dilluns, de febrer 20, 2006

Ni és l’economia ni és el PP, sou vosaltres, imbècils

Avui m’he sorprès en llevar-me llegint als principals diaris de Barcelona que els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya atribuïen l’èxit sense pal·liatius de la manifestació del dissabte a la reacció a la dinàmica anti-catalana generada pel Partit Popular. Ho recullen l’AVUI, La Vanguardia, El Periódico...

Bill Clinton, ja fa uns anys, va decantar l’opinió pública americana en la seva elecció com a president amb una frase que va fer fortuna: és l’economia, estúpid!, resava.

Aquesta mateixa frase, convenientment adaptada, és aplicable a certs líders que pretenen tergiversar el sentit d’aquesta manifestació, el major esclat de catalanisme cívic, pacífic i reivindicatiu dels darrers anys: Ni és l’economia ni és el PP, sou vosaltres, imbècils!

Quan Francesc Marc Àlvaro
diu a La Vanguardia que la manifestación del sábado fue, sobre todo, contra las mentiras del PP, fue más un acto defensivo que propositivo, penso que no deu haver-se manifestat, perquè sinó hauria vist un munt de pancartes com “Som una nació i no un preàmbul”, “CyU traïdors”, i un llarg etcètera; o deu intentar justificar quelcom per algun motiu que se m’escapa.

El manifest de la convocatòria
afirma que els convocants estem convençuts i convençudes que cal exercir aquest dret (a decidir) per tal de garantir que les polítiques que es duen a terme estiguin d'acord amb les aspiracions i les necessitats del poble català i per tal d'afavorir el progrés social en drets de ciutadania i immigració, drets socials i laborals, llengua i cultura, medi ambient, polítiques de gènere, habitatge, tecnologies de la comunicació, educació, salut i seguretat, entre d'altres. Així mateix, afirmem que cap veritable autogovern és possible sense sobirania fiscal i tributària i sense inversions i infrastructures, relacions internacionals i cooperació. Això segons en Marc Àlvaro no deu ser propositiu; segons els líders polítics, apunta directament al PP. Que m’ho expliquin perquè no ho entenc.

Aquests líders sembla que no s’hagin adonat que la manifestació no era contra el Partit Popular, era contra la política de vol gallinaci, contra el pactisme escarransit, contra la renúncia i la dimissió del país. Era una manifestació contrària a decidir el futur del país en una sobretaula de 7 hores. Era una manifestació a favor del dret a decidir dels catalans, de la necessitat que tenim com a poble de gestionar el nostre present i el nostre futur. Era la resposta del malestar que recorre tot el catalanisme i que d’ençà del pacte Mas-Zapatero ha acabat d’eclosionar.

A les seus de CDC, UDC, PSC i ICV hi deu haver molts nervis veient la contestació democràtica que s’han aixecat molts nervis. Molts dels seus militants van manifestar-se, molts dels seus votants. No només hi era ERC; però... ara què poden fer CiU, PSC i ICV? El PSOE no renegocia. Madrid no paga als traïdors.

Com justificaran el seu sí entusiasta a un estatut amb el qual no anem enlloc? Fent una campanya mediàtica més forta encara? Fent desaparèixer informativament la dissidència catalanista com ja han fet amb la manifestació de dissabte?

Per cert, algú em sap dir on era el catalanisme transversal d’Òmnium Cultural? Lluny de la manifestació de catalanisme transversal més gran a Catalunya en els darrers anys? Curiós...

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

CiU ha pactat allò que els socialistes han permès que es pacti i han arribat fins allà on s'ha pogut arribar. Els sostres no els posa CiU. Si a Madrid hi ha certes coses que es consideren inadmissibles, com és el terme nació a l'article 1, doncs anirà al preambul però no per voluntat de CiU. I si ERC aconsegueix dels seus socis un acord millor, sens dubte serà benvingut per CiU. Endavant, nois, segur que el president espanyol que vau portar al balcó de la Generalitat escoltarà amatent les vostres propostes.

1:02 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs si no es podia aconseguir res més, el millor era plantar en Zapatero i que s'ho fes ell solet, a veure com se n'hauria sortit amb aquesta patata calenta a les mans... El president del tarannà s'hauria arriscat a tombar l'Estatut basc i el català en un sol any?

El bloc és molt interessant, endavant i felicitats!

5:46 p. m.  
Blogger RTM said...

Amic anònim,

no vull entrar en debats, però sembla que ERC, si en ZP no millora l'estatut pactat en els afusellaments de la Moncloa retirarà el suport al PSOE (així ho espero), el problema és que CiU, la de les rebaixes, la que pacta amb nocturnitat a esquenes dels que havien de ser els seus companys de viatge a Madrid, segurament salvarà els mobles al PSOE per poder-se sentir a prop del poder...

No obstant això, crec que cada cop és més necessari que CiU i ERC restableixin ponts de diàleg i complicitats. Sinó elpaís se'n pot ressentir.

Gràcies pels ànims, jo, i per la rítica, anònim. Sempre és agradable saber que algú perd algun minut llegint aquestes línies.

10:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

CiU va enganyar a la societat catalana el 30 de setembre, tal com va reconèixer en Duran en una entrevista al país. SObre això, no hi ha més debat possible. El que mai sabrem és si s'hauria pogut conseguir més o no. Potser feia falta negociar més temps, però no, en Mas, presionat pels seus amics empresaris, es va donar pressa i en 7 hores va liquidar les il·lusions a canvi de la foto, 2 ministeris, i el suport del PSC per a presidir la Generalitat. I la reacció del PSOE fou sincera: "Hemos ganado", tal com deien Ibarra i Bono.

4:04 a. m.  
Anonymous Anònim said...

jo ja sabia que l'estatut acabaria així, i molta gent tb. Però ens han venut 2 anys de conferencies al parlament de tot tipus de gent de la societat civil, de les universitats als sindicats, els bisbes, ong de tot tipus. Fent-nos veure que era l'estatut de tots.
Tot això mentres el mon dona voltes i la globalitzacio salvatge no para.
Doncs al final ens caiem de peus a terra, si es tractava de decidir-ho amb qui te el poder el president.
És la estretegia de CIU de sempre, pero el PSC que hi pinta aqui? no havien acordat l'estatut del parlament.
No es PSC la divisió del PSOE a catalunya? no son del mateix partit? doncs que collons hem fet durant 2 anys ????
La sr Chacon es del PSC o del PSOE o dels 2 ja que es el mateix??

12:26 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Best regards from NY!
»

2:22 p. m.  
Anonymous Anònim said...

This is very interesting site... bontril phentermine yellow Adverse effects acyclovir recovery disk compaqpresareo 2256 order tenuate link Proactiv+distributors Hard disk data recovery specialist major league baseball Emblem lamborghini Linux password recovery boot disk download Computers pdas toshiba Bea carman real estate academy Unformat harddisk ntfs

11:13 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home