dilluns, de desembre 18, 2006

Es confirma la sospita: Mas fa política a Madrid, Carod i Montilla a Barcelona.


Sí, és un titular que a simple vista pot semblar bèstia. Segur que suscitarà més d’un comentaris retraient-me ves a saber què del nou govern. No importa.

Quan es va fer el pacte rebaixat per l’estatut vaig dir que intuïa que era la torna del pacte per a fer president a en Mas. Van passar les eleccions i els socialistes, tot i perdre, van entendre’s amb ERC. No devia haver-hi hagut pacte, doncs. Aleshores no s’entenia a sant de què venia el pacte a Madrid per un estatut de saldo. Vaig creure que en Mas actuava de bona fe i que el van enganyar com un passerell, vist el resultat final. Semblava doncs que no havia rebaixat l’estatut de tots els catalans per interès propi i de partit, sinó perquè, pobre noi, no en deu saber més i amb la seva ignorància devia haver pactat allò de què va ser capaç.

Avui, però, l’insigne diari “La Razón” publica una entrevista a en Mas en què titula
«Hablé con Zapatero de que en Cataluña gobernaría la lista más votada, es decir, CiU».

Concretament, i en el decurs de l’entrevista, entrevistador i entrevistat discorren:


- No hubo compromisos. Lo que había era una reflexión de CiU sobre que, si contribuíamos desde la oposición a grandes operaciones de Estado, las reglas del juego serían respetadas en todo momento.
- ¿Esas reglas consistían en que gobernara la lista más votada?
- Lógico. No hay que poner todo por escrito. En los más altos niveles de la política tiene que funcionar la relación de confianza.


És a dir... que no només es va dedicar a aigualir l’estatut (grandes operaciones del estado), sinó que a més va ser prou passerell perquè li aixequessin la camisa. Amb líders així anem bé per anar a Roma...

Mentrestant un comentarista m’ha demanat que parli de l’aixecada de camisa amb les hores de classe en castellà. A fe que ho vull fer, però atès el seu to i fent-ho venir a colació amb el timo estatutari, m’agradaria dir que mentre CiU utilitza barroerament el Sant Cristo gros Pujol per contra ERC dient que amb ella perilla la immersió lingüística, en Carod li respon,
recollit per l’AVUI, que "l'Estatut diu el que diu i punt, i ara que ningú pretengui fer-li dir coses que potser a alguns ens hauria agradat que digués".

29 Comments:

Anonymous Anònim said...

Aquet home a qualsevol altre pais nació "normal" estaria ja desacreditat per tota la vida per exercir de representant politic.Peró ayy¡¡¡...no som una "nació" i al dmunt els ciutadans premïen amb vots als "messells traidors" al seu Parlament.

5:21 p. m.  
Blogger Marc Arza said...

En la el combat patriòtic del "jo la tinc més grossa" entre CiU i ERC hi perdem tots. La negociació de l'Estatut va anar de mal en pitjor a partir del 30 de setembre quan tothom va començar a anar per lliure. Aquesta és la lliçó que n'hauriem de treure des del nacionalisme.

Fantàstic el parel.lel que fa en Ramon Tremosa sobre la negociacio de l'Estatut i el "dilema del presoner".

Fins aviat,
Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com

9:29 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Estem ben fotuts els catalans:
1) El Mas traïdor de tots es va vendre l´estatut i va resultar ser "menos".
2)Ara als botiflers del gobern ja els va bé l´estatutet (així no s´han de mullar gens i sols han d´escalfar poltrona)al qual fa sols quatre dies s oposaven.

Si us plau, que algú es desfaci d´aquesta purria (CiU/ERC).

2:02 p. m.  
Blogger YuriBCN said...

Ja deia jo el mes passat a http://yuribcn.blogspot.com/2006/11/el-perill-de-la-sociovergncia.html: CiU és extremadament perillosa en aquest sentit, perquè tot i voler representar els interessos catalans i catalanistes, la seva voluntat d’independitzar-se de les pressions locals fa que s’obri de braços a la política espanyola.

9:17 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Mas fue el primero que tragó con el estatut (el pasado enero).
Bien, vamos bien.
Con la entrada en un Govern de la Gene estatutario, con el aumento de horas de castellano en las escuelas, sin doblaje de pelis al catalán, con la eliminación del circuito catalán de tv-san cugat, con la prohibición del concierto económico y con todo lo que desde ahora les echemos encima, Carod es el segundo que pasa por el aro del estatut, tragándoselo, bien quietecito y neutralizado en el interior del Govern, tragándoselo y desplegándolo.
Así me gusta CiU y ERC, a comer y a callar, como buenos chicos, como nuestros Presidentes Zapatero y Montilla mandan.
Mientras se come, no se habla.
O, No se habla con la boca llena.

