dimecres, de gener 25, 2006

Qui mana al PP?

Aquests dies hem vist una cosa molt curiosa i mai vista en la política catalana i, suposo, espanyola. El secretari general del PP, Ángel Acebes, ha desautoritzat al màxim dirigent del PP a Catalunya. És una cosa inaudita...

Fa uns anyets, quan Aznar va plegar i va anar-se’n a donar conferències a Georgetown amb un anglès tan digne com, va nomoenar a Rajoy successor del partit. Però, mana Rajoy?

A mi, personalment, em fa la impressió que no massa... i només és una pressió...

Quan Aznar va decidir plegar hi havia tres candidats possibles: Rajoy, Mayor Oreja (...menor cerebro...) i Rato (que els dóna cinquanta mil voltes als altres, i sinó que li preguntin a la presidenta de la CNMT, Maite Costa). Eren els tres grans del partit.

Moltes veus deien que l’Aznar no volia que fos en Rato perquè aquest s’havia divorciat de la seva dona, amiga de l’Ana ampolla i, per si això fos poc, estava amb una altra dona. Diuen males llengües que l’Aznar va decidir-se per no nomenar-ne cap dels tres anteriors, de la seva mateixa quinta, i triar-ne un de més jove, amb més recolzament de la base militant dl partit i ideològicament més semblant a ell (els altres tres podien ser massa liberals i massa poc “nacionals”, que diria la meva àvia):
Acebes (aquest que té nom de futuròleg ).

Males llengües també diuen que el Rato es va plantar i va dir: hastaquihemosllegado. Que es negava en rodó que una criatura li prengués el lloc que ell tant havia suat i que tant havia treballat per guanyar-se. Solució: ni en Rato (divorciat i liberal) ni el més mediocre: Rajoy.

No obstant això, sembla que al partit hi mani el xaval que en Rato va dir que no hi volia... Les incorporacions al
Comité Ejecutivo Nacional de gent propera a Rajoy ha estat més aviat escassa, en canvi han guanyat ressò gent com Zaplana. Les declaracions, els posicionaments, les actituds... del Partit Popular no responen a l’home que havia estat ministre amb Aznar, sinó que responen més al tarannà d’Acebes.

Tot aquest rotllo només serveix per dir que, per mi, i vist com va anar el pollastre amb en Piqué, qui mana és l’Acebes, i que el pobre Rajoy intenta fer el què pot per anar suavitzant-lo. Però que no mana, que mana l'Acebes.