dilluns, d’agost 01, 2005

Un pla director urbanístic pel meu balcó


Sí, sí!! El secretari general per a la planificació territorial , el Dr. Nel·lo, i els seus sequaços del departament de Geografia m'han promès que quan acabin la planificació territorial del nostre país, de cada vegeueria, de cada comarca i de cada realitat supralocal i infracomarcal; quan hagin acabat la planificació sectorial de carreteres, ferrocarril, el mapa elèctric i els 50.000 plans directors sobre urbanitzacions... faran un pla director urbanístic del meu balcó.

Calculen que més o menys aquesta feliç notícia es produirà a mitjan setembre, abans d'acabar les vacances d'estiu.

Planificar el país està bé, però pretendre fer en tres anys el què no s'ha fet (perquè no s'ha pogut o perquè no s'ha volgut) em sembla una imprudència, més encara si no parlem de planificar, sinó de sobreplanificar.

La desídia convergent de tenir un país poc ordenat, fins i tot mal ordenat, fa necessari posar fi a aquesta realitat, però no és bo aprovar tota la planificació d'un país en dos anys. Anar a cop de cronòmetre només pot dur a la improvisació i a les presses. Aprovar un pla territorial, un pla director comarcal o zonal, un pla director que afecti les urbanitzacions, un pla energètic... suposa no només un treball ingent, sinó que es coordinin els plans, els autors...

Em fa la impressió que aquesta dèria planificadora només es pot deure a un imperatiu del Tinell sumat a la fal·lera de professor universitari del generador de tot plegat.

El meu balcó deixeu-lo tranquil, que ja respecta el PGM i totes les ordenances municipals. Si hi planto geranis o bugambílies ho faré segons emplagui; com si vull plantar una planta de maria!! Això no afectarà la biodiversitat ni el forat de la capa d'ozó ni tindrà res a veure amb cap ciutat difusa o compacta!! Que no cal fer-ne un gra massa!!

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

"La desídia convergent de tenir un país poc ordenat"?

9:48 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Anonymous, no crec que el fet de ser CiU un partit nacionalista i ben implantat al territori hagi de suposar que tinguin el país ordenat.

Un pla general de Catalunya desfassat i un pla territorial en 23 anys crec que donen una idea de la importància que per al govern anterior tenia la ordenació del territori o del país.

12:16 a. m.  
Anonymous Anònim said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it cctv video surveillance system Prescription ballistic eyewear Nissan maxima upgrades Play bass fishing Retin a for rosacea porsche cayenne and promotions unfinished maple bookcases Southern idaho fishing estate planning retirement boating in orillia ontario Allergic reactions to medications pornstar jazz Pal system camcorders Discussion network skin care jill kelly facial

6:29 a. m.  
Anonymous Anònim said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » »

9:58 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home