir, ERC va posar tota la carn a la graella de la manifestació quan la manifestació era l'únic clau al que es podien encara agafar. Si la política fos un combat de boxa, ERC estaria noquejada, noquejada per membres del seu propi equip, i la manifestació hauria estat la campana salvadora.

Si que estic d'acord amb tu que a cops, CiU és passa de frenada amb la gesticulació. Però qui trenca ponts de diàleg no és CiU o no únicament CiU.

6:55 p. m.  
Blogger RTM said...

Amic Oriol,

1.- Celebro rebre el teu comentari, un comentari tan llarg, dens, elaborat, pensat i treballat.

2.- ERC ha criticat en gran manera a ZP. Recorda la campanya de les postals, etc... que va fer ERC (http://www.esquerra2.org/retallades/nou_estatut.mpg)

3.- ERC critica que CiU hagi rebaixat, hagi venut l’estatut al PSOE més barat del què el va establir el Parlament. Ònviament ZP ha comprat allò que li resultava més barat. Seria ruc si comprés allò més car.

4.- En Carod de l’altre dia amb la Terribas va ser l’home tranquil, pausat, elegant, educat i dialogant que els catalans coneixem i que els mitjans de comunicació han eclipsat. La seva anada a Perpinyà (que a qualsevol país democràtic hauria estat aplaudida) li va valer sortir del govern, després de les pressions brutals que PSC, PSOE i CIU van fer sobre Maragall. En Carod en va sortir pensant més en el país que en ell o en el seu partit. Quan ha tingut un líder un gest com aquest? Vam tornar a veure aquest Carod, el que recordava la seva voluntat d'entesa amb CiU i PSC més enllà de les acrituds de'n Mas. Perquè la dona del Cèsar, a més de ser virtuosa, ha de semblar-ho.

5.- ERC sempre ha estat per la independència. Porto uns dies malalt i avui he pogut veure el debat a la comissió constitucional on CiU ha votat en contra de la nació, i els dirigents d’ERC ho han dit més d’un, de dos i de tres cops (com diria en Mas).

6.- Els ponts del diàleg els va trencar en Jordi Pujol menyspreant ERC per tres cops consecutius. Sobre la unitat del catalanisme voldria fer el següent post. Si tinc temps el faré abans d’anar a dormir.

7.- Espero poder rebre molts més comentaris com el teu. Per cert, he intentar accedir al teu bloc i no he pogut.

8:33 p. m.  
Blogger Oriol de Mollerussa said...

Benvolgut Fent la viu-viu,

Tinc poc temps, perquè jo també he estat malalt i ara tinc feina acumulada. Però si que vull fer-te les següents puntualitzacions. ERC ha criticat al PSOE-PSC, és clar, però qualsevol observador imparcial se n'adonaria que sempre que pot i en tota circumstància, apunta l'artilleria cap a CiU. És evident que ERC considera que CiU és l'enemic a batre. En molts llocs he opinat, i aquí també ho faré, que el problema és que les dues cúpules s'odien i es menyspreen a nivell personal. Contra això no hi ha gran cosa a fer, sols esperar que canviïn les cúpules.

En Carod sempre ha estat un orador bo. Això no vol dir que sempre digui la veritat. No és cert que ERC penses seriosament en un govern d'unitat nacional. Perquè si ho hagués fet, enlloc d'entrar al tripartit, podria haver-se mantingut a l'oposició amb recolzaments puntuals al govern des del parlament. Però no ho va fer.

En Carod no va plegar com a conseller primer. El van destituir. O dit clarament, en ZP va obligar a en Maragall a acceptar-li la dimissió.

Si ERC sempre ha estat per la independència, perquè històries de l'Espanya plural i federal i perquè tan fer-se fotografies amb les banderes republicanes espanyoles? Que ens va tractar millor la república espanyola que l'actual democràcia espanyola? És evident que no.

Sobre els ponts de diàleg. CiU i ERC són dues forces que lluiten pel mateix electorat. No es poden portar mai massa bé. Però també cal dir que es lamentable que hagin permès que la rivalitat política es convertis en odi i menyspreu personal.

I per últim, no has pogut accedir al meu bloc perquè no tinc blog. En vaig anomenar un per donar-me d'alta, però no tinc temps per escriure-hi. Estic en un moment personal i professional que m'absorveix totalment. Potser en uns mesos.

12:57 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hey Blogger, cool blog. I was really looking for info on
mpg cap but glad I droped by. Way to go. mpg cap

11:43 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Hi there Blogger, I’m out surfing for the latest information on bioperformance.com and found your great site. Although this post wasn’t exactly what I was looking for it certainly peaked my interest. Now I see why I found your page when I was looking for bioperformance.com related information and I’m happy I found your wine blog even though this isn’t a perfect match. Great Post, thanks for the read,

10:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hi there Blogger, I’m out surfing for the latest information on 4e corp and found your great site. Although this post wasn’t exactly what I was looking for it certainly peaked my interest. Now I see why I found your page when I was looking for 4e corp related information and I’m happy I found your wine blog even though this isn’t a perfect match. Great Post, thanks for the read,

3:01 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Hey there Blogger, I was looking for an educational blog experience on 4ecorp.com and I found your blog-site. this post isn’t exactly what I was searching for but it did get my and interest. Now I know why I found your excellent blog-site when I was looking for 4ecorp.com related information and I’m glad I did even though its not an exact find. Great Informative Post, thanks for the read and educational experience.

2:22 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home