divendres, de juny 02, 2006

Un estatut blindat (ja ja ja)

Aquest article ja circula en diversos comentaris d’aquest bloc i d’altres blocs. És notícia a l’e-notícies i a altres mitjans d’informació (o de desinformació, segons com es miri).

Avui l’altaveu socialista, el BOE, ja informa que l’estatut que pretenen embeinar-nos aconsegueix tan bé allò que es proposava del blindatge i del finançament fa aigües per tot arreu.

Per començar un lleugera explicació: Ara els impostos els recapten l’estat per mitjà de l’AEAT i la Generalitat per mitjà del Director General de Tributs (crec que Iu Pijoan). La gran novetat de l’estatut serà que l’agència espanyola seguirà dient-se AEAT, que l’Iu Pijoan es dirà agència tributària catalana (els catalans érem més discrets abans, això de l’agència és més pompós i més castís... més espanyol) i, pels impostos les resultes dels quals estan parcialment transferides, podrà crear-se una tercera agència en el termini de dos anys. Ja veus...

Doncs això, avui el BOE, el País, avui diu que l’estat ha decidit que serà un consorcio concebido como un "sistema de colaboración reforzada", sin personalidad jurídica propia, limitado a la dirección del impuesto sobre la renta y sin capacidad recaudatoria.

El propi BOE admet que la Generalitat quiere ir paso a paso en esta nueva vía para ejercer su autonomía fiscal, pero la idea que ayer avanzó Pedroche (Director de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària) apenas supone un mínimo avance. És a dir, els prois socialistes catalans: Castells & cia.

Vaja... que teníem quatre coses per negociar: nació, finançament, competències i grans infraestructures. I havia de quedar tot ben blindat... tant que l’amic Mas demanava que les competències fossin exclusives i excloents...

I rera lo foto de les escales de la Moncloa que s’amaga? Una enredada... una foto... el mateix que l’any 1979... una nova ensarronada...

Com diu en Jordi Cuminal, amb quina cara es presentaran a les eleccions persones que públicament defensen que prefereixen que els joves ens quedem amb les (mateixes) eines de 1979 en lloc d'avançar? Però qui s'han cregut que som? Ells, que es van fer adults amb l'Estatut del 79, pretenen deixar-nos sense (un bon) Estatut a nosaltres? Que ens prenen per babaus? Jove, rebel·la't! Defensa el teu dret a tenir una vida més digna! Que no decideixin per tu!

Per tant, per ser coherent amb el què diu l’amic Cuminal, només hi ha un camí: rebutjar aquest estatut, exigir-ne un que pugui satisfer les necessitats dels catalans.

3 Comments:

Blogger Jaume P said...

Item més, he sentit que Mas deia, fent precampanya ja el xicot, que el 19 com que els calès ens arribaran a cabassos, treurà l'impost de succesions. Que recaptará la nova Agencia tributaria catalana doncs?
He trobat un comentari d'un advocat a l'observatori, que he trobat molt bo:
http://www.observatoridelestatut.net/index.php?blog=12&title=retroces_respecte_1979&more=1&c=1&tb=1&pb=1
Lhe reproduit al meu blog.

10:58 a. m.  
Blogger Mireia said...

Tio Canya, tio canya,
no tens les claus de ta casa...

que només som uns masovers/masoveres, i les claus de casa nostra les te l'amo del mas, "l'amo del mas" en tots els sentits, que entre els masovers també n'hi ha que que es troben a gust fent-se fotos amb l'amo a canvi d'un terrós de sucre, però per a d'altres masovers/masoveres no hi ha terrós que ens tregui l'amargor, i votarem NO, aixís de clar.

1:03 p. m.  
Blogger RTM said...

Jaume, l'observatori d'Omnium és una gran iniciativa. El miro de tant en tant.

Mireia, només els masovers que es dediquen a fer-se fotos amb l'amo o que es passen eld ia passant el rosari no voldran veure el què els depara el nou estatut;)

2:13 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home