dilluns, de març 27, 2006

Quatripartit contra ERC i a favor de les retallades

Ja ho va dir Bismarck en unir Alemanya: per posar-se d’acord, el millor és trobar un enemic comú (en aquest cas els austríacs). Aquests dies recuperem la millor estratègia militar, que és també la millor estratègia política, i tornem a veure que la unitat d’acció és el millor mètode per posar “prietas la filas” és atacar l’enemic comú.

En aquest cas l’enemic comú és ERC, els amics que la volen batre són CiU, PSC, ICV, PP i els seus apèndixs mediàtics.

Dos exemples fefaents han estat la carta financera d’ERC i les declaracions a La Vanguardia del conseller Joan Carretero.

El primer, cronològicament parlant, va ser un intent del sicari Barbeta de perpetrar una destitució periodística del conseller més molest del govern al qual ràpidament va apuntar-s’hi el hooligan socialista Xavier Vidal-Folch un cop llegit el bloc del Miquel Iceta. En Carretero en va sortir reforçat i ERC també.

El segon ha estat la no renovació d’uns nois de Joventut. Resulta que, essent ERC l’únic partit que no rep cap donatiu anònim i, tal i com fan el PSC i ICV (com a mínim, i em consta que CiU també) cobren una part progressiva (com més es cobra més es paga, com a la declaració de l’IRPF), és el partit que apareix a la premsa amiga com a extorquidors de càrrecs públics. Com diuen al
Busot, si fos cert el què aquests dies ha corregut a la premsa i els 50.000 funcionaris d’ensenyament, els assistents socials, els professors universitaris, els treballadors dels albergs... paguessin l’impost revolucionari d’ERC, ERC no caldria que es presentés a les eleccions, podria comprar el país directament.

És curiós veure com els
aspirants de torrebruno s’han acarnissat per unes pràctiques que ells mateixos practiquen. Deuen patir per la seva supervivència política i econòmica, ara que ja no surten a cap foto ni notícia...

I a què es deuen tantes pressions? Doncs al fet molt simptomàtic que fins i tot
CiU ja reconeix en públic que el desastre que en Mas i en ZP no va ni amb rodes i que el referèndum a què caldrà sotmetre’l pot tenir uns costos elevadíssims per aquells qui volen vendre el país per un fotografia i quatre càrrecs. Vaja, que estan nerviosos.

De moment el pobre de’n Carod ja ha caigut víctima de la pressió, en un atac de cor. Esperem que la resta de dirigents puguin resistir la pressió del quartipartit CiU-PP-PSC-ICV i els seus sicaris (...i mai més ben dit, pobre Carod...).


I ara que els amics quatripartits ja estan a punt i tenen "priets la filas" els podem recordar aquell càntic falangista:

Prietas las filas,
recias, marciales,
nuestra escuadras van
cara al mañana
que nos promete
Patria, Justicia y Pan.

...i ens donen un estatut que ni pàtria, ni justícia, ni pa...

4 Comments:

Blogger Pedro said...

Jo insisteixo, crec en un possible pacte CiU-ERC, per això penso que ERC s'ha de defensar de tothom i no només de CiU.
Ara, al cap i a la fi CiU està fent amb ERC el mateix que va fer ERC contra CiU amb allò dels informes que va filtrar en Joan Ferran. Fa gràcia la lluita cainita entre germans i com es deuen fer un fart de riure els sociates, que pactaran amb qui els roti. Felip Puig és tant panoli que fa pena, a veure si aprèn del puta d'en Rubalcaba.

Citant FMA aquesta setmana a El Temps(quan encara no se sabia això d'en Vendrell):
"La crida a la transparència de la cosa pública és una forma de demagògia que acaba en la frustració. Hi penso en veure que la tan anunciada Oficina Antifrau del Govern tripartit segueix en via morta. Ric pensant en els alcaldes socialistes metropolitans que mai no es deixaran auditar per algú que no sigui de la seva estricta confiança i ric pensant en la cara dels apòstols republicans de les mans netes, que no tocaran mai ni l’ombra del gran Celestino Corbacho, per dir un nom"

1:01 a. m.  
Blogger RTM said...

Amic Pedro,

abans de res perona el meu llarg silenci en els comentaris. Sé que fa temps que no en responc cap...

Cada cop sóc més refractari una entesa CiU-ERC; no per antipatia cap a CiU (modulable segons els temps, però no traslladable als seus votants i simpatitzants).

La raó és senzilla, si fins ara hi havia una alternativa d'esquerres a CiU, en cas de pacte CiU-ERC (els dos partits de l'eix nacional català), l'alternativa hauria de provenir necessàriament de l'espanyolisme. I les alternatives de govern sempre acaben sent govern...

Crec que CiU i ERC han de bastir llocs comuns d'entesa, però crec que per al país és bo que competeixin electoralment. Que ERC mengi espai a l'esquerra i CiU a la dreta. Crec que CiU i ERC estan condemnades a ser cordials rivals durant anys i que només poden coincidir a la Generalitat en cas necessitat de govern de concentració: en cas d'urgència nacional.

Amb això no vull dir que vulgui tripartit ad aeternum, de fet la propera legislatura serà, segurament, amb Mas de president i els socialistes recolzant-lo de manrea expressa (al govern amb conseller en cap) o tàcita.

10:55 a. m.  
Anonymous Anònim said...

"La lluita caïnita entre germans", Pedro, és cosa dels regionalistes aspanyols de CiU.

CiU podia anar juntament amb ERC, i ICV que s'hi hagués enganxat, per pactar amb Sabatero, en una situació política única en molts d'anys, allò que contenia l'Estatut del 30-S aprovat pel Parlament.

Això hagués demostrat fraternitat catalana. CiU és germanastra, com sempre. Recordeu que amb el transvasament de l'Ebre, va fer igual que ara.

Són part de la nació aspanyola, a la que defensen sempre en els moments més resolutoris.

Tenen un autoodi immens. I mentrestant que els "sociates" vagin a Cornejà de Jobregato a fer campanya per "l'estatutito".

No afluixeu ERC (Carod, endavant!), i que pactin els "sociates amb qui els roti". Aviat s'acabarà el bròquil de la transició aspanyola a Catalunya.

10:58 a. m.  
Blogger forcadell said...

M'ha agradat la teva reflexió d'avui, Fent la viu viu. Estic d'acord amb tu. L'entesa ERC-CiU és ara per ara impensable. Poden arribar a treballar junts, però d'això a fer un govern d'unitat... (excepte en cas de crisi, com tu bé has dit). L'altre dia rellegia la història dels anys 30 i, en concret, les eleccions guanyades per en Macià. És curiós com en Macià mateix pensava que ERC sola no faria res i que els calia aliar-se amb Acció Catalana o fins i tot La Lliga d'en Cambó. Els acusaven d'inexperts, passarells, ....et sona, oi?, i per això potser va pensar que els calia reforçar-se i anar plegats amb algú altre (amb els professionals de la política, com en Macià mateix els deia). Però era òbviament impossible ...i al final no va ni caler. L'electorat n'estava tip dels pactismes d'en Cambó i de les animalades d'en Rovira i Virgili. Diuen que de vegades la història es repeteix ...esperem que només sigui a mitges, però!!
Salut!

1:21 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home