divendres, de maig 19, 2006

El sectarisme de Ribó rebenta el prestigi de la Sindicatura de Greuges i el funcionament del departament Benestar per interessos partidistes

Fa uns dies una bona amiga periodista em comentava la seva alegria perquè la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència començava a funcionar. La DGAIA és una unitat administrativa que, històricament, mai ha funcionat. No per la incompetència o competència dels titulars del departament de torn, sinó per complexitat de la matèria a tractar: l’atenció a la infància i l’adolescència, l’atenció i la promoció del benestar dels menors, protecció i tutela dels menors desemparats, en circumstàncies excepcionals, des d’un punt de vista d’atenció a les persones, assistencial i no des d’un punt de vista d’ordre públic i seguretat.

Doncs per primer cop en força temps començava a funcionar de manera, no correcta, però menys incorrecta que anteriorment.

El cas de la noia de Montcada, Alba per la premsa, que va tenir lloc desafortunadament el passat 4 de març ha fet que aquesta millora de funcionament hagi sofert una patacada. Una patacada, no per l’ensurt lamentable, sinó per l’actuació del nou justicier català, superheroi poscomunista i ecosocialista.

Rafel Ribó, Síndic de Greuges, autodenominat defensor de les persones, ha exercit de franctirador ecosocialista. Ha carregat de manera indiscriminada contra un departament governat per ERC en un assumpte que era competència compartida entre interior i benestar. Només ha carregat, que no aconsellat o proposat, contra part dels responsables competents.

L’actuació del Síndic, doncs, no ha estat la defensa dels drets fonamentals i llibertats públiques dels ciutadans, que és la seva funció d’acord amb l’article 35 de l’estatut de 1979 (i fot-li, que portem 3 posts seguits amb articles de tot tipus!!), sinó que ha estat un atac polític en tota regla, de manera injusta i indiscriminada contra ERC. De rebot ha deixat tota la DGAIA en situació de shock, aturada per una temporada, castrada de les millores que havia tingut.

Per aquest motiu un dels adjunts del síndic, en Jaume Funes, ha presentat la seva dimissió.

Fa temps
vaig escriure un post on em queixava de l’ús partidista d’algunes institucions, aquest ús partidista dóna una imatge de Catalunya de país petit, de país de fireta i d’estar per casa. Però si de l’ús i de l’abús que intel·lectuals forjats en la cultura política del comunisme més dur fan de les institucions hi sumem la persecució política i la laminació dels avenços que fa l’administració, ja no només podem parlar de mala actuació del Síndic, sinó d’actuació perversa i contrària a la finalitat darrera de la institució.

Casualment aquest Síndic no va badar boca en el cas del túnel del Carmel, en la crisi del 3%...

Fent la viu-viu vol felicitar la valentia i honestedat de Jaume Funes, adjunt del Síndic, per haver plegat.
____________________
Merda!!! Acabo de veure que el Busot acaba de fer un post sobre el mateix tema!! Però amb més gràcia que no pas jo, per descomptat...

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Aquest pijo autèntic no ha entés que la seva prejubilació política implicava acceptar aquest cementiri d'elefants que és -per desgràcia la sindicatura de greuges- i anar fent la viu vi sense molestar gaire. Sembla que vol seguir tenint protagonisme i no s'adona que ja és un cadàver polític i que els d'ICV van camí de l'extraparlamentarisme.

5:12 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hola!!
Acabo de veure en el post de més a baix que us referiu al tema del referèndum de l'Estatut des del punt de vista jurídic.

Jo tinc una consulta sobre això: sabeu si és veritat que no es pot tornar a reformar l'Estatut en un termini de 5 anys, surti el que surti? Jo ho he llegit i sentit.
En sabeu alguna cosa al respecte?

Moltes gràcies!

1:25 a. m.  
Anonymous Anònim said...

David: al TN migdia han dit que el termini és d'un any. Ja sé que la font no és gens de fiar, però mira...

Pel que fa al tema: en Funes va presentar la dimissió el 2 de maig i l'hi van acceptar el dia 18, l'endemà que el Barça guanyés la Copa d'Europa... Tot i així, ja és curiós que es donés tant rebombori a l'informe d'en Ribó i que ara aquesta notícia hagi passat de puntetes pertot arreu... A TV3 em sembla que ni tan sols n'han parlat...

1:43 a. m.  
Blogger Jaume P said...

David, per el que em sembla, seria així si ens trobessim devant un nou Estatut pero com es una "proposta de reforma" només s'estableix un any de termini per modificarlo unaltre cop. A veure que hi diu la viu viu que el tinc per ponent constitucional jo...

3:19 a. m.  
Blogger RTM said...

Doncs mira, mdavid, l'article 56 del vigent estatut diu: "2. Si la proposta de reforma no és aprovada pel Parlament de Catalunya o per les Corts Generals, o no és refermada mitjançant referèndum pel cos electoral, no podrà ésser sotmesa novament al debat i votació del Parlament fins que haurà transcorregut un any".

La conyeta és l'expressió de "la proposta", per tant, si no fos la mateixa proposta, si fos una altra proposta, podria ser debatuda abans d'un any?

I quan diu "la propsta" a quina es refereix, la del Parlament, la duta a referèndum?

Jo entenc que "la proposta" que no es pot tornar a presentar en un any és la que ha estat rebutjada, per tant, que podríem tornar a presentar la del Parlament el 19 de juny...

Però amb això no estic tan convençut com dels requisits per a l'aprovació.

Jordi, això de'n Funes on ho sabia... em semba molt bèstia això d'esperar que la informació mitigui l'impacte de la notícia...

5:42 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A veure, he vist que hi ha una llei que fa referència a això de l'any.
Però a la llei que regula els referèndums, diu el següent:

LEY ORGANICA 2/1980, DE 18 DE ENERO, SOBRE REGULACION DE LAS DISTINTAS MODALIDADES DE REFERENDUM
Art. 9.3 Cuando el resultado del referéndum de aprobación de un Estatuto fuese negativo en todas o en la mayoría de las provincias en que se haya celebrado la consulta, no procederá reiterar la elaboración de un nuevo Estatuto hasta transcurridos cinco años (...)

En aquest cas, doncs, hi ha dues lleis que donen terminis diferents. Aquest era el meu dubte.
Gràcies!

1:43 a. m.  
Blogger RTM said...

Sí, però l'article 10 d'aquesta llei, que fa referència a la reforma dels estatuts dius que serà d'aplicació, per la reforma, el què disposin els estatuts o, en el seu defecte, el què disposi aquesta llei. Per això el termini és d'un any, per què és el què diu l'estatut de 1979.

9:26 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home