divendres, d’abril 21, 2006

Els hereus (Barcelona, Manresa i Catalunya)

Dels sis nous consellers n'hi ha dos que ocupen destacades responsabilitats de govern a nivell municipal: Jordi Valls i Ferran Mascarell, alcalde de Manresa el primer, regidor de cultura i portaveu del govern municipal de Barcelona el segon. Tots dos socialistes.

Fa dos anys, quan el tripartit era un invent neonat, verge de disputes i crisis, es va començar a especular amb els relleus de Pasqual Maragall com a líder electoral del PSC i, seguint la teoria etnicista i racista de Jordi Sevillla per la qual no es pot ser candidat a la presidència de la Generalitat i xarnego al mateix temps (tal com no es poden estimar dues dones alhora sense estar guillat, segons el tango) van sonar els noms de Jordi Aymaní (alcalde d'Igualada), Jordi Valls (exalcalde de Manresa i ara conseller de Treball i indústria) i Ferran Mascarell (abans a Barcelona ara conseller de cultura).

Al mateix temps en Mascarell era un dels regidors que sonava amb força com a relleu de Clos pel 2007 i, un cop descartat el 2007, potser pel 2011.
Amb aquesta remodelació s'obre, doncs, tot un nou món per a especulacions, conspiracions cortesanes i conspiracions de tasca (potser agraden més al rude aparell barceloní) i xafarderies diverses es disparen.

Una bona gestió de Valls i de Mascarell els pot situar al costat de Tura i Castells com a hereus de Maragall. Segons diuen, Mascarell forma part dels divins amics de Maragall tan mal vistos per l'aparell socialista. Valls és ben vist per totes dues faccions.

Mascarell, a més, reforçat com a conseller, podria fer un desembarcament a Barcelona el 2011. Però, si les coses van molt mal dades per Joan Clos... podria ser pel 2007? Perquè per molt que sigui de la corda de Maragall i llunyà a l'aparell barceloní del PSC, el PSC tampoc té gran cosa més a Barcelona.

L'única cosa que queda clara és que a Manresa hauran de buscar un nou alcalde que plagui als socis tripartits (Manresa és considerat el primer cas de tripartit, proposat i consumat per Valls) i, qui sap, renegociar àrees de govern. Potser aquests canvis suposaran modificar estratègies electorals per a la cursa de l'alcaldia de la capital de la futura vegueria (amb permís del nou conseller de governació) de les comarques centrals.

Vaja, que tindrem teca per anar conspirant i divertint-nos amb el vodevil socialista de Barcelona i de la Generalitat.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Crec que no és un tango; diria que és un bolero.
;)

2:08 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home