dimarts, de març 28, 2006

Avui arribaran bones notícies d’Israel

Sí, Xavi, sí... avui arribaran bones notícies, perquè el Kadima, el partit fundat pel finat Ariel Sharon, és l'única garantia que el procés de noves retirades i el reconeixement d'un estat palestí tirin endavant. Bones notícies perquè, segurament, el partit de Sharon i Ehud Olmert guanyarà avui les eleccions tot i comptar en les seves files al gran gafe de la política israeliana: Shimon Peres.

Qualsevol dels altres dos candidats està desacreditat per ser un bon president. Bibi Netanyahu és un sanguinari bel·licista i Amir Peretz és un líder del sindicat nacional israelià ( Histadrut, crec, que compta amb 1.600.000 d'afiliats en un país d'unes dimensions demogràfiques similars a Catalunya, que compta amb uns 280.000 treballadors) les úniques virtuts conegudes del qual han estat fer militants del partit laborista milers de sindicalistes (això és una pràctica lletja, oi UGT?), desbancar el dinosaure Peres del liderat laborista i provocar unes eleccions que refermaran el procés de pau.

L'escenari més desitjable seria probablement la necessària coalició de laboristes i kadima en un escenari que seria el més procliu a la consecució a llarg termini de les retirades de les franjes de Gaza i Cisjordània.

Afortunadament també crec que és l'escenari més probable...

Aprofito per recomanar La Vanguardia Dossier (a la qual no escriu en Barbie) del mes d'abril-maig (ja als quioscos amics) sobre el tema. De moment només he llegit un article curtet però sembla prou interessant.