Se come en el gobierno. Se habla con libertad y capacidad de maniobra, se trabaja y se lucha desde la oposición.

Quizá este anterior y último párrafo no lo debería haber escrito, pero, qué quereis, os compadezco, y por eso os doy alguna pista.

3:24 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ah, se me olvidaba, seguid peleándoos entre vosotros, CiU y ERC, y, ante todo, no reconozcais errores propios de cada uno de vuestros partidos (de sus cúpulas directivas).

3:31 p. m.  
Anonymous Anònim said...

La democràcia és l'únic camí possible. Dos estereotips han marcat i marquen el nacionalisme a Europa, i també als Països Catalans:

L'independentisme s'ha de desmarcar dels mètodes terroristes, els quals han pres tot el protagonisme els últims anys eclipsant els que apostem per la via demòcrata, la única que té possibilitats per fer-nos independents.

A la vegada Esquerra ha hagut de lluitar per tal de desmarcar-se també de l'estereotip que afirma (avui dia ja podem dir "afirmava" perquè la societat catalana ja l'ha superat des de fa quatre anys) que el nacionalisme és de dretes.

Ambdues lluites s'estan duent a terme des d'Esquerra des de fa pocs anys, i com es pot comprovar són molt dures i tenen alguns costos socials, és a dir, em refereixo a vots. Tant interioritzats teníem els catalans aquests dos estereotips que fins i tot a les files independentistes alguns se'ls creien, i alguns encara hi creuen. Jo, personalment, crec en aquesta estratègia... perquè és la única que podrà donar raons certes i argumentades per a la nostra independència.

4:33 p. m.  
Blogger Mireia said...

Ei Viu-viu, que et trobo molt a faltar, de debò, que me quedat sense el meu analista polític de capçalera, i aixòs no es just, torna home, va, en sèrio, un mes sense postejar!, no s'hi val!, va, de debò, mil petons però torna.

11:05 p. m.  
Anonymous Anònim said...

És molt normal que siguem encara espanyols, i va per llarg, perquè tots plegats som una colla de "sipmloides".

8:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Montilla i Carod fan politica a Barcelona?...i que hi feia el Presidente Montilla el dia de la Constitució fent-se la foto amb els Presidentes de las Comunidades Autónomas Españolas. És evident que es considera una regió més d'Espanya i amb l'ajut inestimable del senyor Carod i d'ERC.
Obriu els ulls si us plau

10:40 p. m.  
Anonymous Anònim said...

avui hi ha una entrevista a www.elsingulardigital.cat a Villatoro que pot resoldre dubtes.

www.guillemcarol.cat

1:50 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Com que l'Estatut diu el que diu? Llegeix-lo bé. Les competències en aquesta matèria són absolutament nostres. Kin problema que teniu, mare meva!O esapvileu o votaré el RC, única opció independentista de veritat!

11:55 p. m.  
Blogger Àlex said...

Et trobem a faltar.

1:03 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Nano, ets un digne representant del patètic nivell intel·lectual d'ERC.
ERC=PSOE y olé

9:58 a. m.  
Anonymous Anònim said...

E1DuOC Your blog is great. Articles is interesting!

12:35 p. m.  
Anonymous Anònim said...

upOtci Thanks to author.

8:12 p. m.  
Anonymous Anònim said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

9:23 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Please write anything else!

9:50 p. m.  
Anonymous Anònim said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

9:27 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Nice Article.

10:14 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Thanks to author.

4:03 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hello all!

7:28 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Magnific!

10:42 a. m.  
Anonymous Anònim said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

2:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

oo5n8P actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

7:47 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Magnific!

8:15 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hola.

Normalment paso pel teu blog, però mai havía deixat comentaris.
Felicitats, m’agrada molt.
:))

He trobat aquest vídeo i em sembla molt curiós. Es tracte d’un reportatje d’una cadena de tv de no sé on, en el que es parla dels fenòmens extranys que han passat en un monestir a prop de Manresa. Aquí teniu el link. ; )

http://www.youtube.com/watch?v=2aSIDBRqKMs

8:54 p. m.  
Blogger Sinblancaporelmundo said...

Germans Espanyols, qui ha dit que tots els catalans són naZionalistes? Escolteu els suaus murmuris dels claxons, dels petards i dels coets. Les meues condolences a Puchero-cós i a Urkullu... pobrecitos!

11:18 p. m.  
Anonymous Anònim said...

naucil veliko

5:23 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home