dijous, de juny 22, 2006

Si Montilla torna a Catalunya, qui anirà a Madrid?

Montilla ha fet tots els papers de l’auca en la política catalana: ha estat regidor, alcalde, president de diputació i ara és ministre català a Madrid (gairebé és un càrrec institucionalitzat això del “ministro catalán”).

Un cop en Mas i en Zapatero foragiten Maragall de la política catalana i Montilla aterra com a candidat per perdre les eleccions, sacrificant la confortabilitat i el poder que tenia a Madrid, cal trobar un nou ministre. Per descomptat, si cal substituir al “ministro catalán”, cal un nou ministre català. Aquestes dues setmanes m’han comentat dues possibilitats i quatre noms.

Primera possibilitat.- Zapatero vol avançar les eleccions per fer-les coincidir amb les municipals i fa una remodelació del govern per encarar l’any escàs que encara queda. L’abast dels cavis seria una incògnita en aquest cas. Tothom ho valora com una possibilitat, tot i que remota.

Segona possibilitat.- Buscar una persona que substitueixi a Montilla. Segons les travesses, els quatre més ben situats, per ordre, són:

A)
Manuel Mas.- Ex-alcalde de Mataró i diputat al Congrés. Economista i blocaire bilingüe (català i castellà), ha ocupat tots els càrrecs possibles i és pare d’una jove promesa de l’aparell socialista, l’Eulàlia Mas, recentment nomenada assessora per a la direcció de programes de Joventut (amb un sou gens menyspreable, tot sigui dit de pas).

B) Maite Costa.- Catedràtica d’economia, presidenta de la
Comissió Nacional de l’Energia i ex-diputada al Congrés pel PSC-PSOE. Recordo amb carinyo els debats que tenia amb Rodrigo Rato, quan aquest era ministre; eren debats de poca volada intel·lectual i poca finesa política, amb molta bilis (especialment quan Rato li comentava que semblava que veiés visions, com la Kidman a "Los Otros").

C) Joan Majó i Cruzate.- Maresmenc com en Manuel Mas, enginyer industrial de formació, és el director general de la Corporació Catalana de Ràdio o Televisió. Va ser ministre d’Indústria amb Felipe González i, si tot va tal i com esperen els socialistes, a l’octubre perdrà la feina (quan els socialistes cedeixin el testimoni a Mas a la Generalitat) i, per tant, no costaria gaire fer-lo anar a Madrid uns mesos abans.

D)
Xavier Vives.- Economista de reconegut prestigi a nivell global. Ha exercit de professor i catedràtic a diversos països i ha sonat com a possible en moltes ocasions, entre d'altres per a la presidència de la Comissió Nacional de l'Enregia, que al final va presideir la Maite Costa. Ara també.

Però vaja, a mi la meva mare sempre em deia allò de... “si vols mentir, digue’s el què sents dir”. I tot plegat són rumors...

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Teoria del guió Mas - Zapatero: Montilla ve aquí. Eleccions. Mas president. Duran ministre.

12:43 p. m.  
Blogger Mireia said...

Anonymous, i Montilla?, no li donarien res?, no seria conseller en cap... cas?

1:52 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Carai. Els sociates i tripartits adjacents han resultat ser uns nepotistes que han deixat els convergents com a simples aficionats. És aquesta demagògia asquerosa la que els farà perdre el poder.

2:46 p. m.  
Blogger Mireia said...

fals Galderic (que el Galderic autèntic al mon blogger es aquest), de pasteleoooooooooooooo i nepotisme se'n surt màster al cap de 23 anys, no t'equivoquis, el problema es que una jove promesa convergent repentinada (50 anyets i pico pico, la criatura) i amb el màster a la butxaca i sense lloc on exercir... que es fa de tot, vaja, i jo ho entenc, que es trist demanar però mes trist es robar, i una foto monclovita tampoc no era demanar tan.

12:41 p. m.  
Blogger Galderic said...

ben dit, mireia!

2:06 p. m.  
Blogger La Tenalla said...

Amb el respecte que sento per vós, sr. Viu Viu, li he de dir que crec que ara mateix la qüestió central no està precisament en saber qui serà el ministre del PSC-PSOE a Madrid.

Sigui qui sigui, no es notarà. Bàsicament perquè 1)segur que qui hi vagi no serà un pes pesant del PSC-PSOE i 2)perquè la influència del PSC-PSOE al PSOE no existeix, des del moment que la pràctica diària ha dut el PSC-PSOE a no diferenciar-se gaire (per no dir gens)de la que té la FSM.I encara que en tingués, cap a quins objectius s'encararia aquesta influència? Si parlem de la vida orgànica del PSOE i el repartiment de càrrecs amb sous suculents, encara. Però a mi, com a la gran majoria dels catalans, m'interessa més aviat poc aquest tema.

6:11 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Kia hattiesburg mississippi Low price diet pills hair loss solutions Eyewear racquetball Impulse feminization hypnosis stop smoking hypno ambien sale Brady sales nutritional supplements Private mortgage insurance companies london lopid and zocor Student loan consolidation internet directory web hosting11 http://www.fishing-gifts-5.info Dice controal craps Zero rate credit card Camcorder cannon dc20 Home refinance interest rates home equity loan21

12:02 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home