dimecres, de juliol 26, 2006

Política i politiqueig


Política

Fa mesos que ha començat la campanya electoral. De fet, algunes vegades sembla que no l’haguem deixat. NO sentim a dir altra cosa que si el candidat socialista és anadlús o és un nou català, que si uns són corruptes i els altres ho són més i si els d’aquí han de demanar perdó o no als de més enllà.

I això no és política, la política són les propostes, a gestió... l’art de gestionar i fer possible la utopia.

I de moment cap partit està començant a explicar quina és la seva, d’utopia. Quin és el model de país que volen.

De moment la campanya està sent de molt baix nivell i de simple confrontació partidista i no ideològica, programàtica o política. I això òbviament beneficia als grans, als que menys difereixen políticament.

La política, doncs, brilla per la seva absència aquests dies.

Politiqueig

Polítiqueig és el què hi està havent aquests dies realment. Això de si tu pactes amb l’un o amb l’altre, si tu ets corrupte o no i si demanes perdó o no. Això no és política i amaga debats més importants que han de mostrar als diferents polítics tal com pensen.

I com que fa uns dies vam estar creuant comentaris al respecte de les eventuals coalicions post-electorals, sobre si ERC i CiU s’entendrien o no i si no s’entenien perquè seria, només transcriuré dos titulars, un de La Vanguardia (26/VII/2006): Duran a Unió: "Defenderé que no se pacte con ERC" i ABC (26/VII/2006) CiU se niega a hablar con ERC de pactos si antes debe pedir perdón a Vendrell

14 Comments:

Anonymous Anònim said...

Molt bo aquest titular!!!!

Tens l´enllaç de la notícia complerta??

2:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Com a Convergent, jo tampoc pactaria amb ERC fins que no s'hagi rellevat la direcció actual tan desastrosa. Què ha aconseguit en Puigcercós a Madrid? RES (no, perdó, ha aconseguit que Catalunya perdi les competències en horaris comercials i que la inversió pública de l'Estat -tant la pressupostada com la liquidada- hagi anat decreixent). I en Carod a Catalunya? RES (no, perdó, el van fer fora del govern per ordres de Madrid, va acceptar la destitució de Carretero per ser massa catalanista, va perdre els papers amb les bases i va fer el ridícul durant la campanya de l'Estatut). Ah, m'oblidava que en Carod va ressucitar el cadàver Maragall per ajudar-lo a desprestigiar la Presidència de la Nació.
Renoveu-vos i després parlem. Ara us toca estavellar-vos l'1 de Novembre (i us ho mereixeu perquè us agrada un espanyolista com en Montilla i voleu fer-lo president). De moment, ja m'he comprat una bossa de crispetes per gaudir de l'espectacle de putxinel·lis "Carod i Putxi" veient com es foten hòsties de valent en la confecció de les llistes electorals. El millor ha estat sentir en Carod dient que "Si jo llepo, també lleparan el Número 2 i el Número 3". Quina pudor de diarrea que fot a la seu d'ERC. Ah, pels puristes nacionalistes d'ERC que tant odieu CiU i Mas, una cua de pansa amb tot l'amor: (el titular de l'entrevista a Joan Puigcercós de la revista "Tiempo" i publicada una setmana abans del pacte Mas-Zapatero: "Entidad o comunidad nacional no me parecen una mala fórmula para sustituir nación". Ara toca una majoria absoluta de CiU i fer neteja a Palau.

5:54 p. m.  
Blogger Oriol de Mollerussa said...

Encara que en altres posts hem tingut postures divergents, estic totalment d'acord amb tu que el nivell de la campanya i dels nostres polítics és molt justet, siguin del partit que siguin. Com molt bé dius, és politiqueria.

7:10 p. m.  
Blogger Mireia said...

Duran i Lleida hem sembla un polític prou lamentable, ara que ja saps viu-viu que lo del "Dioni de la Franja" de Busot no m'agrada gens, que també ho diuen els de Cimera però aquests son uns ximplets passats de voltes i els de Busot hem mereixen un respecte, i per aixòs no m'agrada que diguin lo de "Dioni de la Franja".

12:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Una... pregunta... en el benentès que.... l'usuari anònim no s'escadalitzi... el seu comentari estil Madí en quina categoria estaria?

8:56 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Aquestes eleccions tenen "tongo" i l'unic pacte que veurem es el del PSC deixant governar a CIU en minoria. Aixo es el que es va pactar a la moncloa a canvi de retallar l'estatut. Per aixo el PSC presenta el candidat amb menys possibilitats. No s'enten que facin fora el president durant el mandat del qual s'ha aconseguit un estatut que tant satisfá a l'oposicio regionalista i presentin un candidat que ells mateixos diuen "para el cual Cataluña no esta todavia preparada". A mes, Montilla ja esta fent una campanya de perfil espanyolista trencant ponts amb ERC i tambe amb ICV (MAT, 4at cinturo). Es repeteix la historia del policia bo i el policia dolent que ja van fer amb l'estatut. Aqui el bo seria CIU i el dolent Montilla (abans ho va ser el PP). Amb aixo intentant tornar al bipartidisme i fer creure que votar ERC es votar Montilla. Tampoc crec que ERC pugui pactar amb CIU, ja que a Zapatero no li interessa. Si no li interesava una ERC al govern en coalicio amb el PSC encara menys amb CIU. No tindria sentit que haguessin fet fora ERC del govern per ara acceptar que aquesta hi tornes en coalicio amb CIU. En fi que veurem el mateix que el que va passar amb els pactes del magestic pero ara amb el PSOE a Madrid i el PSC deixant der a CIU.

12:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Montilla pot ser un bon president i crec que ERC ha de repetir el tripartit. Sempre serà millor un president d'esquerres que no pas la dreta de Mas (un candidat que, un cop president, seria una mena de Le Pen).

5:32 p. m.  
Blogger Oriol de Mollerussa said...

La valoració que fa el darrer anonymous de com seria en Mas de president és una solemne estupidesa.

Sobre allò de què Montilla serà un bon president i que ERC ha de repetir el tripartit, no hi estic d'acord, però és opinable.

8:52 p. m.  
Anonymous Anònim said...

ERC no podra decidir, tot esta dat i beneit. De fet si es repetis el tripartit Mas hauria d'abandonar la politica, perque la seva estrategia de retallar l'estatut no hauria servit ni per a tornar a portar el seu partit al poder

10:56 p. m.  
Blogger RTM said...

Ostres... perdoneu que no hagi dit ni mu... però és que internet i el blogger em fan el burru...

M'hauria agradat posar l'enllaçc de la notícia aquesta del Duran, però des que han fet nova la pàgina de La Vanguardia ja no hi sé trobar res. El retall vaig fer-lo amb un pdf que em van enviar.
Podem estar d'enhorabona, l¡Oriol de Mollerussa i jo estem d'acord per una vegada :P I ell, la Mireia i jo també podríem posar-nos d'acord amb l'escassa simpatia a en Duran

Àngela, el comentari estil Madí és de la categoria que valdria més la pena no enviar-lo, comptar fins a 10, i reescriure'l. Perquè es pot tenir fòbia als uns o als altres, però l'educació i les maneres mai hi són de més. Però no li penso esborar el comentari. Perquè en això del talante, jo...

Crec que això mateix, o semblant, al què diu el Mandril també hi he dit algun cop. Hi estic d'acord, crec que Catalunya serà sociovergent amb un govern monocolor de CiU. Tot i que no crec que fos com Le Pen... espero... vaja...

...això si de cas l'Anglada i els babèlics de'n Boadella...

1:48 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs encara que em costi assumir-ho el talibà convergent no ha dit ni una sola mentida al seu post... Potser li sobre la frase sobre "el tuf" a la seu d'Esquerra, però les declaracions d'en Carod dient que en Puigcercós també cauria si el cap de llista queia, són mostra de molt nerviosisme a ERC.

5:00 p. m.  
Blogger Oriol de Mollerussa said...

Perdoneu, perquè ara faré un comentari que no té res a veure amb el tema, però ho dic o rebento. Trobo absolutament tercermundista el que ha passat a l'aeroport del Prat avui. No hi ha dret que una colla de bàrbars bloquejin sense avís el principal aeroport d'un país que viu bàsicament del turisme el dia que comencen les vacances d'agost. És menyspreable! I qualsevol reivindicació que volguessin defensar amb aquesta acció més propia dels huns que d'un sindicat queda automàticament desqualificada. Fer una vaga salvatje així, sense avisar, sense serveis mínims, sense cap mena de respecte ni garantia pels usuaris, (nadons, persones grans, gent que ha estalviat i esperat tot un any per fer un viatge que potser només podrà fer un cop a la vida!), només hauria de tenir una resposta. L'acomiadament immediat i sense indemnització d'aquests filibusters!

1:36 a. m.  
Blogger kanopus06 said...

Jo el 2003 desitjava un pacte entre CiU i E, ara no, ara vull que E passi a la oposició, que és d'on no hagués hagut de sortir mai.
Diuen que són independentistes i han promogut el govern més provincià, dependent, i espanyol de la història de Catalunya.
Van mentir el 2003 dient que eren equidistants, però no tornaran a enganyar, E a la oposició per traïdors.

3:09 p. m.  
Anonymous Anònim said...

el talibà convergent anònim ha dit una mentida fàcilment comprovable, la de que la inversió és la més baixa dels darrers anys...segueix sent baixa (14,5% del total) però és superior a la de molts anys on qui negociava era CiU. Cal que recordem que el dèficit fiscal de Catalunya va augmentar a nivells insòlits després dels acords CiU-Aznar??? Francament tot plegat fa pena..ERC ha comès molts errors...però és que els de CiU són directament uns venuts. Pel que fa als acords a Madrid ERC no ha estat mai imprescindible, Zapatero podia fer majoria amb canaris, bascos, BNG...en canvi al 96 CiU si que era imprescindible, i que va fer? és que ni tant sols no va aconseguir que tornessin els papers de Salamanca!!!

7:28 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home