dimarts, de juny 06, 2006

La Declaració de Barcelona amb ERC i amb el NO

La Declaració de Barcelona és aquella flor que, apareguda el 16 de juliol de 1998, no va fer estiu que agermanava Convergència i Unió, Parit Nacionalista Basc i Bloc Nacionalista Gallec.

Era una operació gestada pel sobiranista Pere Esteve i acompanyada pels també sobiranistes Xose Manuel Beiras i Xabier Arzalluz. Declaraven que “després de vint anys de democràcia encara no s’ha resolt l’articulació de l’Estat espanyol com a plurinacional”.

Pere Esteve va deixar la militància i va passar-se a ERC.

Xose Manuel Beiras va ser defenestrat i va ser substituït pel regionalista Anxo Quintana. Xose Manuel Beiras (que va aixecar el Bloque i treia uns resultats més dignes que no pas Quintana) va recolzar ERC en el seu acte central pel no.

Xabier Arzalluz, com recorden en Saül Gordillo i Josep Maria Terricabras, recentment
va advocar pel no al suplement dominical del diari El Punt. Xabier Arzalluz va plegar del lideratge del PNB i el seu hereu, el sobiranista Egibar, va ser vençut pel regionalista Imaz, que va demanar el sí a un estatut que ell no voldria per al País Basc.

El regionalisme convergent de Galeuscat està pel sí. Aquest estatut deuen creure que resol l’articulació de l’Estat espanyol com a plurinacional.

El sobiranisme convergent hereu de la declaració de Barcelona està pel no. No creu que aquest estatut resolgui res.

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

El sobiranisme convergent està pel no?
Proves volem proves de que hi hagi un soberanisme convergent que digui no

En fi...

1:46 p. m.  
Blogger RTM said...

A casa meva, per exemple, n'hi ha, de proves. Entre ex-companys de la facultat també n'hi he trobades, de proves.

No sé si seran gaires o no, però haver-n'hi n'hi ha.

I passat el referèndum, quan hom pugi parlar amb més calma, sense la censura dels mèdias, encara més que n'hi haurà. I quan s'apliqui la reforma de l'estatut, més que n'hi haurà.

2:11 p. m.  
Blogger Galderic said...

El sobiranisme convergent està pel no?
Proves volem proves de que hi hagi un soberanisme convergent.

jejeje

2:20 p. m.  
Anonymous Anònim said...

L'economia catalana pel no a l'estatutet

www.economistespelno.com

5:01 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Compatriotes, us recomano molt entusiàsticament un llibre que ens recorda que “tots està per fer i tot és posible”: ‘La Veu de l’experiència’
Petons, macos!

5:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Al PNB estan amb la mosca darrera l'orella.

Aquesta notícia apareix a www.tribunacatalana.com


Col·lectiu Joan Crexell · 06/06/2006
Els sectors abertzales del PNB han demostrat la seva estranyesa per la presència del president de l'Euskadi Buru Batzar a un acte de CiU en el que es donava clarament suport al "sí" a un Estatut de Catalunya que és mal vist per la immensa majoria de les bases del PNB. Aquesta actuació de Josu Jon Imaz preocupa perquè podria significar la repetició de l'Estatut de la Moncloa a Euskadi. La maniobra passaria per una nova foto de Zapatero amb Imaz. Aquesta foto, i la d'Artur Mas, dibuixarien el cartell electoral de Zapatero per les properes eleccions espanyoles a les quals es presentaria com l'home que busca el suport del nacionalisme català i basc més condescendent amb l'Estat. Aquesta operació preocupa també a l'esquerra abertzale que, de cap de les maneres, està disposada a què l'Estatut de Catalunya signifiqui el sostre a les seves aspiracions nacionals. Imaz dubtava d'assistir a l'acte de CiU i fins i tot alguns dels seus consellers van lluitar fins al darrer moment perquè no hi anés. Per la seva banda, Joseba Egibar, líder del sector més abertzale del PNB, així com l'expresident de l'Euskadi Buru Batzar, Xabier Arzalluz, actuant amb molta més responsabilitat, no van assistir el mateix dia a l'acte d'ERC a Barcelona -tot i ser-hi convidats- per evitar, precisament, la fractura en el propi partit. Després d'aquesta actuació d'Imaz, sembla que en la propera reunió de l'EBB hi haurà alguns membres que plantejaran que cal no immiscir-se en la política catalana.

6:38 p. m.  
Blogger RTM said...

Ja ho he dit, Galderic, a casa meva, per exemple, n'hi ha de sobiranistes coonvergents pel no. I a la meva universitat i... Per cert, aquest enllaç que envies, els economistes pel no, han estat vilment silenciats per tots els mitjans de comunicació. No com el manifest de pijos pel sí...

Marga, ja havia llegit l'entrada de Cimera Extraordinària. Cada cop m'hi connecto menys, però aquesta entrada l'havia vista. Ara estic entretingut amb un llibre de'n Bohigas (hi ha d'haver de tot en aquest país), quan acabi miraré si el trobo.


Altre anònim, cada dia em connecto a Tribuna Catalana. Els anàlisis del Col·lectiu Joan Creixell són molt bons.

9:33 a. m.  
Anonymous Anònim said...

De sobiranistes pel no n'hi ha a tot arreu.
El problema, de moment, és saber quants n'hi ha.
El dia 19, no servirà de res dir allò de "Jo també crec que aquest Estatut és una estafa".

2:01 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home