divendres, de setembre 01, 2006

Apunts estivals I: L’estatut i el Partit Socialista d’Euskadi


Em va fer molta gràcia llegir una notícia a l’AVUI on deia que el secretari general del PSE-EE d'Àlaba, Txarli Prieto (aquests noms bascos m’encanten), havia dit que l’estatut català no era bo pel País Basc, perquè en qüestió de competències, els bascos en tenen moltíssimes més i que és un magnífic Estatut per traslladar-lo a les altres comunitats de l'Estat, però no està en línia amb el que ja és una realitat al País Basc.

Tots aquells socialistes catalans, nacionalistes d’ordre i eco dels socialistes que deien que ja estàvem a l’alçada del País Basc devien quedar astorats. Cert és que ningú no se’n va fer ressò (o jo no me’n vaig adonar des del meu feliç estiueig), però aquestes paraules d’en Txarli queden per la posteritat.

El president va dir que ja érem la regió amb més autonomia d’Europa i que l’Estat era residual a Catalunya. Potser per això diuen que la primera dama catalana ha abandonat la militància socialista. Per això o perquè li han defenestrat el marit i ara l’haurà d’aguantar a casa cada dia.

He estat un mes de vacances i, en tornar, trobo que encara han passat prou coses al nostre oasi particular: recanvis socialistes a Barcelona i Madrid, pollastre del Prat i tres reunions de la Diputació permanent al Parlament (o dues, no hi posaria la mà al foc), crisi amb la proposta de vot dels immigrants mentre arribaven pasteres (ara cayucos) plens de votants a diari... Deu ser perquè toquen reformes a l’oasi, toquen eleccions i això excita a tothom...

2 Comments:

Blogger Mireia said...

I ahir l'Alfonso Guerra va dir que no es pot ser nacionalista i socialista, i que aixòs que va dir el Maragall de que a Catalunya l'Estat era residual doncs que molt mal dit, que diu el Guerra que un socialista de debò no ha de voler un Estat residual, que el molt podrit del Guerra ja sabia que Maragall volia dir Estat en el sentit d'"Estat Espanyol" i no en el sentit d'"Estat proveïdor de serveis", però el Guerra feia creure a la gent que el Maragall ho havia dit en el segon sentit, que entre aixòs i lo que dius tu al teu post jo ja no se quants partits socialistes hi ha dins del PSOE.

4:00 p. m.  
Blogger RTM said...

Hosti Mireia, que bé que tornis a ser aquí... tanta mandra que em feia tornar a posar-m'hi (ara que ja porto més d'una any!!) tu m'esperones una mica...

Sort que passades les vacances, a Barcelona ja hi ha gent per recordar-te els bells hàbits gairebé oblidats...

4:32 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home