dijous, d’octubre 06, 2005

Les mans netes i la feina ja mig feta


ERC va presentar-se amb moltes propostes a les eleccions, com tots els partits que hi concorrien (nou estatut, peatges...). N’hi ha un, de punt, que sempre hi ha fet bastant èmfasi, quan era a l’oposició i des que és al Govern és la persecució de la corrupció i la cerca de la transparència.

En aquest sentit, en pocs dies s’ha aprovat la creació de
l’Oficina Antifrau de Catalunya i s’ha admès a tràmit al Congrés dels diputats un projecte de llei orgànica (sí, sí, com l’estatut) sobre el finançament dels partits polítics.

La moralitat de les finances dels partits polítics és una cosa que no té res a veure amb els colors polítics, sinó que ho demanin als senyors Sala, Naseiro, Pallerols... per no parlar d’altres que quedaran en l’oblit durant molts anys.

La creació de
l’Oficina Antifrau de Catalunya ha suposat més d’un maldecap, ja que tant CiU com PSC s’hi ha posat bastant de cul. Al final, sobre la proposta inicial s’ha quedat que sí que podran investigar-se les administració de la Generalitat i dels ens locals (tot i les reticències dels socialistes) i que no es disposarà d’una unitat de mossos independents. Bona iniciativa.

L’admissió a tràmit per unanimitat dels grups al Congrés del projecte de
llei orgànica sobre el finançament dels partits polítics és una bona notícia. Ningú ha gosat manifestar-s’hi en contra, però aquest projecte de llei orgànica limita i condiciona les aportacions privades, alhora que denega els donatius anònims. Hi ha uns quants partits que poden començar a patir... i ells ja saben de qui parlem...