dilluns, de maig 29, 2006

Agustí Colomines o el catalanisme tolerant


Em fa l'efecte, i ho lamento, que hi ha un catalanisme
freak que, a més d'ignorant, és radical fins a l'amenaça i les desqualificacions contra els col·legues. Potser és la veta carlina que no s'han sabut espolsar del damunt certs republicans. Però retornem a les raons que van empènyer la meva amiga a no adherir-se al Manifest pel Sí a l'Estatut.



Escric això ara que plego de veure Àgora, tip de tants cutres i feliç de retrobar l’Anna Sallés, una persona amb la qual tinc algunes diferències, però li reconec les neurones, la humanitat i la capacitat d’enfadar-se amb raó. L’Anna Sallés em reconforta amb la humanitat mentre en Colominas em torna a treure de polleguera. Mentre l’Anna és una pija d’esquerres que no va dient qui és i què fa, en Colomines és un trepa ressentit que ens plantifica a la web de UNESCOCAT un currículum de 56 pàgines. Entre nosaltres, només un trepa pressumptuós amb síndrome d’inferioritat pot tenir la falta de rubor, vergonya i sentit comú per mostrar orgullós un currículum així.


En Colominas crec que és germà d’en Joan Ramon, d’un dels primers blocaires del país, aranista consumat i també amant dels currículums.

Però vaja, el què no deixa de sorprendre’m és la frase que he col·locat al capdamunt de l’anotació. Frase extreta d'un article publicat encara avui a les pàgines d'opinió del diari AVUI. Aquest sectarisme d’una persona pública diu molt poc a favor d'ell i fa preveure molt poc de futur a allò que ell predica, com la unitat del catalanisme. Admeto que en algun post o en alguna conversa entre cerveses puc haver fet comentaris tan poc edificants com aquest, però mai els escriuria en un diari ni els faria en públic.

Hi ha dos tipus d’opinadors, els que opinen i els que fan campanya. En el catalanisme, uns basteixen ponts entre els principals blocs del catalanisme, els altres els enfonsen. Alguns exerceixen d’intel·lectuals (com en l’espanyolisme ho fan els Carreras, Espada, Boadella...) i d’altres en són.

En Colominas no passa de ser un incendiari amb aspiracions político-socials i intel·lectuals útil a certes estribacions d’un catalanisme caduc, burgès i decadent que practica en política nacional allò que només els burgesos es poden permetre en llur decadència despreocupada: el dolce far niente.

14 Comments:

Blogger Jaume P said...

Ahir en una entrevista a Catalunya Radio ZP va dir que "la posicions relatives despres de la solidaritat no canvia ni ha passat mai, el que diu aixó no te els numeros correctes".
Hem va semblar molt fort, pero a la nit ja no van dir res a "La nit al dia" d'aixo. Ho amagaran?

10:34 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo també vaig veure l'àgora (programa que cada dia val menys la pena) i a banda de que un dels convidats em feia venir ganes de canviar de canal, hi va haver un frase d'en Columines i la Sallés que em va deixar vibrant.

Varen afirmar que si guanyés el No, els del si no pensaven moure un dit per fer res ja que ells havien votat que si. Com algú que es declara patriota i demàcrata pot dir això i quedar-se tant ample? Si guanyés el No seria perquè la majoria dels catalans ho han volgut i per tant algú que va d'intel·lectual patriota per la vida no se'n pot desentendra com si res.

O així ho veig jo.

2:10 p. m.  
Anonymous Anònim said...

@ jordi:
jo també vaig flipar amb aquesta afirmació... que diu molt respecte al seu concepte de "democracia".

2:19 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Lamentable Àgora.
En un moment donat Colomines va preguntar: "Si guanya el no, què han de fer els polítics que defensen aferriassadament el sí, anar-se'n a casa?".
No sé què li van dir.
La resposta és: "Evidentment. Se n'hauran d'anar a casa. Ja en sortiran uns altres amb més empenta i més ambició"

1:54 p. m.  
Blogger Mireia said...

