divendres, de juny 16, 2006

PSC i CiU ens fan responsables als ciutadans dels seus errors i ataquen una de les escasses manifestacions de democràcia directa que tenim

En aquesta campanya els dos grans partits ens han posat en una difícil situació:

1.- Els sociates ens diuen que hem de votar o bé a favor de Catalunya o bé a favor del PP

2.- Els regionalistes ens han deixat optar entre passat i futur. Certament dóna força joc això, fins i tot metafísicament

Però què votem realment? Votem al Partit Popular, al Partit Socialista o a Convergència i Unió? Votem el present o el futur? Votem si volem un 600 o un mini? Votem per un telèfon de roda o per un mòbil amb la sintonia del PP?

No. Votem allò que els nostres legítims (sic) representants polítics han decidit que és el marc legal òptim, necessari on Catalunya i els catalans hem de viure. Van fer una proposta al Parlament de Catalunya i van modificar-la al de Madrid. Evitarem comentaris sobre aquestes modificacions. I sortint de Madrid van convenir que allò era el millor, allò que necessitaven. Ens van fer un vestit a mida.

Perquè els dos grans partits polítics ens han posat en la dicotomia d’escollir entre el què ells han cregut que mereixem i el caos (digui’s passat, diguis Partit Popular, diguis “contra Catalunya”)? Perquè ens intenten fer creure que les dues possibilitats de vot són o ells o el caos?

Posant-nos en aquesta situació només estan fent allò que un polític mai no hauria de fer, posar-nos a nosaltres, els electors, en la necessitat de salvar el país. Estan pervertint la democràcia, perquè el país no perilla. Fent-nos decidir entre la reforma que ells han pactat i el caos només estan eludint una responsabilitat que els és pròpia, ja que ells són els qui ens han dut a aquesta situació.

Si fa quatre anys cap d’ells la volia, aquesta reforma, la no reforma no els ha de suposar el caos.

Em sembla un acte d’una greu irresponsabilitat la campanya dels dos grans partits perquè estan procurant no deixar-nos triar lliurement en presentar-nos l’elecció en us termes que no és.

És, en una democràcia escassament participativa com la nostra, intentar adulterar una de les poques decisions que se’ns consulten de manera directa, una de les poques expressions de democràcia directa.
No deixar-nos emetre el nostre vot segons el què realment és objecte de la consulta: ”reforma sí, o no” i fer-nos triar entre ells o el caos és u atemptat a la democràcia participativa. Oi que sí, amics d’ICV, mamporreros dels socialistes, que això és atemptar contra la democràcia directa que tant dieu defensar?

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo crec que Erc també s'ha equivocat en bastantes coses. No siguis tant partidista.

6:47 p. m.  
Blogger RTM said...

Sí, sobretot en la estratègia. Si se m'en va el refredat i el maldecap, m'agradaria fer un post sobre els errors estratègics d'ERC. No crec, però, que s'hagi equivocat en el contingut o en el fons.

2:11 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home