Jordi C i greips , la frase aquesta la vaig sentir i es mes o menys com la de Felipe González el dia de reflexió quant es va fer el referèndum de l'Otan, "Quién gestionará el NO si gana?, desde luego yo no", com amenaçant vaja, o sigui que Colomines va voler dir això "si guanya el NO i s'obre un procés per negociar un estatut millor, ja us ho fareu els del NO, que per molt millor que sigui jo no el vull, que estaré enfadat". Ara que la millor frase del Colomines es la que va dir al debat amb el Partal, "hem de votar Sí a lo poc que queda de l'Estatut del Parlament", aixís.

2:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

L'historia es important, pero els profesors/res pensen s'ha tankat i només mirant cap enrere.
en quant al boadella, jo no el posaria en el mateix pack, es un home de teatre no saps mai si parala amb ironia refinada o només ho diu per que els subvencionin.
Ho dic pq la ultima obra El Quijote subvencionada per la comunidad de madrid, no se si es una burla o un analtiment.

Les persones que cobren per donar la seva opinió, de qualsevol cosa no em mereixen respecte, pq es deuen a la ma que els dona de menjar...

10:48 a. m.  
Blogger Mireia said...

Anonymous, que com has dit lo de les mans vull aclarir una cosa, que ja se que no ho has dit per mi, però que les mans que a mi hem donen de menjar son aquestes de la foto de la dreta, que son les meves, i que també hem donen gustet gustet, i a la Laura també.

1:49 p. m.  
Anonymous Anònim said...

@mireia,
escoltant en colomines vaig recordar aquell sms que circulava al dia de la final de la champions que deia, mes o menys:
"en Mas ha negociat amb l'Arsenal que quedarem 4-1, que ja és millor que el 4-0 ultim que ens va endossar el Milan. Per tant, hem d'estar contents per la millora."

Segur q en colomines hauria estat d'acord amb perdre 4-1, que ja era millor q perdre 4-0 :D

apa, fins al teu post (automàtic? o només els finde?) d'avui vespre/nit ;-)
Que els espero impacientet, eh?? :-)

4:38 p. m.  
Anonymous Anònim said...

el quijote, el sancho panza catala, y el quijote un borratxo que les veu quadrades, per esperanza aguirre sera un obra surrealista contemporania, que no me a gustado, pero los tiempos son asi,,,,,

per altres persones que sabem llegir entre linias el subrealisme fins a cert punt veiem clarament el gol a l'esquadra previ ingres al compte corrent...

jeejee surrealisme per retresats mentals... o ciutadans pel canvi per analfabets o socialisme per gent del 32......

la ironia arriba a un punt que dius,,,, ei s'en enfoten de tu, goita a goixe

1:42 a. m.  
Anonymous Anònim said...

boadella es un bon director de teatre pero el joglar dalí es insuperable, ja ens coneixem y sabem fin on ha arribat l'art català, boadella la teve fina ironia esta be, pero al home universal dali es insuperable.... intentau sempre ell estara per sobre de qualsvol que agafi una brotxa y un pot de pintura.......... i conec alguns que ho han intentat, pero de moment ningo ho ha aconseguit ni tapies.........

1:56 a. m.  
Anonymous Anònim said...

intentar superar dali via teatre es morir-se de riure.... pq encara que el teatre-drama estigui entre els 7 arts, la escultura/pintura son superiors, trankil... el teatre es un art menor y algun deu menor tindras, pero apollo esta on es mereix......

la discussio sobre apollo requereix 75 lineas... y altres... aqui no s'ascau

2:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

pintura-escultura és només comparable amb música-arcitecura....

qui vulgui vendre gat per llebre endevant, pero que el subvencioni se puta mare..........

2:07 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Comenteu, si us plau, la notícia que apareix avui a El Pais. Aquí teniu l'adreça. No té desperdici.

http://www.elpais.es/articulo/espana/Hacienda/plantea/consorcio/Cataluna/apenas/contenido/elpporesp/20060602elpepinac_21/Tes/

Agència Tributària catalana? HAHAHAHAHAHAHA. Ric per no plorar.

10:44 a. m.  
Anonymous Anònim said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » »

3:35 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home